Sayfa 71/637 İlkİlk ... 2161697071727381121171571 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 561 - 568 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. Artık çalışmıyorken, portföyüm belli meblağa ulaşınca da aktif olarak portföyün kontrol edilmesi gerekli. Portföy hem enflasyona yenilmemeli, hem de bana düzenli bir gelir getirmelidir. Maalesef, mevduat ve tahvil vb. enflasyona yenildiklerinden, maaş gibi gelir elde etmek için hisselere yönelmekten başka da çare yok. Hem risk düşük tutulmalı, hem de düzenli gelir gelmelidir.

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    pahalı olanı almam demek...bu hisse gitmez demek değil..aynı müthiş performansı sürdürme ihtimali düşük demek...bir de aşırı pahalı hisse almamak...diplerde debelenen hisseleri alın demek de değil...iyi bir hisse için makul getiri tanımı yapmışım...o getiri civarı bir performans alım için idealdir.
    Hocam basligi acarken amaciniz bu muydu ? Sizinle ayni fikirde olmayanlara kibirli cevaplar yazmak ??? Yoksa herkes fikrini beyan etsin, kim hangi fikri uygun goruyorsa ona gore gelecek planlarini yapsin mi ? Yazdiginiz cevaba istinaden bir cevap daha yazayim. Borsa sizin soylediginiz ihtimaller dogrultusunda ilerleseydi su an zaten elinizi kolunuzu salladiginizda borsadan parayi vurmus adamlara carpardiniz. Bizim borsa nasil milleti terse yatiririm ky nin parasini nasil carparim seklinde isledigi icin zaten ongorulerin bir cogu patliyor. Siz asiri pahali asels almayiniz. Alanlara da mani olacak yazilar yazmayiniz. Herkesin stratejisi farklidir. Bundan 20 yil once 1500 kat olacagina inandiginiz bir hisse senedi var miydi ? Veya gelecek 20 yil icerisinde 1000 kat getiri beklediginiz bir senet var mi ? En basitinden bi 20 yil sonra asels in bugunden 5000 kat gitmeyecegi garantisini kim verebilir ? Ayni gitme ihtimalinin dusuk oldugu gibi o dusuk ihtimali satin almak da bir yatirim seklidir. Sahsen uzun vade portfoyumu olustururken 20 yil icinde beni enflasyona karsi eritmeyecek yatirim sekline paramin %80 ini ayiriyorsam %20 si ile de cok buyuk beklentiler satin alirim. Dedigim gibi herkesin stratejisi farkli. Saygi duymak gerek

SM-A310F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Son zamanlarda reklamlarda görüyorsunuzdur, Ziraat Bankası'nın altın tahvil ve kira sertifikası olayını. Yıllık %2.40 faiz/kar payı var.

Portföyünde kısmen altın bulundurmak isteyenler için çok güzel bir imkan çünkü burada ki %2.40 reel kazançtır.

http://www.ziraat.com.tr/tr/Bireysel...inTahvili.aspx
    Altının fiyatı değişkendir, dolayısıyla %2.4 getiriyle bile enflasyon karşısında yani reel olarak zarar edebilirsiniz.

4. Bence de başlık sahibi daha kapsayıcı ve müşfik olmalı... Grafik pahalı kavramını eleştirenlere tahammül edemiyor gibi bir durum var ortada...

5.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Altının fiyatı değişkendir, dolayısıyla %2.4 getiriyle bile enflasyon karşısında yani reel olarak zarar edebilirsiniz.
    Kısa vadeli altın fiyatı dalgalıda olsa hatta orta vadede pahalı bir fiyattan alan zararda da olsa, uzun vadede altın fiyatı enflasyona karşı en korunaklı limandır.

100 gr. altınınız vade sonunda 102.4 gr oluyorsa, 2.4 gram reel kazanç vardır. 100 gr altın, 100 gr altındır değerinden birşey kaybetmez.

6.  Alıntı Originally Posted by monaroza Yazıyı Oku
    Sayın Dudu'nun söylediklerine istinaden. Bugün borsa muhabbeti açılınca borsayla alakası olmayan bir iş arkadaşım 1998'te o zamanın parasıyla 50 liralık isctr aldığını söyledi.
    Ee sattın mı peki? dedim
    Yok dedi. Kaç para oldu ne oldu bilmiyorum.
    Hemen aktyatırım sayfasından baktık.
    98'ten bugüne
    2300 lira olmuş 50 lira. 46 katlık bir artış yani.
    Baya sevindi. Bankaya gidecek iş çıkışı.
    Eğer arkadaşım isctr'nin yanında bir de 50 liralık ASELSAN almış olsaymış parası tam 1450 küsur kat artmış olacakmış.
    Bu parayı 98'ten bu yana arsa dahil hiçbir yatırım aracı kazandırmadı.
    Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    iş c getirisi 46 kat ama aynı sürede enflasyon da 29 kat artmış (1998 hangi ay belirtmemişsiniz, ocak için hesaplattım, ay çok farkeder o zaman çok yüksek enflasyon vardı çünkü).
    Enflasyon karşısında yine iyi bir getiri ama bu süre faizlerin enflasyonun epeyce üzerinde olduğu dönemi de kapsıyor, aynı dönemde 50 lira mevduatta değerlendirilse ne olurdu buna da bakmak lazım, MB ortalama mevduat faizleri sayfası var ama şimdi hesaplayamayacağım, faiz geliri enflasyonu geçecektir, belki iş c getirisini bile geçebilir.
    Yani ilk bakışta inanılmaz bir getiri gibi görünüyor ama bizdeki bu enflasyon herşeyi yiyip bitirdiğinden göründüğü kadar iyi değil durum.
    Aselsan için birşey diyemem, yürümüş gitmiş ama istisnai bir durum o.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by TomBombadillo Yazıyı Oku
    Hisse seçimi çok önemli diyoruz ve bir sürü kriter geliştirmeye çalışıyoruz ya, bence bu düşündüğümüzden çok daha önemli...Sayfada kalabalık yapmamak için sadece birkaç grafik yapıştıracağım..Aslında durum içler acısıdır bizim endeksimiz açısından çünkü.

Cauti hocama da bir sorum var, diyelim ki dediğimiz gibi 100 endeksten veya 30 endeksten hisse seçtik ve 20 yıldır alım yapıyoruz...Bu hisselere döviz veya enflasyon bazında takip ediyoruz..Bu hisselerde bir zaman stop olmalı mı..? Öyle ya hisseyi 5 yıldır biriktiriyorum ama hep yenik düşüyorum enflasyona, nerde durduracağım bu hisseyi, ne zamana kadar tahammül edeceğim..?

Bu soruyu niye sordum..? Çünkü 100 endeks veya 30 endeks hisselerinden alım yapan kişiler son 10 veya 20 yılda tamamen zararda görünüyor enflasyona karşı. Diyelim ki yatırımcı araştırdı falan, 20 yıl boyunca Sise,İsctr, Kchol, Petkm, Tcell biriktirdi...Bu hisselere kimsenin itirazı yoktur heralde, hele 20 yıl önce...Grafiklere bakınca durum vahim hocam...Külliyen zarar aslında...Bakın bunlar en iyi ve tekel konumunda şirketler...O dönemlerde aracı kurum sahibiydik ve en baba hisseler bunlardı, hala da öyle zaten..E o dönemde araya froto, tuprş veya aselsan koymamışsan portföy duman olmuş durumda...100 endekste son 10 veya 20 yılda enflasyona karşı para kazandıran hisse sayısı 5 veya 6 tane olmuş...Şaka gibi ama gerçek bu...Bu bakımdan biriktilecek hisse çok çok önemli...Hani aman 30 veya 100 endeksten sapmayalım diyoruz ya, o bile yetmez aslında...

Örnekler

1-100 endeks enflasyon karşısında kendini zor kurtarıyor..

2-Petkm içler acısı hali..Bu arada konumuz değil ama devasa bir çanak oluşuyor gibi.(Grafikte koca 15 yıl diye bir ibare var..Petkm 15 yıl sonra TL bazında alım fiyatına ancak gelmiş, o anlamda..)Burada petkm örneği yerine herhangi başka sanayi hissesi de bakabilirsiniz...Tablo aşağı yukarı bu...Buna benzemeyen hisse sayısı 5-6..Tüm bankalar ve holdingler bu durumda ve sanayi hisselerinin birçoğu...

Yazdiklarina buyuk olcude katiliyorum.
    Endeks ile tek tek hisse karsilastirirsan endekse haksizlik etmis olursun.
    Tek tek hisselerde grafik geriye donuk temettu, bedelli, bedelsiz oraninda duzeltiliyor ama endekste duzeltilmiyor.
    Imkb 30 yerine ben imkb 10 da duzenli alim oneriyorum.
    O 10 senedi bulmak icin de olmazsa olmaz ilk iki kriteri yazdim.
    3. kriter de aylik 20 yillik grafikte 45 derecelik aci ararim.
    Bu 3 kriteri ayni anda saglayabilenleri cikarin getirin bakalim.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

8. Hisse senedi seçimimde kendi adıma geçmiş grafiğin yada geçmiş herhangi bir fiyat hareketinin benim için bağlayıcılığı yok. Yatırım yapan, büyüyen ve karını arttırması beklenen şirketlere yatırım yaparım.

Benim için esas olan şey gelecekte ki karlılıktır. Aselsan'ın konusu geçtiği için örneklendireyim, şu an Bist'de ki büyük şirketler içerisinde katma değeri en yüksek ürün üreten şirket Aselsan'dır.

Yarın devlet yeni savunma sanayi projeleri açıklasın, bunlarda da doğal olarak aslan payı Aselsan'ın olsun, fiyatını yeni oluşacak kar seviyeleri ile orantılı katlamaya devam eder.

Sayfa 71/637 İlkİlk ... 2161697071727381121171571 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •