Originally Posted by
deniz43
Ben bir yazı yazdığım zaman aklımda kalan şekliyle yazmıyorum,muhakkak o kişinin gönderilerini tarıyor,gerçekten aklımda kalan doğru mu değil mi diye kontrol ediyorum,siz öyle yapmadığınız için yazdıklarınız yanlış.
-Ben hiç bir zaman ''Fed neredeyse her toplantıda faiz arttıracak'' diye bir şey söylemedim.Hatta sayın Cautionary burada,belki hatırlar,birlikte tahmin yapmıştık,ben Fed'in hızla faiz arttırması ve reel bölgeye geçmesi gerektiğini ama Fed'in mevcut üye yapısıyla ancak 3 faiz arttırımı yapacağını tahmin ettiğimi,Sn.Cautionary de 4 faiz arttırımı tahmini yapmıştı bu yılın başlarında.
-Türk lirasının değerine gelince 2003 den 2013'e kadar 10 yıl çok yüksek enflasyona rağmen doların türk lirası karşısında değeri neredeyse hiç değişmedi,türk lirası aşırı değerlendi,son 2 yıl içindeki türk lirasındaki değer kaybı bu değerlenmenin sadece bir kısmını götürdü,türk lirası benim hesabıma göre hala %22 civarında değerli,hesaplaması ve açıklamaları forumdaki bloğumda duruyor.
-ABD enflasyonu'na gelince:Ben 31 Aralık tarihinde o tahmini yaptığım zaman ABD enflasyonu %2.1 idi ve Trump henüz göreve başlamamışti.Her projeksiyon varsayımlarıyla bir bütündür.Ben ne yazdım ABD'de enflasyon Mart ayına kadar %2.7 ye yükselecek,kalan 9 ay'da ise 0.3 puan daha artarak yılı %3 enflasyon ile kapatacak diye tahminde bulunmuştum .Enflasyon Mart ayına geldiğimizde %2.1 en %2.7 ye yükseldi mi,evet yükseldi.Peki ondan sonra niye gerilemeye başladı çünkü Trump vergi indirimleri,altyapı yatırımları ,regülasyonlar konusunda hala söz verdiği gibi hiç bir adım atmadı.Tahminler varsayımlarla bir bütündür.Trump bu mali genişlemeyi yapsaydı tüketim harcamaları artacak ,talep artışına bağlı olarak enflasyon hedefi de yakalanacaktı.Tahminlerin tutup tutmadığını varsayımlarla birlikte değerlendirmek gerekir.
Yer İmleri