Originally Posted by
JonDowes
Sorularınıza biraz kısıt koymadan tek bir doğru cevap yok. Mesela mutlaka 2030 eurobondu üzerinden mi gitmeliyiz? Eğer öyleyse 2013'te kesinlikle mevduatta kalırdım. Çünkü fiyat düşüşü keskin ve mevduata kıyasla verdiği ek faiz bu düşüşü karşılamaktan çok uzak. Belki 5-7 yıllık bir eurobond almak mevduattan daha çok getirebilirdi.
Kupon faizlerinin toplamı anaparaya kıyasla küçük. Sadece kupon faizi kadar yeniden eurobond almak yukarıdaki sonucu değiştirmez çünkü fark (20 > 4) çok büyük. Ancak yine dinamik bir analizle %20 kısa eurobond %80 mevduat başlayıp, eurobond ağırlığı faizi yükseldikçe daha uzun tahviller alarak arttırılabilirdi. Bu da zaten tahvil portföyü taşıyan bankaların, yöneticilerin ve traderların stratejilerinin, taktik ve trade fikirlerinin temalarını oluşturuyor.
Kısıt yok. Sadece soruyu netleştirme amacıyla 2030 u seçtim.
Mevduat faizi ile kısa vadeli eurobond faiz farkını önemsiz saydım. (Ki , öyleydi, ayrıca,kısa vadeden uzuna geçerken faizler yükseleceği için eldeki bonodan zarar yazma ihtimalini düşündüm)
Şöyle bir sonuç sizce uygunmu?
5-6 yıllık bir projeksyon ile bond faizlerinin devamlı yükseleceği düşünüldüğünde;en iyi getiriyi sağlamak için paçal yapmaktan başka çare yok.
Teşekkürler.
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Yer İmleri