Originally Posted by
Cautionary
Uzun vadeli portföy yatırımı derken aklımıza sadece hisse yatırımı gelmiyor değil mi? bir ara detaylı yazmıştım, portföy çeşitlendirmesi çok önemli...tüm yatırım tl enstrümanlara olmamalı..döviz bazlı yatırım da yapılmalı, oranı %10 olur %30 olur..Bunu da sigorta gibi düşünmeli.
Bu bağlamda, BES yatırımında olabilir, ya da BES dışı olabilir, portföyde gram altın bulundurulmalı görüşündeyim...gram altın= ons altın*usdtl kuru bildiğiniz gibi...şu an ons altın 1323 usd ve güçlü bir trend başlatmış gözüküyor...usdtl şu an düşük olduğu için fazla dikkat çekmiyor, ama usdtl de de toparlanma olursa gram altın 200 leri denyebilir.
2018 içinde ons altında ilk hedef 1400 usd, bu seviye aşılırsa 1600 usd ye kadar gidebilir...usdtl de yıl içinde 4 tl üzerini görür beklentim var...bu bağlamda gram altın şu anki değerinin %25 kadar üzerine 200 tl yi görebilir (yıl içi diyorum, ama, büyük ihtimal yılın ilk yarısı).
önemli not: kur ve ons altın tahmin edilmesi en zor enstrümanlardan...genelde pek tutturulamaz...bu nedenle beklentilerimi yatırım tavsiyesi olarak algılamayın lütfen..yanılma ihtimali yüksektir...bu beklentilerim doğrultusunda BES portföyüm %100 gram altında son iki yıldır, 2018 de 200 leri görene kadar da kalmayı planlıyorum.
Yer İmleri