Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
80,30 10% 35,06 Mn 80,30 / 80,30
600,50 9.98% 134,88 Mn 600,50 / 600,50
12,02 9.97% 122,08 Mn 11,56 / 12,02
134,60 9.97% 1,48 Mr 120,90 / 134,60
13,37 9.95% 126,86 Mn 12,50 / 13,37
13,85 -9.36% 91,90 Mn 13,76 / 14,30
11,36 -8.53% 718,10 Mn 11,18 / 12,59
51,35 -7.56% 755,53 Mn 51,30 / 54,00
6,98 -6.56% 43,96 Mn 6,94 / 7,39
3,79 -6.42% 2,87 Mr 3,65 / 4,40
3,47 4.2% 14,46 Mr 3,34 / 3,49
309,50 -0.96% 4,77 Mr 306,75 / 310,00
319,75 -0.31% 3,31 Mr 315,75 / 324,50
429,75 0.41% 3,04 Mr 426,25 / 434,50
3,79 -6.42% 2,87 Mr 3,65 / 4,40
20,46 -0.39% 190,84 Mn 20,16 / 20,58
74,85 -0.47% 2,48 Mr 73,90 / 75,10
319,75 -0.31% 3,31 Mr 315,75 / 324,50
790,50 0.83% 1,08 Mr 777,00 / 794,00
99,20 -0.75% 176,12 Mn 98,00 / 99,85
113,90 -0.96% 69,43 Mn 113,40 / 114,70
36,24 0.67% 144,38 Mn 35,56 / 36,86
11,02 -0.63% 238,94 Mn 10,85 / 11,30
87,60 -0.79% 166,86 Mn 86,95 / 89,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 22/499 ÝlkÝlk ... 1220212223243272122 ... SonSon
Arama sonucu : 3989 madde; 169 - 176 arasý.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

1.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Paranin hepsiyle alim.yapmiyorsunuz ki.

Sizin.dediginiz tum.parayla yatirim.yapanlar icin.

Yarisiyla yatirim.yapiyor yarisini teminatta tutuyorsun.

Istersen 9 da 1 ile yatirim.yap. bu senin katlandigin risk ve getiriyi gosterir.

Benim tavsiyem paranin 4 de 1 ini kullanmaniz yonunde

Boylece sizden para pul istemeyecekler
    Sn . Erhan bey, bahsettiðiniz konu cidden incelecek bir konu. Viop hesabý için önerebildiniz bir banka varmý.? Ayrýca komisyon oraný ve gecelik faiz için ve internet bankacýlýðý konusunda iyi olan hangi bankalar ve aracý kurumlar tercih edilebilir. Altýn ve dolar için alým - satim komisyonlarý düþüktür . Birde en önemlisi bilgili bir bankacý nasýl bulunup bu konuda aydýnlatýcý bilgi alýnýr ? Cevabýnýz için þimdiden teþekkürler

SM-A720F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Kara belanýz geldi.

Bes çýktý çýkalý karþýyým.

Çevremdeki insnalarý zamanýnda ikna etmeye calýstým ikna olmadýlar 4 sene sonra 2 side besi bozdu. kazanç filan yok diye. Sen haklýymýssýn dedýler.

Öncelikle buradaký ýnsanlarý yanlýþ yonlendýrme onlar para biriktirecek para biriktirmelerine engel oluyorsunuz paralarýný çar çur etmelerini saglýyorsunuz diyenlere bir cevap vereceyim.

Böyle bir yaklaþým olabýlýr mý yaw ?? Burada herkes kendý fýkrýný artý ve eksýlerýyle dýle getirir sen onu þöyle yonlendýrýyorsun dýye býrsey yok yatýrýmcýlar okur araþtýrýr ogrenýr kararýný verir.

Sizin bu söyleminizi birde tersten okuyayým sizde BES e teþvik ederek enflasyon %14 %15 lerde gezdiði ve dahada yükseleceði bir ortamda insanlarýn parasýnýn her yýl %15 inin erimesine sebebiyet veriyorsunuz. Çoluðunun cocuguna alacaðý bir bisikleti alamamasýna alacagý arabayý alamamasýna ertelemesine sebep oluyorsunuz. Ýnsanlarý arabasýndan evinden cocugunun rizkýndan mahrum býrakýyorsunuz. Bu enflasyonla da bu sene alabileceði bir arabayý alamayacak o adamlar rahat býrakýn insanlarý.

Böylemi cevap vermeliyiz. Býrakýn abi bunlarý konuya dönün birbirimizi suçlamakla birþey elde edemeyiz yapmamýz gereken meseleyi anlatmak aktarmak. Kiþi kendý kararýný kendýsý verecektýr zaten. ÞÝMDÝ

bes akýl karý iþ deðil. Neden mi ? artý ve eksýlerýyle degerlendýrelým.

Devletler hiçbirzman A B partisi farketmez kendý halkýný düþünmez. Tek düþündükleri þey bir sonraký donem koltukta kalýp kalamayacaklarýdýr. Günümüz kapitalzm sisteminin nirvanasýda "PARADIR"

Yaþadýðýmýz DÜNYA öyle bir dünya ki var olan zenginliklerin %40'ýna toplumun %1'i sahip. Her gün 34,000 kiþi yoksulluk ve önlenebilir hastalýklardan ÖLDÜÐÜNÜ, Nüfusun %50'sinin günde 2 dolardan daha az gelirle yaþadýðý bir DÜNYA.

Çok net bir þey var ki, BÝR ÞEYLER ÇOK AMA ÇOK YANLIÞ!!!

Farkýnda olalým yada olmayalým, var olan tüm kurumlarýn sistemin ve toplumun can damarý "PARA" dýr. BU nedenle parasal sistemin nasýl iþlediðini anlamak, neden bu þekilde yaþadýðýmýzý anlamak açýsýndan çok ÖNEMLÝ!

Ne yazýk ki EKONOMÝ genellikle karmaþýk ve sýkýcý olarak algýlanýr. Bitmek tükenmek bilmeyen ekonomik terimler ve göz korkutucu matematik, Ýnsanlarý anlama çabalarýndan caydýrýr.

Fakat gerçekte ekonomik sisteme yakýþtýrýlan karmaþýklýk bir MASKEDEN ibarettir. Ýnsanlýðýn katlanmak zorunda kaldýðý en FELÇ edici yapýyý GÝZLEMEK üzere TASARLANMIÞTIR.

"Kimse özgür olduðuna inanan birinden daha iyi köle olamaz."
    -johann wolfgang goethe-

Bu kýstastan sonra baþlayalým devlet bizim gibi kölelere (modern köle) 5 kuruþ bedavadan vermez.

aaaa bir dakýka ya devletýn parasý yok ki devletýn parasý demek bizim cebimizdeki para demek ne parasý bu vergilerden elde edilen para demek. Devlet para kazanan bir kurum degilki devlet calýsmaz vergilerle para kazanýr. vergileri ise yine biz kendý cebýmýzden oderýz. Bugun bese yatan %25 devletýn parasý zannedýyorsunuz fakat o para yine bizim cebimizden cýkan paranýn ta kendýsý.

Yani bu para beleþ para sanmayýn yine biz ve siz ödeyeceksiniz. Gelelim getirilere getiri nasýl elde edýyoruz çeþitli fonlara paramýzý aktararak doðrumu peki bu fonlarýn gerçekten o an için dogru fon oldugunu nerden býleceksýnýz.

Örnegýn ben paramý dolar fonuna koyup para kazanacagýmý düþünüyorsam dolarlý ýlgýlý çeþitli analizlerim olmasý lazým ayný sey dýger tum fonlar içinde geçerli yani piyasayý ve entrumanlarý iyi okuman ve dogru tercihi yapman þart. yoksa para kazanmak hatta býrýktýrmek býr kenara o parlar bir bir erir gider. Demek istediðim bir piyasa bilgisi þart.

