Originally Posted by
karamsar
Arkadaþlar merhaba, baþta "zor" ve "1BRAH1M" isimli arkadaþlar olmak üzere herkesin gerçekten yararlý ve aydýnlatýcý bilgiler paylaþtýðýný görüyorum. Ben de çaðrý fiyatý ile ilgili kendi bilgilerimi paylaþmak istiyorum.
-Çaðrý fiyatýna konu devir iþlemi henüz gerçekleþmedi. Söz konusu devrin bu cuma günü yapýlacak Doðan Holding genel kurulu sonrasý kýsa süre içerisinde gerçekleþmesi muhtemeldir. Söz konusu devir yapýlmadan çaðrý yükümlülüðü doðmaz.
-Çaðrý fiyatýna konu devir iþlemi hangi gün resmen tamamlanýrsa o günkü T.C. Merkez Bankasýnca açýklanan döviz alýþ kuru çaðrý fiyatýna baz alýnacak. Dolayýsýyla henüz çaðrý fiyatýna esas alýnacak asgari bir döviz kuru söz konusu deðil. Ne iþlemin ilk açýklandýðý tarihteki kur, ne de dünkü kur çaðrý fiyatýna esas olmayacak.
-Bazý arkadaþlar dün Doðan Grubunun kendi içinde yaptýðý pay alým fiyatýnýn asgari çaðrý fiyatý olduðu yönünde deðerlendirmeleri var. Maalesef bu doðru deðil. Çaðrýyý yapacak olan Demirören Grubu. Demirören Grubu dünkü iþlemlerin doðrudan tarafý olmadýðý için dünkü kur çaðrý fiyatýnýn tespitinde dikkate alýnamaz. Ancak yine de söz konusu iþlemde Doðan Holding tarafýndan ödenen bedelin aþaðýsýnda bir rakamýn belirlenmesi kendileri açýsýndan farklý sýkýntýlar yaratýr.
Doðan Grubu ile Demirören Grubu arasýndaki sözleþmenin detaylarýný bilmiyoruz. Ancak Rekabet Kurumu onayý sonrasý devre iliþkin yasal bir engel kalmadý (varsa RTÜK onayý hariç). Doðan Holding'in cuma günkü genel kurulunda söz konusu satýþ iþleminin onaylanmasý sonrasýnda resmi devir önünde hiçbir engel kalmýyor. Bilemediðimiz ve öngöremediðimiz bir nedenle taraflar satýþtan vazgeçmediði sürece (bunun Doðan Grubu için aðýr sonuçlarý olur) önümüzdeki hafta içinde resmi devir tamamlanýr ve muhtemelen çaðrý süreci baþlar.
Çaðrý süreci bu kadar yakýnlaþmýþken hisse fiyatýnýn bu seviyelerde olmasýna dair pek mantýklý bir açýklama yok. Ancak mevcut fiyatlar üzerinden yaklaþýk %15'lik getiri potansiyeline karþýlýk, satýþ iþleminin düþükte olsa iptal riski var. Aradaki marjda bundan kaynaklanýyor sanýrým.
Son olarak daðýtýlmasýna karar verilen kar payý devir sonrasý yapýlacaktýr. Muhtemelen devir sözleþmesinde bunu o þekilde öngörmüþlerdir. Kar payý Doðan Grubuna deðil, Demirören Grubuna gidecektir. Çaðrý kararý sonrasý bu hissenin fiyatýnýn çaðrý fiyatýnýn üzerinde oluþmasý yüksek ihtimaldir. Dolayýsýyla illa çaðrý sürecine fiilen katýlmaya gerek olmayacaktýr diye düþünüyorum. Bu hissede bekleyen arkadaþlar ilerleyen dönemde çaðrý süreci sonrasýnda kar payýný da mutlaka alacaklardýr.
Not: Çaðrý fiyatý ile ilgili daha detaylý bilgi için SPK'nýn "PAY ALIM TEKLÝFÝ TEBLÝÐÝ'ne ve özellikle 17. maddesine bakabilirsiniz.
Yazdýklarým kendi kiþisel görüþlerim olup, asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
Herkese hayýrlý bol kazançlar diliyorum.
Yer Ýmleri