Sayfa 784/1000 İlkİlk ... 284684734774782783784785786794834884 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 6,265 - 6,272 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Akinonya Adası Kuzey Şato
    Gönderi
    3,990
     Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Ben de diyorum 2036 vadeliler neden çok talep görüyor getirisi görece diğerlerine göre düşük demek sebep buymuş.
    Peki sayın kentuf, bu eurobond içeriklerini nereden bulabiliriz? Link var mıdır?
    https://www.bourse.lu/search

TURKEY YAZIN ARAMAYA

EN ALTA DOĞRU GİDİN orda var.
    ingilizce ama olsun translate atın okuyun.

devlet eurobondları ile banka, şirket eurobondları arasındaki en temel ayrılık
    gelecek vadede tahsilat şekilleridir.

örneğin devletin yapacağı ihracat gelirlerine bile çökebiliyormuş alacaklı
    ben valla bu işleri yıllarca yapmış bir kaç bonosuda patlamış olan birinden aldığım bilgilerden biliyorum.

ama her bono aynı sözleşmelerle ihraç edilmiyor bunu biliyorum.
    İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.

2. Kentuf hocanın videoda söylediği bir cümle bende bir soru yarattı. Açıklayabilir misiniz?

"" ... Vade sonuna kadar olan bütün vergileri de sizden alacağı için, vade dolmadan satarsanız zarar edebilirsiniz...""

Vergilendirme sadece alım ve satım arasındaki kazançtan doğmuyor mu ?

Ben 2022 de almışsam, 2024 de satmışsam, kar/zarara göre vergi doğar/doğmaz. Satılan bu EB 'un örneğin 2036 vadeli olması neden önemli?

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Gönderi
    3,990
     Alıntı Originally Posted by Lithuan Yazıyı Oku
    Kentuf hocanın videoda söylediği bir cümle bende bir soru yarattı. Açıklayabilir misiniz?

"" ... Vade sonuna kadar olan bütün vergileri de sizden alacağı için, vade dolmadan satarsanız zarar edebilirsiniz...""

Vergilendirme sadece alım ve satım arasındaki kazançtan doğmuyor mu ?

Ben 2022 de almışsam, 2024 de satmışsam, kar/zarara göre vergi doğar/doğmaz. Satılan bu EB 'un örneğin 2036 vadeli olması neden önemli?

hocam

diyelim sen vadeden önce çıkmak istedin eurobond pozizyonundan
    aldığın pozu sen 2018 brunson krizin de 100.000 usd lik --- 2029 vadeli poz almış ol.
    Kur o zaman 5 tl idi.
    Şimdi kur 12 tl . Ama sen eurobond pozunu kapatacaksın 2029 dan önce .
    hatta eurobond unda fiyatsal olarak kardasın diyelim.

AMA Kur farkından dolayı oluşan 700.000 tl nin vergisini ödemek zorundasın.!!!
    ama vade sonuna kadar beklesen bu vergiyi ödemiyorsun.
    Bunu ifade etmek istedim.

Bunu derken bir gün kala bile satsan 2029 vadeyi gene ödüyorsun manasında.
    ana tuttuğun poz için ifade olsa gerek.

4. Post

Hocam cevap için teşekkürler.
    Vade sonuna kadar beklendiğinde kur farkı kaynaklı TL kazanç vergisi neden doğmuyor?
    Alım tarihindeki kur ile, vade dolum tarihindeki kur arasındaki farka bakılarak vergi alımı yapılabilir teoride.
    Buradaki mantık, vade tarihi geldiğinde teoride bir satış gerçekleşmemesi mi ? Yani EB 'u aldık eyvallah, ama satmadık , tarih doldu, bi nevi buharlaştı =) Ortada bir al/sat gerçekleşmedi ?

Alıntı Originally Posted by kentuf Yazıyı Oku
    hocam

diyelim sen vadeden önce çıkmak istedin eurobond pozizyonundan
    aldığın pozu sen 2018 brunson krizin de 100.000 usd lik --- 2029 vadeli poz almış ol.
    Kur o zaman 5 tl idi.
    Şimdi kur 12 tl . Ama sen eurobond pozunu kapatacaksın 2029 dan önce .
    hatta eurobond unda fiyatsal olarak kardasın diyelim.

AMA Kur farkından dolayı oluşan 700.000 tl nin vergisini ödemek zorundasın.!!!
    ama vade sonuna kadar beklesen bu vergiyi ödemiyorsun.
    Bunu ifade etmek istedim.

Bunu derken bir gün kala bile satsan 2029 vadeyi gene ödüyorsun manasında.
    ana tuttuğun poz için ifade olsa gerek.

5. Değerli arkadaşlar Eurobond vergilendirmesi ile ilgili birşey sormak istiyorum. Tecrübeli bir mali müşavire sordum, vadesine kadar bekleyeceksen sadece kupon gelirlerinin vergisi söz konusu, o da 50000 Tl nin altında ise vergiden muaf dedi. Örnek: 30000 USD lik eurobond, % 7 getiri, 2100 USD, kupon günü dolar 20 TL bile olsa 42000 TL ediyor yani vergiden muaf olmalı diye anlıyorum. Servet Bey sayesinde konu başlığını yeni gördüm, geriye dönük baktığımda bazı arkadaşlar bu 50000Tl lik limite konut vs gelirleri de dahil yazmışlar. Öyleyse sizin konutdan 49000 Tl geliriniz varsa, 1000 Tl lik Eurobond kupon geliri ile bile vergi vermeniz gerekir. Doğrusu hangisi acaba ? Vergiden muaf olmak için 50000 Tl Eurobondla sınırlı bir limit mi, bütün gelirler dahil mi ?

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Gönderi
    3,990
     Alıntı Originally Posted by Lithuan Yazıyı Oku
    Hocam cevap için teşekkürler.
    Vade sonuna kadar beklendiğinde kur farkı kaynaklı TL kazanç vergisi neden doğmuyor?
    Alım tarihindeki kur ile, vade dolum tarihindeki kur arasındaki farka bakılarak vergi alımı yapılabilir teoride.
    Buradaki mantık, vade tarihi geldiğinde teoride bir satış gerçekleşmemesi mi ? Yani EB 'u aldık eyvallah, ama satmadık , tarih doldu, bi nevi buharlaştı =)
    hoca yok
    çünkü bende birilerinden bilgi alarak yürüyorum
    eflasyon endekslemeli gelir vergisi ödemeyi de becerecek bir muhasebecimizde yok
    doğru bile yapsan yanlış diye tutanak tutarlar adama

ben 2000 senesinde borsa kazanç vergisi ödedim
    ödedim diye takibe düşmüş bir adamım

niye kimse ödememiş çünkü.

iyi yanı gelirim yüksek çıktığından silah taşıma ruhsatı alabiliyorsun vergiden.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    HSBC Portfoy Yonetimi A.S. tarafindan 14.01.2022 tarihinde isleme acilacak olan, yatirimcilarimiza Turkiye Cumhuriyeti ve Turk sirketlerinin ihrac ettigi eurobond getirilerinden faydalanmasini saglayacak HSBC Portfoy Ikinci Serbest (Doviz) Fonu'nu (HGC) sizlere duyurmaktan buyuk mutluluk duyuyoruz. Fon hakkinda detayli bilgi icin web sitemizi inceleyebilir ya da subenizi ziyaret edebilirsiniz.HSBC Portfoy Yonetim A.S Mersis No:0278009461200010. SMS iptal icin IPTAL yaz 4498' e gonder. 0850 211 0 111 Mersis:0621002428200197 B002
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

8.  Alıntı Originally Posted by kentuf Yazıyı Oku
    iyi yanı gelirim yüksek çıktığından silah taşıma ruhsatı alabiliyorsun vergiden.
    Para taşırken gerekli oluyor:

01.01.2022 tarihinden itibaren yıllık kurumlar vergisi 420.000 TL
    Gelir Vergisi 200.000 TL ve daha fazlası ödeyen gerçek ve tüzel kişiler silah taşıma ruhsatı alabileceklerdir.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 784/1000 İlkİlk ... 284684734774782783784785786794834884 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •