Hisse senedi , bono-tahvil farklı bir kişiye virmanlanabilir. (aracı kurum bir form doldurtuyor)
Şirketin, temettüyü varlık olarak dağıtması sorunlu !!
Hisse senedi , bono-tahvil farklı bir kişiye virmanlanabilir. (aracı kurum bir form doldurtuyor)
Şirketin, temettüyü varlık olarak dağıtması sorunlu !!
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Şirketin temettüyü varlık olarak dağıtması transfer fiyatlamasına imkan vermeyecek bir karlılıkla olursa yine de sorunlu olur mu?
Örneğin şirket bondu 97$'a aldı, 4 dönem kupon faizini tahsil etti. Piyasa fiyatı hala 97$ diyelim ve ortağa alış fiyatının üzerine bir kar koyarak mesela 98$'dan ve *kirli* fiyattan sattı. (bir sonraki kupon için arada birikmiş faizi de fiyata ekleyerek)
Bu durumda maliye yine de kızabilir mi?
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Ne harcı ?
Ben , sıfır maliyetle virmanladım .
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Bankanın isteyeceği bir komisyon dışında yasal bir harç olmamalı ama bilmediğimiz bir düzenleme varsa kanunlarda bulup irdelemeli. Sonuçta işlem banka üzerinden yapılıyor. Mesela biz bir eurobondu bankadan alırken de banka aslında o kıymeti başka birisinden alıp satıyor olabilir. Burada bir harç olsaydı alım satım makasları ciddi şekilde açılırdı.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Selamlar arkadaslar 2020 yili icin 49.000 tl istisna tutarı var diye biliyorum,diyelim ki 60.000 tl sadece eurobond geliri elde ettik, simdi vergi beyanı edecegimiz zaman 60.000 tl mi beyan etcez yoksa 60 binden 49 bini dusup kalan 11.000 binimi beyan etcez cevap verirseniz sevinirim
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri