Başka ülke eurobondlarına yatırım yapan var mı?
Mısır'ın CDS'ine baktım 530-540 civarı, 2050 vadeli eurobond'unun yıllık getirisi %9,8. Ne dersiniz?
Başka ülke eurobondlarına yatırım yapan var mı?
Mısır'ın CDS'ine baktım 530-540 civarı, 2050 vadeli eurobond'unun yıllık getirisi %9,8. Ne dersiniz?
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Türkiye'de kim sağlar net olarak bilemiyorum. Ziraat bankası websitesinde sağlayabileceğini yazmış. Ama bunlar ülkemizde likit olmadığı için IBRK'da da olduğu gibi, minimum giriş rakamlarının 100bin-200bin dolar gibi bir meblağ olacağını sanıyorum.
Mısır afrikanın ticaret merkezi 3 ülkesinden birisidir. Orada daha çok siyasi risk var gibi duruyor. Bir de etiyopya'nın nil nehrine kurduğu baraj yüzünden biraz gerginleşmişler.
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
2004 yilinda 2 TR eurobondu aldim (2014 ve 2034). 2014'ün ana parasını alana kadar tuttum. 2034 hala duruyor ve yatirdigim parayi, hatta üstü kadar kupon faizi aldim su ana kadar. 2034 eurobondu 81 civarını bile gördü tınlamadım (106'dan aldim).
Ilk defa TR eurobondlari da gümleyebilir diye düşünmeye başladım.
hocam tek ülke bonosu riskli , sadece default anlamında değil. örneğin US 20 yrs treasury çok riskli bir yatırım , default riski sıfır ama yüksek bir faiz riski var. faizler 3 puan yükselse bono %60 değer kaybeder ve hisse senedi gibi 1-2 yıla da toparlanmaz. o yüzden sepet yapın diyorlar.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri