Esas olanin trend olduðunu herkes biliyor
Ben o trendin nasýl oluþabileceðini öngörmeye çalýþýyorum
Yoksa birileri elini cebine çoktan attý
Etf lerde ve bazi bist15 senetlerinde ciddi bir para giriþi var
Ama daha alacaklarý da çok mal var
Yani oynaklikta sýnýrlarý zorlayarak kendilerince belli bir dengeye dayalý ama dýþarýdan bakýnca dengesiz gözükecek þekilde diðerlerine girerler
Ama burada sýra önemli
Þu siralar girdikleri hisseler yukselis trendinde öncü olacaktýr
Trendde Hepsi gider mi ?
Sanmýyorum , bu sefer durum biraz farklý gibi geliyor bana
Ama gitse dahi sýralama burada gizli
Þimdi para giriþi olanlar öncü olacaktýr
Oynaklikla gerekli ayarlarý çekerler
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mal oðlu mal degnekleri yine baþladý
Üçüncü havalimanýný yaptirmayuk
Kanal Ýstanbul u hiç yaptirmayuk
Hýzlý tren gelirse þehir hizli boþalýr onu zaten yaptirmayuk
Dolar da çok arttý zaten
O zaman ne yapalým ?
Hadi ona karsi birleþelim de seçim kazanalim![]()
Mal deðneði olmak yada olmamak
Ýþte tüm mesele bu![]()
Yurt dýþýnýn mal deðneði , üretim özürlü taþeron hamsolarin tarihsel süreç içerisinde tasfiye edilmesine az kaldý
Üretim ekonomisine tam geçiþ yapýlýrken bu hamsolara sanayide yer yok
Hem sucuk , hem Tüpgaz , hem izalasyon , hem turizm , hem oto montajý hem de banka iþine giren boynuz ve saz arkadaþlarý , mal degneginin önde gidenidir
Bir sürü þahsiyetsiz tip de bunlarýn kendilerinin bir salatalýk deðil de söðüþ olduklarini göstermek için düzenledikleri sergi sanat ve özenti bir çok faaliyetine bakarak bir diski zannedip yalana yalana bakar
Ancak montajcý mal degneginden 50 yýldýr olmadýðý gibi bundan sonrada üretici olmaz
Olsa olsa ülke sanayine köstek olur
Bunlar ancak devletin kurduðu iþletmelere devletten teþvik alarak çökmeye çalýþýr
Ortak iþ yapýlacak olanlarý devlet seçmeli
50 yýllýk taþeronlugu belgelenmiþ montajcilarla ortak sanayi üretim tesisine girilemez
Önümüzdeki yýllarda gerektiðinde
tesla , Lockheed martin , general dynamics , Oracle , Rolls Royce gibi üreticilerle gerek ortaklýk gerekse de çözüm ortaðý olarak bir takým sanayi yatýrýmlarý yapýlýrsa , bu mal deðneklerini bu iþlerin yanýndan bile gecirmemek gerekir
Bulaþýklarý yerde ot bitmez
Ne oldu sizin betoncular teknoloji iþine giriyordu. Karý kýzla yediler soluklarý kesildi.
Boynuza ne yapceniz? 2.uzan mý yapceniz? Doymadýnýz bi.
Bu ulke için en iyiyi yapýn ve artýk çekilin. sessizce bak usulca çekilin yoksa 16 yýldýr adama gunaydýn derler.
16 yuldýr nerdeydiniz? Ne istedilerse herkese verdiniz halbuki degil mi?
Fenerbahce demek aslýnda Turkiye demek. Bakýnýz bu ne istedilerse verilen hayyyinnlerr once fener e bir yeltendiler olmadý. Sonra ulkeye musallat oldular olmadý.
Neyse fener ile memleket arasýnda benzerlikler var. 20 yildir hiç bir baþarýsý yok ama o da hala vaadler vaadler. Kardesim ne yaptýn 1998 den beri?? Agzýnda bir laf kumpas þike engellediler.. eee o zamana kadar ne var? yine hiç bir sey. Hadi diyelim sike kumpasý zayýflattý. Bak juventus adamlar acýmadý sak diye dusurduler eee sonra ne oldu malum. Demek sende sorun.
Yabanciyi serbest býraktýrdý bizdeki ithalata dayalý ekonomi gibi cunku alt yapý yohh. Ayný ulkedeki egitim gibi. Olmuyor iþte hem aziz in hem bu 16 yýldýr artýk tamam dedirten bu adamlarýnda gitmesi dileklerimle.
memleketimizin borsasýda ekonomik göstergeler dýþýnda kalkýnma projeleri ve dünyada ki olan deðiþikliklerde bu projelerin iyi yer tutmasýyla alakalandýrmak iþin doðrusu olacaktýr..insanlarýmýzýn yaþam düzeyleri en az avrupa insaný kadar olmasýný kim istemezki..tabi burda insanlarýmýzada iþ düþmektedir. en azýndan bu geliþmiþliðe ayak uydurmayý öðrenmeleri ve gerektiðinde bu geliþmiliðe sahip çýkmalýdýr..ülke geneline baktýðýmýz zaman okullar, hastaneler, ulaþým yollarý ve konut seviyesi elle tutulur bir geliþmiþlik saðlamýþtýr. bunun yamýnda her ne kadar alým gücü azalmýþ densede iþ alanlarý çeþitlilið ortaya çýkmasýyla hane halký bütünüyle sigortalý gelire kavuþmuþ yaþam düzeyi artmýþtýr..biz geçmiþte yýrtýlan ayakkabýmýzý elle dikip tekrar giymemizi býrakmýþ...teknolojik geliþmeyle beraber son model telefonlar hemen hemen tüm hane halkýnýn sað arka cebinde yerini almýþtýr..bunu neredeyse hane baþý düþen 2 adet araç miktarýný saymýyorum.... bütün bunlarý bir kenara býrakalým, yýllardýr baþýmýza musallat edilen terör belasý, gneydoðu illerimizde ne yol ne fabrika ne de hayat hakký tanýmadýlar.. senelerdir orda yaþayan vatandaþlar gerçek hayattan mahrum ettirildi..bütün bu dýþ cephe görünmeyen savaþta neredeyse zafere giden yolu yarýlamýþken, tekrar tekrar baþa döndürme çabalarý hortlatýlmak istenmektedir..savunma sanayinin ilerlemeside bu oyunlarýn bozulmasýna sebebiyet vermiþtir...bu arada bu yönetimin yanlýþlarý da olmuþtur hemde büyük. yapýlan gözle görülür yolsuzluklarýn hesabý kesinlikle sorulmamýþtýr. bu çok büyük bir yanlýþtýr..bu varsa yolsuzlýk bunun hesabýný sormak herkesin boyunun borcudur ve eninde sonunda bunlarýn hesabý sorulacaktýr... þimdi gelinen noktaya bakacak olursak iki adet düþünce ve bakýþ açýsý var..birincisi bizim memleketi bölmek için gelip bizimle savaþan ve kurtuluþ savaþý verip vataný böldürmediðimiz canilerin ve conilerin dediklerini uygulamak..bunlar neler öz olarak memleketin geliþmesine dur demek ve direksiyonu onlara terkermek...ikinciside geliþerek yol, fabrika yaptýrmayan araç yakýp yýkan zihniyeti ortadan kaldýrmak..þimdi ilkindeki borsanýn durumuyla ikincisindeki borsamýzýn durumu farklý olacaktýr..ne zaman taþlar yerine oturduðu zaman.....þu anda iþin sonuna gelindi banka ve ülke notunda son gayretle seçim öncesi bir tekme atayým hesabý artýk tutmaz çünkü seçim sonucu artýk önümüzdeki hafta itibaren satýn alýnmasý baþlayacaktýr...bir taraf geliþme durdurmak, diðer taraf mücadele ve iþe devam. anahtar vatandaþýn elinde, demem o ki bindiðimiz dalý kemeyelim...
kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri