Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 26/1014 İlkİlk ... 1624252627283676126526 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 201 - 208 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
    selam değerli üyeler

bu gayrimenkul sertifikası borsayla haşır neşir olmuş kişilerin aklına hemen pay senedini getiriyor, bende de tv dinlediğim kadarıyla böyle bir kanı oluştu.

aslında bu kadar eğip bükmelerine gerek yok, açın tokiyi halka yada bu sisteme katılıp pay satmak isteyen inşaat şirketlerinin topluca katılacağı bir havuz oluşturup halka açın ve hisse senedi çıkartıp biste kote edin. tahta oluşsun alınsın satılsın.

anlaşılan o ki inşaat şirketlerine kredi maliyetine girmeden taze kaynak gerek, inşaat sektörüne para toplamak amacıyla icat edildiği açık.

yani bes tutmadı inşaat verelim mi deniyor ?

çünki başka türlü 900 bin liralık dairenin paylarını toplayarak tamamına sahip olabilmek bir hayal, çünki makas sürekli açılacak, hiç olmazsa yatırımcı prim yapan yada yapma ihtimali olan inşaat şirketlerinin ilgili gayrimenkul paylarını borsada alsın satsın para kazansın

yada fon pazarında alınıp satılsın bunlar ayrı bir yerde.

benim düşüncem bu

saygılar
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

2. 3 yıl önce 92 bin liraya krediyle ev almıştım. O zaman balon var ev almayın diyorlardı bu forumda.
    60 bin lira borcum kalmış bankaya.
    Şu an satsam evin ederi 200 bin lira civarı. 3 yıldır ödemediğim kirayı saymıyorum.
    Burada hala balon var ev almayın diyenler var.
    Komik şeyler sizi gidi...

3. 3 yıl önce dolar 2 tl ayrıca satmaya kalk bakalım 200 bin veren olacak mı?

SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir!!

4. 3 yıl elimde 92 bin tl karşılığı dolar yoktu.
    Evi krediyle aldım.

Madem kıyas yapacaksın 3 yıl önce 92 bin lirayı bankadan kredi çekerek dolar aldığını varsayarak hesaplarsan hesabın adil olmuş olur...

5. takip ettiğim bir ilan vardı fiyatı düşürmüş demekki satış yok.Burası 2 yıl önce 420 falandı. 420 versem üstümde kalır.

6.  Alıntı Originally Posted by hissedar001 Yazıyı Oku
    3 yıl önce 92 bin liraya krediyle ev almıştım. O zaman balon var ev almayın diyorlardı bu forumda.
    60 bin lira borcum kalmış bankaya.
    Şu an satsam evin ederi 200 bin lira civarı. 3 yıldır ödemediğim kirayı saymıyorum.
    Burada hala balon var ev almayın diyenler var.
    Komik şeyler sizi gidi...
    92 bin liralık ev piyasasında balonun B si bile yok hocam. Sıkıntı lüks konutta. 92 binlik evden daha bol bol yapıp milletin ihtiyacını gidermeleri gerekiyor bana kalırsa.

Kar hırsı ile hepsi lüks segmente yığıldı, sorun bundan kaynaklanıyor. Ayrıca çok iyi yatırım yapmışsınız kira da yok mis gibi.

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by Günaydın Yazıyı Oku
    selam değerli üyeler

bu gayrimenkul sertifikası borsayla haşır neşir olmuş kişilerin aklına hemen pay senedini getiriyor, bende de tv dinlediğim kadarıyla böyle bir kanı oluştu.

aslında bu kadar eğip bükmelerine gerek yok, açın tokiyi halka yada bu sisteme katılıp pay satmak isteyen inşaat şirketlerinin topluca katılacağı bir havuz oluşturup halka açın ve hisse senedi çıkartıp biste kote edin. tahta oluşsun alınsın satılsın.

anlaşılan o ki inşaat şirketlerine kredi maliyetine girmeden taze kaynak gerek, inşaat sektörüne para toplamak amacıyla icat edildiği açık.

yani bes tutmadı inşaat verelim mi deniyor ?

çünki başka türlü 900 bin liralık dairenin paylarını toplayarak tamamına sahip olabilmek bir hayal, çünki makas sürekli açılacak, hiç olmazsa yatırımcı prim yapan yada yapma ihtimali olan inşaat şirketlerinin ilgili gayrimenkul paylarını borsada alsın satsın para kazansın

yada fon pazarında alınıp satılsın bunlar ayrı bir yerde.

benim düşüncem bu

saygılar
    zaten öyle olacak bu sertifika sistemi..

sertifikalar ihraç edildikten sonra borsada tahtası açılacak, alıcılar satıcılar fiyat verecek, aynı hisse senedinde olduğu gibi işlem dönecek.. mesela park mavera projesi 42 liradan satılıyor ihraççı tarafından, rağbet görürse 50 liraya yükselecek sertifikaların değeri, kimse yüzüne bakmıyorsa sıkışan sertifika sahipleri 30- 35 liradan satıp nakite dönmeye çalışacak vs..

satılan sertifika paraları bir fonda toplanacak ve inşaat şirketine inşaatın tamamlama yüzdesine göre aktarılacak.. müteahhidin paraları toplayıp uçma ihtimali olmayacak.. projede her dairenin metrekare- şerefiye vs kıstaslarına göre bir değeri olacak, mesela 12 bin tane sertifika topladığında şu blokta şu numaralı daireyi fiziken teslim alabileceksin

8. nasrettin hocanın koyunların yününü satması gibi bişey .
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Sayfa 26/1014 İlkİlk ... 1624252627283676126526 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •