Artan

5,94 10 11:37
49,86 9.97 11:38
26,72 9.96 11:37
81,50 9.62 11:38
119,80 8.91 09:55
Artan Hisseler

Azalan

46,08 -9.82 11:29
53,85 -9.72 11:38
10,75 -5.54 11:30
682,00 -4.35 11:38
63,30 -4.24 11:38
Azalan Hisseler

İşlem

2.655.249.997,00 11:38
2.628.170.465,98 11:38
2.485.388.547,76 11:38
2.283.743.368,25 11:38
1.951.992.200,00 11:38
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8043 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Vob 24

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Borsa ile ilgili bir kaç yazı beni gülümsetti. Neden-sonuç ilişkisinin bile anlaşılmaması garip geldi. Şöyle ki:

1) Bir yazıda, shortçuların pozları gereği, borsanın çökmesini bekledikleri yazılmış. Bu düşünce şekli çok komik geldi bana. Bir kişi neden short açar? Borsa endeksinin düşeceğini düşündüğü için. Neden-sonuç ilişkisi bunu gerektirir. Bunun tersinin yapıldığını iddia etmek bile abestir.

2) Bazı yazılarda da ekonominin çökmesini bekleyen, kriz çıkmasını bekleyen insanlar olduğu ima edilmiş ya da açıkça söylenmiş. Komik ötesi. Ekonomik verilere bakıldığında (ki bu verilerin bir kısmını grafiklerle dün akşam ben verdim, Sv deniz43 te rakamlardaki bozulmayı çok net olarak gösterdi). Şimdi bunları görüp, her şey yolunda diyerek milleti salak yerine mi koyalım. Yahu, mb kasasında kısa vadeli borçları bile karşılayacak döviz kalmamışken polyannacılık mı oynayalım. Yurt dışı borsaları kriz sinyalleri verirken ve bu durum da yabancı analizciler tarafından bile bas bas bağırılırken "yok yav, sıcak paranın gideceği bir yer yok , bir şey olmaz, borsalar sonsuza kadar yükselecek" diyerek aptal mı kandıralım.

Neyse, bildiğiniz gibi yapın.

Demek ki şunları yazmamız lazım:
    Ekonomimiz süper,
    U100 endeks 1 ayda 500.000 e gelecek.
    Kriz mriz yok kardeşim, USD 3 vakte kadar 1 TL olacak.
    Almanya ABD bize borç verin diye kapımızda yalvaracak.
    Cari fazlamız 1 trilyon dolardı, 3 vakte kadar 5 trilyon dolar olacak.
    (Hunimi kim çaldı lan benim)

Kendinize iyi bakın. Benden bu kadar.

Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Borsa ile ilgili bir kaç yazı beni gülümsetti. Neden-sonuç ilişkisinin bile anlaşılmaması garip geldi. Şöyle ki:

1) Bir yazıda, shortçuların pozları gereği, borsanın çökmesini bekledikleri yazılmış. Bu düşünce şekli çok komik geldi bana. Bir kişi neden short açar? Borsa endeksinin düşeceğini düşündüğü için. Neden-sonuç ilişkisi bunu gerektirir. Bunun tersinin yapıldığını iddia etmek bile abestir.

2) Bazı yazılarda da ekonominin çökmesini bekleyen, kriz çıkmasını bekleyen insanlar olduğu ima edilmiş ya da açıkça söylenmiş. Komik ötesi. Ekonomik verilere bakıldığında (ki bu verilerin bir kısmını grafiklerle dün akşam ben verdim, Sv deniz43 te rakamlardaki bozulmayı çok net olarak gösterdi). Şimdi bunları görüp, her şey yolunda diyerek milleti salak yerine mi koyalım. Yahu, mb kasasında kısa vadeli borçları bile karşılayacak döviz kalmamışken polyannacılık mı oynayalım. Yurt dışı borsaları kriz sinyalleri verirken ve bu durum da yabancı analizciler tarafından bile bas bas bağırılırken "yok yav, sıcak paranın gideceği bir yer yok , bir şey olmaz, borsalar sonsuza kadar yükselecek" diyerek aptal mı kandıralım.

Neyse, bildiğiniz gibi yapın.

Demek ki şunları yazmamız lazım:
    Ekonomimiz süper,
    U100 endeks 1 ayda 500.000 e gelecek.
    Kriz mriz yok kardeşim, USD 3 vakte kadar 1 TL olacak.
    Almanya ABD bize borç verin diye kapımızda yalvaracak.
    Cari fazlamız 1 trilyon dolardı, 3 vakte kadar 5 trilyon dolar olacak.
    (Hunimi kim çaldı lan benim)

Kendinize iyi bakın. Benden bu kadar.

Yazdığım yazıya istinaden yazdigin yazını yanlış anlaman yada yanlış anlamak istemenden dolayi gereksiz buldum. Ekonomik verilerin nası olduğunu en az senin kadar takip ediyorum. Ama bunun etkisini yıllardır borsada görmüyoruz aksine bunları baz alıp short açanlar battı batıyor ve yine baticaKlar.

Sonuç ekonomik verilere göre short yapan kaybediyor

Alıntı Originally Posted by tribal Yazıyı Oku
    Yazdığım yazıya istinaden yazdigin yazını yanlış anlaman yada yanlış anlamak istemenden dolayi gereksiz buldum. Ekonomik verilerin nası olduğunu en az senin kadar takip ediyorum. Ama bunun etkisini yıllardır borsada görmüyoruz aksine bunları baz alıp short açanlar battı batıyor ve yine baticaKlar.

Sonuç ekonomik verilere göre short yapan kaybediyor
    1) Anladığım kadarıyla ekonomik verilerin iyice bozulduğunu siz de kabul ediyorsunuz. O zaman sesli düşünelim biraz.

Kasa tam takır. Hazine limitleri üzerinde borçlanmaya devam ediyor. (Allah'tan hala iyi kötü sıcak para var, bir süre sonra o da olmayacak). Bu durumda gelecek nasıl şekillenir.

Faiz indiremiyorsun, döviz (ve dolayısıyla borçların artıyor). Faiz artıyor çünkü para yok. Bankalar artık kredi veremez durumda ya da tefeci faiziyle veriyor. Bu durumda yatırım yapma şansınız da yok.

Bunun sonucu ne olur?

2) Batacaklar dediğiniz kesim gerçekten batabilir, eğer yeterli teminatları yoksa. Ben durumumu yazdım. 150 bine satarım, 160 binde pozumu gözden geçirin diye. Kabaca vadeli de 130 bindeyiz dersek, 150 bine geldiğinde en fazla 10-11 bin puan terste kalırım, o da bana zerre koymaz. 160 bine gelirse 15-16 bin puan olur ki bunu da rahatlıkla karşılar, graflara şöyle bir bakarım daha ne kadar gideri olabilir diye. (Bu hesap 150 ye kadar kademeli satacaklarımı da içeren bir hesap). Eğer bu ekonomik verilerle PY bu seviyeye gelebilecek se helâli hoş olsun.

3) Ekran başında ömür tüketmeye hiç niyetim yok. Yaşam kısa.

Dediğim gibi, isteyen istediği gibi davransın ama karşısındakinin durumunu bilmeden de batacaklar vs gibi laf etmek biraz abes kaçıyor. Kimin batıp kimin çıkacağını zamanla göreceğiz.

Ben buradayım, bu yazıyı da kopyalayıp, bir sene sonra yapıştırırım buraya, kaç kişi bulabilirsem artık eskilerden.

Kendinize iyi bakın. Bu son yazım, gelecek seneye kadar.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •