Yine 1.2 ye yakýn kar geldi. Hiç atýlým yapmaya niyeti yok. Son 3 çeyrek 1.13, 1.23, 1.15 kar geldi ve böyle devam edecek gibi. Geçen sene 1.9 biz kendini üretimini pazarýný ürününü ve ürün sayýsýný geliþtirir diyip 4 bekliyoz bu 1.15 açýklýyor. Her sene 2 ye 3 katlayarak gider diye umut ediyoruz ama yýllardýr bi geliþme yok. Ciro geçen sene ilk çeyrekten 8 milyon fazla o da döviz 1 lira arttý diyedir. Yaklaþýk 800 bin pazarlama, yönetim , arge gideri artmýþ, 1 milyon finansal gider artmýþ.Faaliyet raporunda ne savunma sanayi ne havacýlýk ne demiryolu ile ilgili bir hedef göremedim hayal kýrýklýðý yaþýyorum. Keþke Parsan, Celha, Dmsas a yapsaydým tüm yatýrýmýmý, her seferinde artýk atýlým yapacak git gide büyüyecek diye umutla bütün tasarrufumu Ditaþta deðerlendiriyorum ama her bilançoda hüsrana uðruyorum. Dmsas ilk çeyrekte 81 milyon ciro yapýyor bizimki geçen yýlda toplam 87 milyon yapýyor. Parsan her bilançoda ciro artýþýnda þaþýrtýyor. Celha neredeyse ikiye katlayacak cirosunu. Celha nýn sahibide Aydýn Doðan bence Ditaþýn baþýndakilerde sorun. Vizyonlu, büyük hedefli birilerinin kontrolüne vereceksin bu þirketi. Ytd
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Son düzenleme : veyselduran; 04-05-2018 saat: 21:00.
Açýklanan kar beklentiler açýsýndan nasýl beklentinin altýnda mi üstün de mi ? Pazartesi hissenin yönü hakkýnda tahmini olan var mý ? Sirketin sahipleri veya yöneticileri hisseyi bilerek yükseltmek istemiyor galiba anladýðým kadarýyla bir yukarý bir aþaðý hep kendileri kazanýyor bu arada satýp tekrar alan az sayýda ki küçük yatýrýmcýlar kazanýyor ama genel de küçük yatirimcinin paralarýný büyüklerin yediði bý hisse gibi.. son olarak kar zarar aciklanirken bir þekilde sirket yönetimi yasal olarak karý az gösterebilir mi ?
MI MAX 2 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bazý kardeþlerim bilançoyu beðenmediler.Ben beðendim.
Öncelikle bu dönem bilançolarý denetimsiz olduklarýndan herþeyi yasal çerçevede istedikleri gibi kaydýrabiliyorlar.
Burada önemli olan FAVÖK =3,429 MLTL.
Geçen yýl ayný dönem FAVÖK =2,331 ML TL
Her ne kadar kur artýþlarýndan dolayý ciro artmýþ ise de yurtiçi satýþlarda miktar bazýnda artýþ,yurtiçi satýþlarda ise miktar bazýnda azalma olmuþ.Cari oranda deðiþme olmamýþ.1,45 fena sayýlmaz.
Þahsen karýn geçen yýla göre düþük gelmesi beni þaþýrtmadý.Bana göre önemli olan þirketin þu an dolar bazýndaki 14 milyon dolar olan piyasa deðeridir.
Kýsacasý bana göre Ditaþ; altýn taþýyýp ot yiyen eþektir.
Asla yatýrým tavsiyem yoktur.
Bu günkü pasta nasýl arkadaþlar, paylaþan olursa teþekkür ederim.
SM-N9000Q cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Yer Ýmleri