“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
***DOGUB*** DOÐUSAN BORU SANAYÝÝ VE TÝCARET A.Þ.( Genel Kurul Ýþlemlerine Ýliþkin Bildirim
***DOGUB*** DOÐUSAN BORU SANAYÝÝ VE TÝCARET A.Þ.( Genel Kurul Ýþlemlerine Ýliþkin Bildirim )
Özet Bilgi Þirketimizin 2018 yýlý Olaðan Genel Kurulu 26.04.2018 tarihinde yapýlmýþtýr.
Yapýlan Açýklama Güncelleme mi ? Evet
Yapýlan Açýklama Düzeltme mi ? Hayýr
Yapýlan Açýklama Ertelenmiþ Bir Açýklama mý ? Hayýr
Genel Kurul Çaðrýsý
Genel Kurul Tipi Olaðan Genel Kurul
Hesap Dönemi Baþlangýç Tarihi 01.01.2018
Hesap Dönemi Bitiþ Tarihi 31.12.2018
Karar Tarihi 26.03.2019
Genel Kurul Tarihi 26.04.2019
Genel Kurul Saati 11:00
GK'na Katýlým Ýçin Pay Sahibi Olunmasý Gereken Son Tarih 25.04.2019
Ülke Türkiye
Þehir ERZÝNCAN
Ýlçe ERZÝNCAN MERKEZ
Adres MEVA OTEL TOPLANTI SALONU HALÝTPAÞA CAD NO 1 BELEDÝYE BÝNASI KARÞISI ERZÝNCAN
Gündem Maddeleri
1 - Açýlýþ ve Divan Baþkanlýðý'nýn oluþturulmasý,
2 - Genel Kurul Zaptýnýn imzalanmasý hususunda Divan Baþkanlýðý'na yetki verilmesi,
3 - 2018 yýlý Faaliyet Raporu ve Kurumsal Yönetim Ýlkeleri Raporu okunmasý ve müzakeresi,
4 - 2018 hesap dönemine iliþkin Baðýmsýz Denetim Rapor Özetinin okunmasý,
5 - 2018 yýlý Finansal Tablolarýn okunmasý müzakeresi ve onaylanmasý,
6 - 2018 yýlýna iliþkin yayýnlanan Faaliyet Raporunun Kurumsal Yönetim Ýlkeleri konusunun genel kurula bilgisine sunulmasý,
7 - Yönetim Kurulu üyelerinin 2018 yýlý faaliyetlerinden dolayý ayrý, ayrý ibra edilmesi,
8 - 2018 yýlýna ait karýn kullaným þeklinin, daðýtýlacak kar ve kazanç paylarý oranlarýnýn belirlenmesi,
9 - Yönetim Kurulu Üyelerinin ücretleri ile huzur hakkýnýn belirlenmesi,
10 - 2 (iki) kiþi baðýmsýz olmak üzere Yönetim Kurulu Üyelerinin seçimi,
11 - Sermaye Piyasasý Kurulu ve Kamu Gözetimi ve Muhasebe ve Denetim Standartlarý Kurumu düzenlemeleri çerçevesinde Yönetim Kurulu tarafýndan 2019 yýlý faaliyet yýlý için seçilen Ulusal Baðýmsýz Denetim ve Yeminli Mali Müþavirlik A.Þ. baðýmsýz denetim firmasýnýn müzakereye sunulmasý,
12 - Türk Ticaret Kanunun 376. Maddesi uyarýnca alýnacak önlemler hususunda ortaklara bilgi verilmesi,
13 - Þirket ortaklarýnýn 3. Kiþiler lehine vermiþ olduklarý teminat, Rehin, Ýpotek ve elde etmiþ olduklarý gelir veya menfaat hususunda bilgilendirilme,
14 - Kurumsal Yönetim ilkeleri gereðince Yönetim Kurulu üyeleri ve üst düzey yöneticiler için "ücret politikasý" ve politika kapsamýnda yapýlan ödemeler hakkýnda pay sahiplerine bilgi verilmesi,
15 - Þirketin 2018 yýlý içinde yaptýðý baðýþlar hakkýnda pay sahiplerine bilgi verilmesi ve 2019 yýlýnda yapýlacak baðýþlar için üst sýnýr belirlenmesi,
16 - Dilek ve temenniler,
17 - Kapanýþ.
Gündemde Yer Alan Hak Kullaným Süreçleri
Kar Payý Daðýtým
Genel Kurul Çaðrý Dökümanlarý
EK: 1 Genel Kurul Çaðrý.pdf - Ýlan Metni
EK: 2 vekaletname.pdf - Diðer Genel Kurul Çaðrý Dokümaný
Genel Kurul Sonuçlarý
Genel Kurul Yapýldý mý? Evet
Genel Kurul Sonuçlarý DOÐUSAN BORU SANAYÝÝ VE TÝCARET ANONÝM ÞÝRKETÝ
2018 YILI 44. OLAÐAN GENEL KURUL TOPLANTI TUTANAÐI
Doðusan Boru Sanayi ve Ticaret A.Þ. nin 2018 yýlý 44. Olaðan Genel Kurul toplantýsý için 26.04.2019 tarihinde saat 11:00 de Meva Oteli Toplantý salonu Halitpaþa cad Belediye Binasý Karþýsý no: 1 Erzincan adresinde Erzincan Ticaret Ýl Müdürlüðünün 16.04.2019 tarih ve 43446933 sayýlý yazýlarý ile görevlendirilen Bakanlýk Temsilcisi Recai PALABIYIK gözetiminde toplanýldý.
Toplantý baþlamadan önce tarafýmýzdan yapýlan incelemede toplantýya ait davetin kanun ve þirket ana sözleþmesinin ön gördüðü þekilde 3 Nisan Tarih ve 9801 sayýlý Ticaret Sicil Gazetesi, ve 1 Nisan 2019 tarih ve 5465 sayýlý Birgün Gazetesi gazetelerinde ilan edildiði,
Hazirun cetvelinin tetkikinde þirketin toplam 20.000.000 TL'.ye tekabül eden 2.000.000.000 hisseden, 11.217.845,16 TL.ye tekabül eden 1.121.784.516,10 adet hissenin temsilen mevcut olduðu görülmekle ve diðer kanuni formalitelerini yerine getirildiðinin anlaþýlmasý üzerine toplantý Þirketin Yönetim Kurulu Baþkaný Melek Günden ÇINAR tarafýndan açýldý.
GÜNDEM MADDELERÝ
Gündem 1. Açýlýþ ve Yoklama Yapýldý. Özelleþtirme Ýdaresi Baþkanlýðý Temsilcisi Özlem SEVÝNDÝK tarafýndan Divan Baþkanlýðýna Sezgin POLAT, Katip Üyeliðe Kenan ALKAN, Savaþ KURT önerildiler. Baþka aday olmadýðýndan oya sunuldu. Katýlanlarýn oy birliði ile seçildiler saygý duruþu yapýldý.
Gündem 2. Genel kurul tutanaklarýnýn imzalanmasý için divan baþkanlýðýna katýlanlarýn oy birliði ile yetki verildi.
Gündem 3. 2018 yýlý Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ve Kurumsal Yönetim Ýlkeleri Raporu daha önceden ortaklarýn bilgisine sunulduðundan Özelleþtirme Ýdaresi Baþkanlýðý temsilcisi, Özlem SEVÝNDÝK tarafýndan verilen önergeye göre okunmasýna gerek görülmemiþtir. Bu önerge müzakereye açýldý, söz alan olmadý. Oylamaya sunuldu katýlanlarýn oy birliðiyle kabul edildi.
Gündem 4. 2018 Yýlý Baðýmsýz Denetim Raporu özeti daha önce gerek Ýnternet sitemizde gerekse KAP'ta ortaklarýn bilgilerine sunulduðundan Özelleþtirme Ýdaresi Baþkanlýðý temsilcisi, Özlem SEVÝNDÝK tarafýndan verilen önergeye göre okunmasýna gerek duyulmamasý Müzakeresi yapýlarak oya sunuldu, katýlanlarýn oy birliði ile kabul edildi.
Gündem 5. 2018 Yýlýna iliþkin yayýnlanan Finansal Tablolar önceden ortaklarýn bilgisine sunulduðundan Özelleþtirme Ýdaresi Baþkanlýðý temsilcisi, Özlem SEVÝNDÝK tarafýndan verilen önergeye göre daha okunmasýna gerek duyulmamasý teklifi müzakereye açýldý, oylamaya sunuldu katýlanlarýn oy birliðiyle kabul edildi.
Gündem 6. Þirketin Genel Müdürü Sn. Sezgin POLAT tarafýndan tüm ortaklara Yönetim kurulumuz iþletmenin satýþlarýnýn artýrýlmasý maliyetlerin tekrar deðerlendirmesi ve bunun sonucunda da rasyo oranlarýnýn iþletmenin sürekliðini güçlendirecek þekilde oluþturulmasý üzerinde faaliyetlerini yürütmeye devam edecektir. Þirketin Þeffaflýk ilkeleri doðrultusunda azami hassas davranacaktýr. Þeklinde açýklamalarda bulundu 2018 Yýlýna iliþkin yayýnlanan Faaliyet Raporu ve Kurumsal Yönetim Ýlkeleri konususun ortaklarýn bilgisine sunulmuþtur.
Gündem 7. Yönetim Kurulu Üyelerinin ibrasý Özelleþtirme Ýdaresi Baþkanlýðý Temsilcisi Özlem SEVÝNDÝK tarafýndan verilen önerge doðrultusunda, Yönetim Kurulu Üyelerinin ibrasý oya sunuldu katýlanlarýn oy birliðiyle Yönetim Kurulu Üyeleri ayrý ayrý oy birliðiyle ibra edildiler.
Gündem 8. Kar daðýtým konusunda ortaklara bilgi sunuldu. 2018 yýlý içerisinde þirket faaliyetinin zararla kapatýlmasýndan dolayý kar daðýtýmý yapýlamayacaðý oy birliðiyle karar altýna alýndý.
Gündem 9. Özelleþtirme Ýdaresi Baþkanlýðý Temsilcisi Özlem SEVÝNDÝK tarafýndan verilen önerge doðrultusunda, Yönetim Kurulu Üyelerine Yüksek Planlama Kurulu Kararlarý çerçevesinde ücret ve ilgili Kanun Hükümleri çerçevesinde harcýrah ödenmesi önergesi teklifi divan baþkanlýðýnca yapýlan oylamada katýlanlarýn oy birliðiyle kabul edildi.
Gündem 10- Özelleþtirme Ýdaresi Baþkanlýðý Temsilcisi Özlem SEVÝNDÝK tarafýndan verilen önerge doðrultusunda, Sermaye Piyasasý 22.04.2019 tarih ve ve 5994 sayýlý yazýsý ile Baðýmsýz Yönetim Kurulu Üyeliklerine Seyit Ahmet EÞMEDERELÝ, Müjdat EKÝN, Yönetim Kurulu Baþkanlýðýna Bekir EMRE HAYKIR ve Yönetim Kurulu Üyeliklerine Melek Günden ÇINAR ile Ömer Faruk ÖZKAN'ýn seçilmelerine katýlanlarýn oy birliðiyle karar verildi.
Gündem 11. Þirketimizin 01.01.2019-31.12.2019 faaliyet dönemi Baðýmsýz Denetimi için Yönetim Kurulu tarafýndan seçilen, gerek Sermaye Piyasasý Kurulu gerekse Kamu Gözetim Muhasebe ve denetim Standartlarý Kurumundan yetki almýþ Ulusal Baðýmsýz Denetim ve Yeminli Mali Müþavirlik A.Þ. Genel Kurul onayýna sunuldu. Katýlanlarýn oy birliðiyle kabul edildi.
Gündem 12. Þirket Ortaklarýnýn 3. Kiþiler lehine vermiþ olduklarý teminat, Rehin, Ýpotek ve elde etmiþ olduklarý gelir veya menfaat hususunda Þirket Genel Müdürü V. Sezgin POLAT tarafýndan genel kurula bilgi verildi.
Gündem 13. Þirket ortaklarýnýn 3 kiþiler lehine verilmiþ olduklarý timenat, Rehin Ýpotek ve elde etmiþ olduklarý gelir ve menfaat hususlarýnda Genel Müdürü Vekili Sezgin POLAT tarafýndan ortaklara bilgi verildi.
Gündem 14. Kurumsal Yönetim Ýlkeleri gereðince Yönetim Kurulu Üyeleri ve üst düzey yöneticiler için ‘ücret Politikasý' ve politika kapsamýnda yapýlan ödemeler hakkýnda Þirket Genel Müdür Vekili tarafýndan ortaklara bilgi verildi.
Gündem 15. Þirketin 2018 yýlý içinde yaptýðý baðýþlar hakkýnda pay sahiplerine bilgi verilmesi konusu görüþüldü þirketin herhangi bir baðýþý olmadýðý Þirketin Genel Müdür V. Sezgin POLAT tarafýndan beyan edildi. Ayrýca þirketin bu alanda faaliyeti olmadýðýndan 2019 yýlýnda yapýlacak baðýþlarda üst sýnýrla ilgili herhangi bir karar verilmemiþtir.
Gündem 16. Dilek ve temennilerde Ulusal Baðýmsýz Denetim Yeminli Mali Müþavir Sn Hasan YÜCEER söz alarak yönetimin çalýþmalarýnýn verimli ve karlý yürütülmesini temenni etti baþka söz alan olmadý.
Gündem 17. Toplantýda görüþülecek gündem maddesi kalmadýðýndan saat 12:04 toplantýya son verildi. Alýnan kararlara bir itiraz olmadýðýndan tutanaða þerh düþülmedi. Ýþ bu tutanak mahallinde tanzim edilerek birlikte imza altýna alýndý. 26.04.2019 Erzincan
Divan Baþkaný Yazman Sayman
Sezgin POLAT Kenan ALKAN Savaþ KURT
Bakanlýk Temsilcisi
Recai PALABIYIK
Hak Kullaným Süreçleri Ýle Ýlgili Alýnan Kararlar
Kar Payý Daðýtým Görüþüldü
Genel Kurul Sonuç Dökümanlarý
EK: 1 toplantý tutanaðý.pdf - Tutanak
EK: 2 hazirun cetveli.pdf - Hazýr Bulunanlar Listesi
Ek Açýklamalar
Þirketimiz Yönetim Kurulunun 26.03.2019 tarih ve 2019/9 sayýlý kararý ile 2018 yýlý 44. Olaðan Genel Kurul Toplantýsýnýn 26.04.2019 Cuma günü saat11:00 'de Meva Otel Toplantý salonu Halitpaþa Caddesi No 1 Belediye Binasý Karþýsý Erzincan Adresinde ekte ki gündem maddeleri ile yapýlmasýna, bu toplantýnýn herhangi bir nedenle gerçekleþtirilmemesi / ertelenmesi halinde toplantýnýn 27.05.2019 Pazartesi günü ayný yer ve saatte ayný gündem ile gerçekleþmesine karar verilmiþtir.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/758259
BIST
(26/04/2019 - 15:25:34)
***DOGUB*** DOÐUSAN BORU SANAYÝÝ VE TÝCARET A.Þ.( Kar Payý Daðýtým Ýþlemlerine Ýliþkin Bildirim
***DOGUB*** DOÐUSAN BORU SANAYÝÝ VE TÝCARET A.Þ.( Kar Payý Daðýtým Ýþlemlerine Ýliþkin Bildirim )
Özet Bilgi Þirketimizin 2018 Yýlý Kar Payý Hakkýnda
Yapýlan Açýklama Güncelleme mi ? Hayýr
Yapýlan Açýklama Düzeltme mi ? Hayýr
Yapýlan Açýklama Ertelenmiþ Bir Açýklama mý ? Hayýr
Konunun Gündemde Yer Aldýðý Genel Kurul Tarihi 26.04.2019
Kar Payý Daðýtýmý Konusu Görüþüldü mü? Görüþüldü
Nakit Kar Payý Ödeme Þekli Ödenmeyecek
Pay Biçiminde Ödeme Ödenmeyecek
Nakit Kar Payý Ödeme Tutar ve Oranlarý
Pay Grup Bilgileri Ödeme 1 TL Nominal Deðerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payý - Brüt(TL) 1 TL Nominal Deðerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payý - Brüt(%) Stopaj Oraný(%) 1 TL Nominal Deðerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payý - Net(TL) 1 TL Nominal Deðerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payý - Net(%)
DOGUB, TRADOGUB92F9 0,0000000 0 0 0,0000000 0
Pay Olarak Kar Payý Ödeme Tutar ve Oranlarý
Pay Grup Bilgileri Pay Biçiminde Daðýtýlacak Kar Payý Tutarý(TL) Pay Biçiminde Daðýtýlacak Kar Payý Oraný(%)
DOGUB, TRADOGUB92F9 0 0
Ek Açýklamalar
Þirketimizin 2018 yýlý Olaðan Genel kurulunun 8. maddesi görüþülerek 2018 yýlý dönemi zarar ile sonuçlandýðýndan dolayý kar payý daðýtýmý yapýlmamýþtýr.
KAR PAYI DAÐITIM TABLOSU
DOÐUSAN BORU SANAYÝÝ VE TÝCARET A.Þ. 01.01.2018/31.12.2018 Dönemi Kâr Payý Daðýtým Tablosu (TL)
1. Ödenmiþ/Çýkarýlmýþ Sermaye 20.000.000
2. Genel Kanuni Yedek Akçe (Yasal Kayýtlara Göre) 808
* SPK'ya Göre Yasal Kayýtlara (YK) Göre
3. Dönem Kârý -2.182.700 -2.269.233,14
4. Vergiler ( - ) 0 0
5. Net Dönem Kârý 0 0
6. Geçmiþ Yýllar Zararlarý ( - ) 23.601.520 16.369.678,65
7. Genel Kanuni Yedek Akçe ( - ) 0 0
8. Net Daðýtýlabilir Dönem Karý 0 0
Yýl Ýçinde Daðýtýlan Kar Payý Avansý (-) 0 0
Kar Payý Avansý Düþülmüþ Net Daðýtýlabilir Dönem Karý/Zararý 0 0
9. Yýl Ýçinde Yapýlan Baðýþlar ( + ) 0 0
10. Baðýþlar Eklenmiþ Net Daðýtýlabilir Dönem Karý 0 0
11. Ortaklara Birinci Kâr Payý 0 0
* Nakit 0 0
* Bedelsiz 0 0
12. Ýmtiyazlý Pay Sahiplerine Daðýtýlan Kâr Payý 0 0
13. Daðýtýlan Diðer Kâr Payý 0 0
* Çalýþanlara 0 0
* Yönetim Kurulu Üyelerine 0 0
* Pay Sahibi Dýþýndaki Kiþilere 0 0
14. Ýntifa Senedi Sahiplerine Daðýtýlan Kâr Payý 0 0
15. Ortaklara Ýkinci Kâr Payý 0 0
16. Genel Kanuni Yedek Akçe 0 0
17. Statü Yedekleri 0 0
18. Özel Yedekler 0 0
19. Olaðanüstü Yedek 0 0
20. Daðýtýlmasý Öngörülen Diðer Kaynaklar 0 0
Kar Payý Oranlarý Tablosu
Pay Grubu TOPLAM DAÐITILAN KAR PAYI - NAKÝT (TL) - NET TOPLAM DAÐITILAN KAR PAYI - BEDELSÝZ (TL) TOPLAM DAÐITILAN KAR PAYI / NET DAÐITILABÝLÝR DÖNEM KARI (%) 1 TL NOMÝNAL DEÐERLÝ PAYA ÝSABET EDEN KAR PAYI - TUTARI(TL) - NET 1 TL NOMÝNAL DEÐERLÝ PAYA ÝSABET EDEN KAR PAYI - ORANI(%) - NET
- - - 0 0 0 0 0
TOPLAM
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/758265
BIST
(26/04/2019 - 15:43:54)
DOGUB Solo 2019/3 Aylýk DÖNEM KARI (ZARARI): -1087563
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yer Ýmleri