E peki piyasa bilgimiz var demekký ký bes fonlarýný tercih etme sansýmýz oluyor o halde madem piyasayý okuyoruz boþ yere niçin besin binbir tane kesintisini fon gýderýne katlanmak zorunda kalýyorum ? üstelik en az 10 yýl paranýzý kýtlýyor. Kitlediði gibi vadettiði devlet katkýsý vesairenin 10 yýl sonuna kadar aynen devam edecegýnýnde garantýsý yok bizim gibi ülkelerde bir kanunla herþey alt üst edebiliyorken en az 10 yýlda belkýde bazýlarý için 25 yýl bu risklere katlanmak akýl karý mý sizce ?

1-Piyasayý okuyacaksýn bu þart fon tercihi için e piyasa okuyan adamýn fonda ne iþi var gýder kendý portfoyunden yatýrýr nereye yatýracaksa öçunku fon seçerse kesýntýler olacak.

2-Hayatýmýzýnda garantýsý olmadýgý gýbý gelecegýmýzýnde garantýsý yok en az 10 yýl süre boyunca bir fiil para yatýrabýlecegýnýze inanýyormusunuz? bir kanun deðiþikliðiyle %25 i %5 e düþürse kalan 5 yýlýnýzda hala ayný ýnancta para yatýrabýlecekmýsýnýz ?

3-Gelecek seneler için gerçekten ýhtýyacýnýz olmayan býr parayýmý baglýyorsunuz bese insanýn paraya herzman ýhtýyacý vardýr aslýnda miktarýn bir önemi yok hani çogu kiþi der ihtaycýn olmayan parayla gir þu iþe der. Ben buna katýlmýyorum para herzman ihtiyaçtýr. Ýnsanýn ihtiyacýnýn olmadýgý bir para tanýmýyorum birine 20 bin lira param var sana vereyýmmý desen yaw benim 20 býne ýhtýyacým yok demez. Ayný þey mal ve hizmetler için geçerli deðil.

Mesela bir arabanýz var 2. bir arabayý hibe etseler 100 kiþiden belkide 10 tanesi 2. bir parabaya ihtiyacým yok diyebilir. Ancak söz konusu olan para olunca para herþey demek kimse 20 býne ihtiyacým yok ihtiyaç saghibine ver demeyecektir.

O bakýmdan yaw ben ýhtýyacým olmayan parayý yatýrýyorum cümlesini kýmse yemez. ihtiyacýn olmayaný yatýrýyorsan býr garibana ver en azýndan aç karnýný doyurur. Patronun maaþýndan 200 TL kesse isyan eder ayaða kaldýrýrsýn haný aylýk 200 tl ihtiyaç fazlasýydý ? dönüp desene patronuna 200 tl kesebýlýrsýn ihtiyaç fazlasý :D geçin abi 50 kuruþ bile hepimiz için herzman ihtiyaçtýr. cunku para demek herþey demek neredeyse saglýgýmýz bile artýk paraya baðlanmýþ bir durumda. Paran yoksa açsýn açsan hastasýn demektir. bakýn afrikaya paralarý yok diye hastalar paralarý olmadýklarý için açlar paralarý olmadýklarý için ölüyorlar.

ee erhan sen paranýn kölesi olmuþsun. Alakasý yok dünya böyle yönetiliyor hepimiz paranýn kölesiyiz. paranýn açamayacaðý kapý yok herkesýn satýn alabilir para. Para yeni dünya tanrýsý halýne gelmiþ dürüstlük insaný degerlerden bahsedýlemez. Ampul satan bir dükkan iþlettiðinizi düþünün eve para götürüyorsunuz bir müþterinize yan dükkanda daha iyi ampuller var daha kalýtelý onunkýler ordan al diyebilirmisiniz ? diyemezsiniz dersenýz aç kalýrsýnýz eve ekmek götüremezsiniz. Paranýn geçtiði bu dunyada dürst davranmanýz aç kalmanýz ve dolayýsýyla ölmeniz anlamýna gelir. Tekrar düþünelim TANRI kým ? Size iþ veren maaþ ödeyen patronunuz mu ?

Hayýr patron için insanlara ne kadar yalan söylebildiðin ne kadar ahlaksýz davrandýgýn önemli çunku onun ürünlerinin kötü oldugunu bile bile satabilmek için bunu yapmalýsýn.

dönüp bir düþünün çoðunuz dindar insanlarýz aman o faizmiþ haram aman bu günah aman sunu yapmayalým dersýnýz fakat para kazanýrken aslýnda insanlarý dolandýrýyor ahlaksýz davranýyoruz. Bunun farkýndasýnýz belkýde az sorgulayýnca hakketten kötü malý iyi diye satýyorum ýnsanlara diye mýrýldanmýþsýnýzdýr. Niçin bunu yaptýgýnýzý düþünün para için yapýyorsunuz ? Peki bu durumda para sizi satýn almýþ olmuyor mu ? Ýþte bu sebeple parayla satýn alamayacaðýnýz kimse yok cunku herkes parayla zaten satýn alýnmýþ durumda. Hepimiz para kazanýyoruz maaþ alýyoruz. Yada birilerine karlý bir araba bir ev satmýþýzdýr. Neyse konu çok dagýldý.

Gelelým devletlere devletlerde böyle calýsýyor dunyadaký kýmse dürüst deðil. herkes kendý cebýne ve menfaatýne endekslý dünya toz pembe deðil para oldugu surece bunun olacaðýnýda ümit etmeyin düzen boyle kurulmuþ ne zman çöker bilmiyoruz. Hal böyle iken devletýn yada BES sisteminin sizin menfaatiniz için kuruldugunu düþünmek fazlaca saflýk olacaktýr.

avantaj ve dezavantajlarýný lütfen karþýlaþtýrýn. 10 yýl boyunca ki bu en az 10 yýl paranýzý kitliyor çekmeyeceksýn diyor %25 devlet katkýsý saglarým ama en az 10 yýl sonunda öderim diyor erken cýkarsan çeþitli kesýntýler yapar ne %25 i alýrsýn ne de mevcut biriken paranýn tamamýný alabilirsin. Piyasayý sürekli okumak ve sýk sýk fon deðiþtirebilecek piyasa okuma bilgisine sahip olman gerekiyor. BES fonlarý danýþmanlarý seni en yükske getiriyi saglayacak fona otomatýk olarak sokmuyor cunku onlarda bilmiyor hangisi iyi kar ettirir.

%25 her an bir kanunla deðiþtirilebilir. Her an bes fonlarýndan tutar bilmemne fonu adý altýnda deðiþtirilebilir baþka yere aktarýlýp insnalara kuþ kadar para býrakabýlýr ülke menfaati için hayýr için devlet için millet için BÜYÜK TÜRKÝYE için DIÞ GÜÇLERDEN KORUMAK için denilip paralaraýnýza hemen el koyuverirler. Üstelik buna isyan edersen halk ve devlet tarafýndan vatan haini ilan edilmen an meselesi Çünkü ülkede öyle bir YOBAZ kirliliði var ki vatan haini dedinildiði an yaþama daha iyi. Artýk herkesý hemen vatan haini ilan eden bir kýtle turedý.

Nasýl bir ülkede yaþadýgýnýza tekrar bakýn etrafýnýza ýnsanlara medyaya bakýn biraz sorgulayýcý davranýn ne dolaplar döndüðünü göreceksýnýz böyle bir ülkede en az 10 yýl paranýzý rýske atabilmek gerçekten çok zor. Daha düþük riskli yatýrým araçlarýný tercih edebilirsiniz.

Yada aldýgýnýz riskin karþýlýgýndan yüksek getiri vaddeden baska bir yer.

Cunku beste aldýgýnýz risk yüksek iken getiriside düþük kesýntýler ve paranýzý cekememe durumunuzdan ötürü.

faize bile koysanýz sadece 1 yýllýgýna paranýza el koyabýlýyor.
    %95'ine katýlýyorum
    Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma

3. Akbank ve ÝNG bankta,gram altýn hesabý açýp gram altýna yatýrým yapabilirsiniz.Döviz gibi al,istediðin zaman sat.

Ben AVÝVASA dayým.BES hesabýmýn % 70 i altýn fonunda.Kendi yönettiðim paramda zarar yok,kar var ama devlet katkýsý olan para zararda.

4.  Alýntý Originally Posted by mebes Yazýyý Oku
    Sn . Erhan bey, bahsettiðiniz konu cidden incelecek bir konu. Viop hesabý için önerebildiniz bir banka varmý.? Ayrýca komisyon oraný ve gecelik faiz için ve internet bankacýlýðý konusunda iyi olan hangi bankalar ve aracý kurumlar tercih edilebilir. Altýn ve dolar için alým - satim komisyonlarý düþüktür . Birde en önemlisi bilgili bir bankacý nasýl bulunup bu konuda aydýnlatýcý bilgi alýnýr ? Cevabýnýz için þimdiden teþekkürler

SM-A720F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Hangi konuda bilgi lazim yazin ozelden bana
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

5. [/QUOTE]
     Alýntý Originally Posted by çalýþkan Yazýyý Oku
    VAKIF BIREYSEL EMEKLILIK;
    3 hafta once yaptigim EFT 10 dakika icinde hesabima geri donmüþ. haberim yok. 2018 itibarý ile EFT almiyorlarmýþ. -Vakýfbank þubesinden, kredi kartý ile ya da Vakýfbank bankomat hesap kartý üzerinden ödeme yapabiliyormuþ.
    Vakifbank musterisi deðilim.
    Axess kredi karti odemem 34 gun sonra hesaba geciyormus.
    Nakit odemelerimi ( masrafsiz )nasýl yapabilirim ?
    mesai saatlerinde Vakifbank subeye gitme imkanim yok.
    Diger BES lerde durum nedir ?
    baþka firmaya mi gecsem ?
    Aylik yonetim gider kesintisi yok diye 19. grup planinda 4 yildir takiliyordum.
    Kucuk bir birikim yapmistim. epeydir ugramayinca sasirdim kaldim.

SM-C9008 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    bizim soru gume gitmis.
    Vakif emeklilikten sikayet actirdim. Geri donende olmadi henuz.

SM-C9008 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ...

6. Vakýf Emeklilik'i arayýp (0850 222 92 37) Vakýfbank hesabýnýza otomatik ödeme talimatý girilmesini talep edebilirsiniz...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneþ vardýr...

7. Bence en güzel fon VGL fonu...Her yýl düzenli % 11-12 aralýðýnda getirisi var...Yýlbaþýndan bugüne getiri % 8.5 oldu...Risksiz...Faizlerin eski seviyelere döneceði beklentisi ile VEL fonuna geçmeyi planlýyorum ama Temmuz enflasyonuna bakýp ona göre karar vereceðim...MB'nýn faizleri artýrmamasý, enflasyon beklentisini % 13,5 olarak açýklamasý bu seviyelerden % 13 lere bir gerileme durumunda hazine kaðýtlarý içeren fonlarda ciddi getirilere yol açacaktýr diye düþünüyorum...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneþ vardýr...

8. Þahsen ben sadece bu iþ için Vakýfbank'ta hesap açtým...Geçen yýl NN Hayat'tan geçiþ yaptým ve gayet memnunum...Orada Altýn fon yoktu mesela ve bu yýlýn ortasýna kadar Altýn Fon'da kalmýþtým...Biraz erken satmýþým ama güzel getiri saðladý...

Sayfa 22/499 ÝlkÝlk ... 1220212223243272122 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •