Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
80,30 10% 39,97 Mn 80,30 / 80,30
155,40 9.98% 1,51 Mr 140,30 / 155,40
600,50 9.98% 136,80 Mn 600,50 / 600,50
12,02 9.97% 131,88 Mn 11,56 / 12,02
134,60 9.97% 1,75 Mr 120,90 / 134,60
11,18 -9.98% 1,88 Mr 11,18 / 12,59
13,93 -8.84% 117,10 Mn 13,76 / 14,30
26,96 -7.8% 326,08 Mn 26,72 / 28,56
6,89 -7.76% 70,13 Mn 6,74 / 7,39
248,10 -7.51% 93,49 Mn 247,60 / 268,50
3,45 3.6% 16,03 Mr 3,34 / 3,49
310,75 -0.56% 6,97 Mr 306,75 / 311,25
317,25 -1.09% 4,27 Mr 315,00 / 324,50
428,75 0.18% 4,12 Mr 426,25 / 434,50
75,15 -0.07% 4,03 Mr 73,90 / 75,40
20,62 0.39% 321,65 Mn 20,16 / 20,72
317,25 -1.09% 4,27 Mr 315,00 / 324,50
794,50 1.34% 1,62 Mr 777,00 / 797,50
98,55 -1.4% 236,32 Mn 98,00 / 99,85
114,00 -0.87% 99,38 Mn 113,40 / 114,70
35,88 -0.33% 177,59 Mn 35,56 / 36,86
10,98 -0.99% 285,74 Mn 10,85 / 11,30
87,30 -1.13% 263,75 Mn 86,55 / 89,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 93/499 ÝlkÝlk ... 43839192939495103143193 ... SonSon
Arama sonucu : 3989 madde; 737 - 744 arasý.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
     Alýntý Originally Posted by yetkisiz Yazýyý Oku
    TRKCM da Takasbank'ta...Hatta portföyündeki tüm hisseler...Yoksa Tophane'den aldýklarýn hala elinde mi ?...

Bende 100 adet AK Çimento hissesi duruyor mesela...Nostalji olsun diye...Kuponlarý bile var...Koparmadým...Hani, sende de mi var diye yazdým yanlýþ anlaþýlmasýn...Yoksa sermaye piyasasýna kayýtlý bütün enstrümanlarýn saklama merkezi tek...Ýllaki bilirsin bunu...Fon, Hisse farketmez...
    Tamamda trkya camýn 10 yýllýk getirisi ile senin fonlarinki bir mi ?yine sallamaya baþladýn .

MI MAX cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

2. Konumuz kazanç deðil; fonlarýn takasbank hesabýnda emanette yani güvenilir ellerde olmadýðýna iliþkin subliminal mesajlar...Sen giderken ben geliyordum o yollardan evladým...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
     Alýntý Originally Posted by yetkisiz Yazýyý Oku
    Konumuz kazanç deðil; fonlarýn takasbank hesabýnda emanette yani güvenilir ellerde olmadýðýna iliþkin subliminal mesajlar...Sen giderken ben geliyordum o yollardan evladým...
    Güvenilir olmadýðýný kim söylüyor...harbiden yaslanmissin...

MI MAX cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,061
    Ýzlemeyenler için.
    SGK'daki primler gibi düþünün. O primleri sizin kontrol ettiðinizi farz edin. Sistem budur. ABD'de uygulanýr. Çok gerideyiz hala tabi...
    ben uzun vade temettü getirili hem yerli hem yabancý hisse senedi yatýrýcýsýyým.Piyasanýn içinde çalýþmýþ biriyim.
    BES terchim nedenim ; portföye hem bir çeþitlilik katmak hemde SGK'nýn vereceði 3 kuruþ paraya karþý bir kiþisel sigorta olmasýdýr.
    “Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

5. Sn. Cumhurbaþkaný...BES DESTEÐÝ

BES'te katýlýmcý sayýsý 7 milyona, fon tutarý 87 milyar lirayý buldu. Sistemi cazip hale getirmek için çalýþmalar sürüyor. Devlet katký payý için 4,1 milyar lira daha ayýrdýk. Devleti yaþatmak için insaný yaþatmamýz gerekiyor. Akaryakýtta vazgeçtiðimiz ÖTV tutarý 8 milyar liranýn üzerindedir. Pek çok sektörde ÖTV ve KDV indirimleri yaptýk. Vergi politikalarýný bütüncül ve adil anlayýþla gözden geçireceðiz. 2019 ve 2020 yýllarýnda ilk defa iþe alýnacak her iþçinin asgari ücret üzerinden tüm sigorta ve vergi giderlerini devlet üstlenecek.

bunlarý recep erdoðan mý söylemiþ ?? seçim vaatleri.. boþ.. içi boþ vaatler.. indirim yaptým diyor buna kargalar bile güler.. yaz baþýndan beri o konularda ki zamlar %50 mertebesinde.. %10 indirsen nolur ??

ayrýca tüm bu sözde "kýyaklar" yýlbaþýnda yapýlacak zamlar ile hepsi geri alýnýr..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

7. Önce siyasetten girelim bugun bizim iþ yeri gurubu da yapýlacak zammýn büyüklüðüne seviniyorlar. Hiçbirþeyin farkýnda deðiller. Bizlerde bu iþin uzmaný olmasak da uðraþtýðýmýz iþ gereði en azýndan ayýrt edebilecek düzeydeyiz. Ne enflasyon bilirler ne faiz ne ekonomi. Ama garip bir mutluluklarý var iþte bende bozmadým. HÜkümetler diyorum kim olduðunun bir önemi yok hepsini kastediyorum kim gelirse gelsin avutmak ve sömürmek zorundadýr. Bu sebeple ben hükümetin azýndan çýkan her cümleyi iki kere sorgular ve düþünürüm. Yapýlan zam enflasyonun eseri. Birde þükürcüler vardýr en deli olduklarým. Yaw ya zam hiç yapmasaydý buna da þükür.

Bir tanesine dayanamadým artýk Gurubun ismini Þükürcü iþçiler olarak deðiþtirdim

Neyse hükümetler sizi yönetenlerdir sizin vergilerinizle geçinirler vergi oranlarýný yine kendýlerý belirlediði gibi kendý maaþlarýna da yine kendýlerý karar verirler. Amaçlarý sizi avutup sistemin iþleyip devam etmesini saðlamaktýr. Bunu tahminimce buradaki herkes biliyordur. Biz yinede yeniler için yazalým.

Þimdi biz gelelim þans eseri kazanç meselesine ön yargýlý görünmemek ve kendi kazancýma dahi þüphe içinde baktýðýmýn göstergesidir bu. Bu herkeste olaðan bir ihtimaldir deðerlendirilmesi lazým. Bir kazancýn þans eseri oluþmuþ olma ihtimalini hesaplanmasý lazým.

Bir karar veriyor analiz yapýyor ve altýn alýyorsunuz. Evet altýný aldýnýz ve kazadýnýz. Acaba bu kazanç gerçekten sizin analizin bir sonucumuydu yoksa þans eseri altýnýn çýkacaðý zamana mý denk geldi. Ben bu ihtimalden bahsettim. Objektif bakabilmenin bir eseridir bu bence. BU kazanç gerçekten benim analizimin sonucu yoksa þansýmýn sonucumu bilmiyorum siz karar verin.

10,000 de 1 in az altýnda komisyonla calýsýyoruz. 2018 senesýnde toplam ödenen komýsyonun miktarý 81,000 TL.

Bunu þu yönden dedim ne kadar çok iþlem açýldýgýna bir bakýn. Tek bir iþlem açýpta kazanç saðlansa þans ihtimali artacak 10 adet iþlem açýldýgýnda þans miktarý düþecekti. 81,000 TL lik komýsyon odeyecek iþlemi açmýþ olmam demek 1 senede bir sürü iþlem açtýgýmýn göstergesidir. Yani þans eseri kazanç saðlama ihtimalini en aþaðýlara çekiyorum. yine kazancýn çok yüksek oluþu ve bunun 1 senelik bir süre zarfýný almýþ olmasý da þans faktörünü azaltan bir gösterge. ANcak herþeye raðmen algoritmik trade yaptýgým için kararlarý ben deðil bilgisayar verip iþlem yapýyor yani bir patteren bir modelin eseri. BU model ve bir istatitiksel analiz sonucu ortaya çýkartýlmýþ olmasýna raðmen hala daha içinde þans faktörünü barýndýrýyor olabilir. Bunuda belirleyecek olan þey gelecek olacak istikrar devam ettiði sürece þans eseri olma ihitmali azalmasýna raðmen hiçbir zaman kazancýmýn gerçekten benim modelimin baþarýsý diyemiyeceðim çünkü çok küçük dahi olsa þans eserý oluþma ihtimali 5 senede geçse içinde barýnacak bir ihtimaldir. BU sadece benim deðil tüm herkes için geçerlidir.

Mesela sizler bes fonlarýný tercih ediyorsunuz fonlarýn verdiði karar doðrultusunda kar etmesi þansýn payý ne kadar ? sizin x fonundan y fonuna geçmiþ olmanýz gerçekten bir analizin sonucunda karar vermiþ olsanýz bile bundan kar etseiz bile bu gerçekten sizin analiziniz sebebiyle mi oluþtu yoksa zaten oraya gidecek sizin analizin dýþýnda gerçekleþmiþ bir sebepten mi gitti bilemezsiniz. O halde þans eseri kazanmýþ olma ihtimaliniz herzaman var olacaktýr. Çünkü gerçeðin ne olduðunu bilmiyoruz. Borsa herzman fludur. Yani ne bembeyaz nede simsiyahtýr.

Siyahmý beyazmý oldugunu bilmiyoruz gördüðümüz renk aslýnda flu ancak bir karar veriyoruz siyah bir bakýyorsunuz doðru cýkýverýyor ertesi gün beyaz cýkýverýyor. Bir baþkasý siyah derken siz beyaz diyebiliyorusunuz çünkü doðru olanýn ne oldugunu bilmiyoruz.

Doðrunun ve gerçeðin ne olduðunu býlseydýk zaten hepimiz para basýyor olurduk. Ýstatistik ve felsefe ile ilgilendiðiniz de dediðimi daha iyi anlamaya baþlarsýnýz.

Ben þu iki özelliði barýndýran insaný severim.

1-Sorgulayýcý þüpheci
    2-Objektif bakabilen

1-Sorgulaýcýlýk þüphecilik insan da olmasý gereken bir özellik olmalý diye düþünüyorum sonradan kazanýlabilir doðuþtan gelmez bence cunku bende bundan 3 4 sene öncesýnde þüpheci ve sorgulayýcý deðildim. Hatta koyunun önde gideniydim kendime bunu demeyi layýk gördüm. Benim gibi olmayan koyundur demiyorum onlar kendileri karar versin ama ben kendým için koyunmuþum diyorum yani. BU yeteneði sonradan kazandým. Sizlerde kazanabilirsiniz eðer içinizde yeterince sorgulayan yoksa hatta bu özelliði mumkunse abartýn. Gerçeðin ne oldugunu sorgulamadan öðrenemezsiniz. BU yeteneði kazandýgýnýz da aslýnda bir çok þeye olan bakýþ açýnýz deðiþiyor. Aslýdna bunun anlamý felsefedir. olur olmadýk her b*ka felsefe yapmaya baþlýyorsunuz. Doðruyu yine bulamýyorsunuz ama yanlýþlarý görebiliyor ve buluyorsunuz belkide bu yolun sonu belkide bir gün doðruyu bulmakla son bulacak ancak o zman geldiðinde de doðrunun kime göre doðru gerçeðin kime göre gerçek neye göre gerçek oldugunu sorgulamaya baþlayacaksýnýz.

2-BU sorgulama biçimleri sizi objektif bakabilen bir insana dönüþtürmeye baþlýyor. Önce kendýnýze karþý dürüst ve objektif oluyorusunuz. Sonra diðer herþeye karsý objektif oluyorusunuz. Mesela ben bu sayfada ne yazdým. Bes kiþiden kiþiye iyi kiþiden kiþiye kötü bir yatýrýmdýr her iki tarafta kendý mazeretlerý ve býlgý düzeyine göre haklý veya haksýzdýr. Yani tek bir doðru olmadýgýný býrden fazla doðrunun duruma ve kiþiye göre deðiþtiðinden bahsettim. Yine keza kendý kazancýmdan bahsederken dahi þüphecilik ve objektiflik sergiledim.

Ben yaptým ve bu katiyen beným eserýmdýr ben böyle bir traderim iþte demedim. Ýþin içinde þans faktörüde olabilir kim bilir belkide þansýn eserýdýr dedim.

Benim türm derdim sizin neye yatýrým yaptýgýnýz deðil bakýþ acýnýzý degýstýrmek bir nevi kiþisel geliþim saglamak amacým. Benim paylaþtýgým çoðu yazýyý bir okuyun aslýdna çoðu konu dýþýna kayýyor paylastýgým výdeolarýn býr cogu yýne keza daha cok kiþisel geliþim, sorgulamaya iten, felsefýk bakýþ açýsýyla filan alakalý výdeolar

Tabi bu durumun ya etkileride malesef var.

Þimdi adama bir resim gösteriyorum bardak resmi bildiðiniz bardak. Bak bu bardak diyorum deðil diyor. Nasýl deðil baksana bardak diyorum þöyle üretilmiþ böyle gelmiþ vesaire filan anlatýyorum. Deðil diyor hemen fesefe ve objektiflik iþin içine giriyor doðru belkýde bardak olmayabilir yani haklý olabilirsin gel beraber çözelim bardakmý deðilmi diyorum. Lennnnn amannn ne ugrasacam bence bardak deðil diyor. Yaw haklý olabýlýrsýnde elindeki dayanak ne nerden cýkardýn diyorum. ben öyle inanýyorum bence deðil diyor. LAAA gel iþte çözelim bu bardakmýymýþ baska birþeymiymiþ gerek yok çözmeye kardesým ben bardak deðil diyorum buna inanýyorum saygý duy dýyor.

Elinde bir kanýt varmý yok hangi bilimsel makaleye yazýya hangi gerçekliðe göre bardak deðil bana kanýt sunmuyor ama sen bana saygý duymuyorsun diyor. AL baþýna bela sen acýkladýn mý ki bana bunun bardak olmayýsýnýn kanýtlarýný yok acýklama gel deyince de ne gerek var ben böyle inanýyorum saygý duy dýyor. E biz tartýsmazsak herkes herkesýn görüþüne saygý duyarsa doðru yolu yada yanlýþlarý nasýl göreceðiz.

Birþey hakkýnda nasýl karar vereceðiz. GÜneþte örnek verelim adam tutmuþ güneþ tanrýdýr diyor. Yok kardesým gel bak ben sana acýklayayým güneþ sistemi vardýr yýldýzlar gezegenler vardýr bak þu soyle gelmýstýr boyle gýtmýstýr vesaire diye anlatýrsýn adam hiç senin dediklerini dinlemez bile ve sana þöyle der anlamadým ama ben tanrý dýyorum saygý duy. okadar þeyý boþamý anlattým aklýna takýlaný sorsana bana madem oyle surasý nýye soyle desene beným ýspatýmý çöürütsene gerçeðin ne oldugunu býlmek ýstemýyormusun ?

Gerçeðin ne oldugunu görmek bulmak ýstemýyormusun gerçek seni korkutuyormu yoksa. Hayal dünyasýnda yaþamaya devam mý edeceksýn ? Saygý duy demek bir kaçýþtýr gerçekle yüzleþmemektir. Oh ulan hayat ne güzel ben birini boðazlayýp öldüreyim sonra bana saygý duyun kardesým bence oldurulmesý lazýmdý haklýyý haksýzý doðruyu yanlýsý ayýrt etmeyelým herkes herkese saygý duysun ohh ne ala dunya.

Tabi durum böyle olunca da saygý duyamýyorsunuz doðal olarak saygý duyamayýnca sen nýye saygý duymuyorsun da etmýyorsun da tepeden bakýyorsun da filan oluyor beni tatmýn etmedinki açýklamadýn ký kanýt sunmadýn ki. Þu tezinin karþýsýna þu tezi koymadýn ký yada benim tezimi çürütmedin ki.

Birbirimize saygý duymayalým kavgamý edelim diyeceksiniz. Hayýr iþte buda yine kiþisel geliþmemiþlik seviyesini ortaya çýkartýr kavga etmek. kavgada etmeyelim gelin üzerinde düþünelim. Hangi durumlarda hangi taraf haklý hangi durumlarda hangi taraf haksýz. Kestirip atarsak saygý duy deyýp geçersek bu yola yeni girmiþ kiþiler hangi yönden gidecek ? Onlar hangi farklý görüþlere okuyup ýnanacak yada hangimizden ilham alacak.

Ýþte malesef tartýsmalar dada þu saydýgým iki insan tipiyle yapýlmalý objektif ve sorgulayýcý bakabýlen bu özellikleri taþýmayan veya çok az taþýyan birisiyle tartýsmakta anlamsýz kýlýyor herþeyi bu sebeple önce insanlara bu iki özelliði kazandýrmalý daha sonra gerçeðin ne oldugunu doðrunun ne oldugu konusunda felsefe yapabýlelým adamýn tek bir görüþü olunca senin söylediklerin havada kalýyor en son SAYGI duyun deyip iþi bitiriyoruz.

Bes bence kötü saygý duy. sence iyi saygý duy gelen adam napacak burasý bilgi paylasým farklý görüþ ve seslerin çarpýþtýgý ve hakikatý diðer izleyici okuyucu kitlenin görmesi öðrenmesi vizyonunu geliþtirmesi bakýþ açýsý kazanmasý için yapýlmýyor mu ? Zaten herkes birbirinin görüþüne saygý duyacak olduktan sonra forum olmanýn anlamý kalmýyor. Benim görüþüm beni baglýyor senýn görüþün seni balýyor ne anlamý var kenýdý gorusunu anlatmanýn yazmanýn birilerine anlatman neyi deðiþtiriyor sonuç olarak herkes kendi görüþünee saygý duyulmasýný ve tartýsma cýkmamasýný istiyorsan ?

-----------------------------------------------
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

8. selam,
    2012 den beri k.peder eþime bes yatýrýyor. 3 ayda 1 300 tl demiþlerdi. gerçi ben hiç karýþmadým o ayrýda. dün dedim bakayým çünkü kimsenin baktýðý yok. bes hiç yapmadým otomatik olaný da iptal etmiþtim. dün baktým 16997 tl yatýrýlan para. þimdi 3 ayda bir 780 mi ne yatýrýyor baktým. elde edilen gelir 3 mü 4 mü bin tl o civarda devlet katkýsý var ilave olarak toplam 25351 tl mi olmuþ hepsinin toplamý. fonlara baktým yýlbaþýndan bu yana getirileri yüzde 8-12 birisi daha düþüktü. hepsini deðiþtirdim. yüzde 20 hisseye baðlý kalaný yüzde 40 risksiz 20-20 de 2 fon daha seçtim. bakalým 3 ay sonra ne olacak.

Sayfa 93/499 ÝlkÝlk ... 43839192939495103143193 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •