Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8043 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Vob 24

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    http://www.ntv.com.tr/dunya/genelkur...EkCF9ClZFsztwg

Bu yaşıma geldim,ilk defa bir genel kurmay başkanımızın resmi ziyaretlerini üniformasız yaptığını görüyorum.Bunun verdiği mesaj nedir acaba,yorumu olan var mı?
    Bana sürpriz olmadı;

İran'a ziyaret haberi geçince şöyle düşündüm. Oraya askeri elbise ile gitse Farsça bilen tercümandan tut, siyasi sorulara cevap verecek kişilere, dış işleri ve MIT mensuplarına kadar hepsi sivil olur, asker yardımcıları konu mankeni haline düşerdi. Sivil elbise giyince onlar arada kamufle olmuştur.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Bana sürpriz olmadı;

İran'a ziyaret haberi geçince şöyle düşündüm. Oraya askeri elbise ile gitse Farsça bilen tercümandan tut, siyasi sorulara cevap verecek kişilere, dış işleri ve MIT mensuplarına kadar hepsi sivil olur, asker yardımcıları konu mankeni haline düşerdi. Sivil elbise giyince onlar arada kamufle olmuştur.
    Açıklamanız çok anlaşılır değil

3.  Alıntı Originally Posted by ilay x Yazıyı Oku
    Açıklamanız çok anlaşılır değil
    İlk haber çıkınca, ben kendimi Genel Kurmay Başkanı yerine koydum, ne Farsça'dan anlarım ne siyasetten, mecburen yanımda danışacak adamlar olması lazım dedim. Onlar asker olmadığı için askeri elbise giymezler, orada adam asker ama kalkmış sivillerden akıl alıyor görüntüsü olur diye düşündüm. Sivil elbise ile gidersem adamlar arada kaynar dedim. Ziyaretin içeriği daha çok diplomatik gözüküyor.

Genel Kurmay Başkanı'nı sivil görünce ondan şaşırmadım.

İran Genel Kurmay Başkanı askeri elbise ile gelmişti, orada nispeten askerler devlete hakim sayılır.

4. Bu arada İran Genel Kurmay Başkanı Tümgeneral'miş. Bizimkiler öyle bol yıldız ile hava atıyormuş gibi olmasın diye de sivil gitmiş olabilir ama daha zayıf olasılık.

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Bana sürpriz olmadı;

Sadece İran'da değil önceki hafta Trump ile yapılan görüşmede de genel kurmay başkanı üniformasızdı.

6.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Sadece İran'da değil önceki hafta Trump ile yapılan görüşmede de genel kurmay başkanı üniformasızdı.
    Ben askerdeyken burada mantık arama askerlik şekil şart işidir demişti komutan.

Mesela subaylar soğukta tören alanında beklerken asla eldivenlerini giymiyorlar, bir de alış verişten çıkıp poşetle sokakta gezmeleri yasakmış. Bilmediğim çok kural vardır.

Askerlik deyince usta birliğine gittim, sabah yatağımı yaptım, nöbetçi subay bana kızdı. Görmüyor musun koca koğuşu ne biçim yapmışsın yatağını diye. Bu şekilde öğrettiler dedim adam kabul etmedi, ceza vermediler. Bozuk para atınca zıplayacak diye kural vardı bir de battaniye ve nevresim değişik katlanıyordu. O zaman garip gelmişti.

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Ben askerdeyken burada mantık arama askerlik şekil şart işidir demişti komutan.

Mesela subaylar soğukta tören alanında beklerken asla eldivenlerini giymiyorlar, bir de alış verişten çıkıp poşetle sokakta gezmeleri yasakmış. Bilmediğim çok kural vardır.

Askerlik deyince usta birliğine gittim, sabah yatağımı yaptım, nöbetçi subay bana kızdı. Görmüyor musun koca koğuşu ne biçim yapmışsın yatağını diye. Bu şekilde öğrettiler dedim adam kabul etmedi, ceza vermediler. Bozuk para atınca zıplayacak diye kural vardı bir de battaniye ve nevresim değişik katlanıyordu. O zaman garip gelmişti.
    Doğru,askerlikte şekil ve semboller önemlidir.Tam da bu yüzden resmi ziyaretlerini üniformasını çıkartarak yapması önemli bir mesaj içermiyor mu?

8.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Doğru,askerlikte şekil ve semboller önemlidir.Tam da bu yüzden resmi ziyaretlerini üniformasını çıkartarak yapması önemli bir mesaj içermiyor mu?
    Ben mantık olarak konuşulacak konular şu aşamada askerlikten daha çok diplomatik olacağı için bu işler de şu sıralar siviller tarafından yürütüldüğünden kamuflaj amaçlı olduğunu düşündüm.

Bugün resmi karşılama töreninde askeri elbise giyilir diye düşünüyorum.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •