çok kısa şekilde anlatırsam
eurobond'u 100'den yakaladın diyelim, (birçok seçenek var ben aradan seçtim)
2038 vedeli %7.25 kupon faizi. 18 yıl bu oranı kabul etmiş oluyorsun.
(yıllık belli bir kazanç limiti üstüne geçersen vergi dilimine göre vergi ödeyeceksin altında isen başka gelirin yoksa hepsi sana kalacak)
en iyi ihtimalle %7.25,
vergi dilimine girdin diyelim 1/3'ü gidecek %5.15 sana kalacak.
Eurobond almayin zarar edersiniz...
En iyisi altin alip bahçeye gömün...mk
○☆◇¤•*#"
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Twinkle twinkle little star,
Soon you won't be twinkling anymore.....
yav hocam o kadar takılma.. her videosu en az 20-30 bin izlenen ekonomist vs ler aylardır ve hala eurobond güzellemesi yapıyor... bu fiyatlardan bile. koca koca fonlar bankalar yatırımcılar alım yapıyor.. burayı okuyanların hepsi gaza gelip donunu satıp eurobond alsa ne olacak.
Eurobond çok oynak ve riskli bir yatırım aracı.
Hangi noktada ne zaman ne fiyattan alacağınıza göre çok ciddi kar ya da kallavi bir zarar yaratabilir.
O nedenle çok iyi inceledikten sonra illa ki girilecekse eldeki paranın belirli bir bölümü ile (ve mümkünse kısa ve orta vadede gerçekten ihtiyaç olmayacak para) ile girilmeli.
Anlık olarak şu anki duruma göre fotoğraf çekip getirisi çok kötü ya da çok iyi demek doğru bir yaklaşım olmayabilir.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Eurobond fonlarına bir süredir bakıyorum, nerdeyse hiç al- sat yapmıyorlar. Benim yaptığım gibi al yat yapıyor bir de üzerine bir dünya masraf kesiyor (%1-%3) arası değişiyor. Dolayısıyla dolara relatif getirisi çok iyi değil.
O sebeple eurobondu dengelemek için, artık biraz aktif hisse senedi fonları almaya başladım. Bu forum fon başlığı da bence çok iyi, ilgilenirseniz orayı incelemenizi tavsiye ederim.
Yer İmleri