Sayfa 34/1000 İlkİlk ... 2432333435364484134534 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 265 - 272 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    BOND . . . . . . . . Coupon . . . Bid price . . . . Bid yield

15.01.2030 . . . . . 11,875 . . . . 135.225 . . . . . . 7,29

Yukardaki bondun itfaya kadar elde tutulması halinde nasıl vergilendirileceğini açıklıyabilirmisiniz.

Döviz kuru, üfe vs gibi detaylara girmeden olursa daha net anlaşılır.
    bu eurobondu bugün bu fiyata almış olsanız yield 7.46 olurdu. bunun hesabını yapan bir program yazdım, bankaların yayınladıkları rakamlar hassas değil.

vergilendirme konusu ise çok uzun. konunun bir kısmı: http://www.finansgundem.com/yazarlar...-yazisi/466718
    yatırım tavsiyesi değildir.

2. sayın epicurist size birkaç soru daha

1. diyelim yıl içinde kuponlardan 40000 tl getiri elde ettik, ama alım satımdan 10000 tl zarar ettik. 40000-10000=30000 tl , 2018 yılı için 34000 tl'lik muafiyetten (gelir vergisi kanunu md 86-1.c) küçük olduğu için beyanname vermeyeceğiz doğru mudur?

2. diyelim ki bir sürü hesap kitap yaptık ve beyanname vermemize gerek olmadığına karar verdik veya vergi hesabını yanlış yaptık ve beyannameyi hatalı verdik. bu durumda başımıza ne gelir ve bu durumda ne yapabiliriz?

3. 2030 vadeli eurobondun YKB'de ki güncel! fiyatı.

Bid Price 135.125............Bid Yield 7.30
    Ask Price 136.575............Ask Yield 7.15
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

4. Bid Price 135.125............Bid Yield 7.30 --- doğrusu: 7.471
    Ask Price 136.575............Ask Yield 7.15 --- doğrusu: 7.313

5. Belki 1-2 gün öncesinin verileridir, bilemiyorum.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.

6.  Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    sayın epicurist size birkaç soru daha

1. diyelim yıl içinde kuponlardan 40000 tl getiri elde ettik, ama alım satımdan 10000 tl zarar ettik. 40000-10000=30000 tl , 2018 yılı için 34000 tl'lik muafiyetten (gelir vergisi kanunu md 86-1.c) küçük olduğu için beyanname vermeyeceğiz doğru mudur?

2. diyelim ki bir sürü hesap kitap yaptık ve beyanname vermemize gerek olmadığına karar verdik veya vergi hesabını yanlış yaptık ve beyannameyi hatalı verdik. bu durumda başımıza ne gelir ve bu durumda ne yapabiliriz?
    Beni çok çalıştırdınız
    1-)Malesef faizlerle alım-satım kazançları birbirine mahsup edilemiyor. İtfa ve faiz geliri Menkul Sermaye İradı sayılıyor, alım-satım elde ettiğiniz gelirler ise Değer Artış Kazancı olarak kabul ediliyor. Sanıyorum bu sebeple mahsuplaşma yapılamıyor. Ancak alım-satım yoluyla elde ettiğiniz karları ve zararları kendi aralarında mahsup mümkün.
    2-)Eurobond Türkiye içinde saklanıyorsa zaten aracı kurumlar bildiriyor. Yurtdışında ise CRS (Common Reporting Standards) başladığında maliye size ait bilgileri direkt alabilecek. 2019 sonunda başlayacağına dair bir haber gördüm ama başlar mı, bilinmez.

Vergi hesaplamaları biraz karışık ama itfaya kadar tutmanız durumunda ödeyeceğiniz toplam vergiyi bulmak kolay. Aldığınız fiyattan bağımsız olarak Yield denilen getirinin %35'i(ya da kazancınız hangi vergi dilimine giriyorsa) matrahınız oluyor. Bu rakamdan sağlama yapılabilir.

Yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by Epicurist Yazıyı Oku
    Beni çok çalıştırdınız
    1-)Malesef faizlerle alım-satım kazançları birbirine mahsup edilemiyor. İtfa ve faiz geliri Menkul Sermaye İradı sayılıyor, alım-satım elde ettiğiniz gelirler ise Değer Artış Kazancı olarak kabul ediliyor. Sanıyorum bu sebeple mahsuplaşma yapılamıyor. Ancak alım-satım yoluyla elde ettiğiniz karları ve zararları kendi aralarında mahsup mümkün.
    2-)Eurobond Türkiye içinde saklanıyorsa zaten aracı kurumlar bildiriyor. Yurtdışında ise CRS (Common Reporting Standards) başladığında maliye size ait bilgileri direkt alabilecek. 2019 sonunda başlayacağına dair bir haber gördüm ama başlar mı, bilinmez.

Vergi hesaplamaları biraz karışık ama itfaya kadar tutmanız durumunda ödeyeceğiniz toplam vergiyi bulmak kolay. Aldığınız fiyattan bağımsız olarak Yield denilen getirinin %35'i(ya da kazancınız hangi vergi dilimine giriyorsa) matrahınız oluyor. Bu rakamdan sağlama yapılabilir.

Yatırım tavsiyesi değildir.
    sizi biraz yorduk ama bu bilgiler bence herkes için çok faydalı oldu. teşekkürler

8. Sn.epicurist'in yazısından anladığım;

nominalin (100.000) üstündeki birim fiyattan (örnek 135.000) alınan bir bondun vergilendirmesinde;

aradaki fark (135.000 -100.000 =35.000) hiçbir yerden mahsup edilemiyor,

doğru mu anladım?

Sayfa 34/1000 İlkİlk ... 2432333435364484134534 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •