Sayfa 165/213 İlkİlk ... 65115155163164165166167175 ... SonSon
Arama sonucu : 1700 madde; 1,313 - 1,320 arası.

Konu: Dowes

1.  Alıntı Originally Posted by inti Yazıyı Oku
    Hocam, Kişisel görüşüm,
    Londra tl piyasasındaki yabancı bankalar kısa swapla TL temin edip, bunun bir kısmını uzun swaplarla bizim bankalara satıyorlardı.
    Bunu ispatlamamız imkansız fakat isviçrede riskbank'ın araştırmaları(isviçre mortage piyasası için) akışın bu şekilde olduğunu söylüyor.
    Bu anlamda mortgage piyasasının da yavaşlayacağı düşünüyorum. (Hayır zaten kim bu faizlerle kredi alacak)
    Evet öyle zaten. Ancak yeni durumda bu akışın sürmesi için işin içinden anapara takasının çıkartılması (yani para swap'ı etiketinden kurtulmak) lazım. Yani, salt faiz üzerine kurulu (faiz swap'ı) kontratlarıyla olacak (vardı zaten ama hacmi azdı). Tabii piyasa bir gün tekrar işlevsel hale geldiğinde...
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Sn. jondowes,

Sabah saatlerinde tcmb'nin repo ihalesi açmadığı bildirilmişti. Ancak bugünkü fonlama verilerine baktığımda

13.8.2018 tcmb fonlama verileri (evds2)

Kotasyon yoluyla fonlama: 2 milyar TL (faizi %19.25)

İhale yoluyla fonlama: 130 milyar TL (faizi %17.75!!!!)

Ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti : %17.77

Bu nasıl oldu? Bal gibi de ihale yoluyla repo açmış gözüküyor hem de paranın tamamına yakınını buradan daha düşük faiz ile kullandırmış.
    Dün ihale yoluyla fonlama 4 milyar düşmüş çünkü 6 ağustos ihalesinde verilen tutar oydu. Hatırlarsanız bu ihaleler haftalık vadeli ve düzenli fonlama yapıldığından haftanın 5 gününe dağılmış oluyor. Şu an halen önceki 4 ihalenin parası olan 130 milyar piyasada duruyor ancak her gün düşecek. Örneğin bugün de 15 milyar düşecek (çünkü 7 ağustos ihalesinde o kadar verilmişti)

Dün net fonlama meblağı 18 milyar TL düşmüş ve 19.25'den kimse para almamış. Bu da kafanızı karıştırmış...

Kurallara AYKIRIDIR.

3.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Evet öyle zaten. Ancak yeni durumda bu akışın sürmesi için işin içinden anapara takasının çıkartılması (yani para swap'ı etiketinden kurtulmak) lazım. Yani, salt faiz üzerine kurulu (faiz swap'ı) kontratlarıyla olacak (vardı zaten ama hacmi azdı). Tabii piyasa bir gün tekrar işlevsel hale geldiğinde...
    Hocam günyadın

Haluk bürümcekçi bey, bugün günlük bülteninde "yabancıların swap pozisyonlarına baktım" demiş.Bültene abone olmadığımız için göremiyoruz. Terminalde real time bir ekran mı açıldı ? Neyi kasdediyor ? Normal BDDK haftalık/aylık verileri mi ?

Bir de elinizde TEB ERKİN IŞIK bey'in olaya dair analiz yorumu var mıdır ?

Saygılarımla
    İspanyolca geleceğin dili, sen geleceğin insanı ! ispanyolca

4.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Dün ihale yoluyla fonlama 4 milyar düşmüş çünkü 6 ağustos ihalesinde verilen tutar oydu. Hatırlarsanız bu ihaleler haftalık vadeli ve düzenli fonlama yapıldığından haftanın 5 gününe dağılmış oluyor. Şu an halen önceki 4 ihalenin parası olan 130 milyar piyasada duruyor ancak her gün düşecek. Örneğin bugün de 15 milyar düşecek (çünkü 7 ağustos ihalesinde o kadar verilmişti)

Dün net fonlama meblağı 18 milyar TL düşmüş ve 19.25'den kimse para almamış. Bu da kafanızı karıştırmış...
    Teşekkürler, bunu bilmeme rağmen aklım eski sisteme gittiği için karıştırmışım. Bakalım bu gün ihale açacak mı. Açmaz ise sadeleşme adımını zedelemiş olacak. Açarsa faiz arttırmadığı içi yine dert. Şansa bankaların likidite ihtiyaçları şaşırtıcı şekilde azalmış.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5.  Alıntı Originally Posted by inti Yazıyı Oku
    Hocam günyadın

Haluk bürümcekçi bey, bugün günlük bülteninde "yabancıların swap pozisyonlarına baktım" demiş.Bültene abone olmadığımız için göremiyoruz. Terminalde real time bir ekran mı açıldı ? Neyi kasdediyor ? Normal BDDK haftalık/aylık verileri mi ?

Bir de elinizde TEB ERKİN IŞIK bey'in olaya dair analiz yorumu var mıdır ?

Saygılarımla
    TCMB raporları ve para ististiki verilerine geriye dönük bakıp ona göre hesaplamıştır Haluk hocam...

TEB raporları kesildi, sanırım tasarruf tedbirleri, bana da gelmiyor.

Kurallara AYKIRIDIR.

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Teşekkürler, bunu bilmeme rağmen aklım eski sisteme gittiği için karıştırmışım. Bakalım bu gün ihale açacak mı. Açmaz ise sadeleşme adımını zedelemiş olacak. Açarsa faiz arttırmadığı içi yine dert. Şansa bankaların likidite ihtiyaçları şaşırtıcı şekilde azalmış.
    Yok artık açmaz o kesin. Tamamen 19.25'e döner bence. Aksi çok garip olur.

Bu arada bu başlıktaki güzel soruları cevaplarıyla birlikte twitter'a da taşıyorum. Anonimlik tercihinizi bilemediğimden sizi referanslamıyorum ama her zaman mümkün.

Kurallara AYKIRIDIR.

7.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Yok artık açmaz o kesin. Tamamen 19.25'e döner bence. Aksi çok garip olur.

Bu arada bu başlıktaki güzel soruları cevaplarıyla birlikte twitter'a da taşıyorum. Anonimlik tercihinizi bilemediğimden sizi referanslamıyorum ama her zaman mümkün.
    Sn jondowes, Twitter'da sizi takip ediyorum ve öneriyorum. Buradan Twitter'a ve Twitter'dan buraya yapılacak paylaşımların da fikir alış verişi verimini arttıracağını düşünüyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Sn jondowes, Twitter'da sizi takip ediyorum ve öneriyorum. Buradan Twitter'a ve Twitter'dan buraya yapılacak paylaşımların da fikir alış verişi verimini arttıracağını düşünüyorum.
    tamamdır

Kurallara AYKIRIDIR.

Sayfa 165/213 İlkİlk ... 65115155163164165166167175 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •