Sayfa 837/1006 İlkİlk ... 337737787827835836837838839847887937 ... SonSon
Arama sonucu : 8043 madde; 6,689 - 6,696 arası.

Konu: Vob 24

1. Bir şekilde bazı kollektif bilgilerin gelecek kuşaklara aktarılmasında zaman zaman kesintiler olmuş geçmişte.
    Ben gelecekten umutluyum şöyle ki neyi merak ediyorsam bir şekilde internette bulunuyor.

Geçen haber vardı Antik Mısırlı'ların piramitleri nasıl inşa ettiği bulundu diye. Taş kütleleri Nil nehrinde taşımışlar sonra nehirden kanal açıp inşaat yerine taşımışlar. Daha önce de çalışanları ne ile beslediklerine dair bir şeyler bulmuşlardı. Daha büyük bir piramiti o zamanın teknolojisi ile yapınca her şey netleşmiş olur.

Öte yandan CNNTürk'de arada tekrar tekrar program çıkıyor, Türkiye'de mermer ocaklarının nasıl verimsiz işletiyoruz, iyi taşlara sahibiz ama kesmeyi bilmiyoruz, Çin'e giden bokları orada kesip tekrar bize satıyorlar diye söylüyorlar v.s.

Günümüzde en büyük kaygılardan biri kişisel kurumsal v.s. bilgi güvenliği, Obama'nin Çin'e yönelik kaygıları vardı, CIA in Pentagon'un sitelerine girebiliyorsan gir ama Apple'ın geliştireceği ürünleri çalarsan bunların sonucu farklı olur diye. Demek adamlar endüstriyel casusluk yapıyor, ABD'nin de canını sıkıyor ve üstünlüklerini kaybetme tehlikesini hissediyorlar. Youtube'da bazı videolar için bölgenizde erişim kısıtılı deniyor bu ileride korkarım artabilir de.

Güncel haberlerde ABD cep telefonunu geri ver, o Amerika Birleşik Devletlerinin demirbaşıdır diyor. Can Ataklı geçen cep telefonunu kaptırmış 2 gündür onunla uğraşıyormuş. Kurumsal şirketler iş telefonu veriyor bir çok döküman cep telefonlarının içine giriyor artık içinde ileride problem yaratacak şeyler olur mu olmaz mı bilinmez. İşten kovulan kişiler için ilk yapılan şey genelde şifresini bloke etmek olurdu bundan sonra cep telefonunu istemek olur.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. Borsa'nın ilgi çekici bir yer olmasının nedeni sürekli yeni bir şeylere olumlu olumsuz tepki vermesi, 1001 gece masalı gibi bir şekilde devam etmesi.

Bazen yeni bir şey olmayınca mecburen eski defterler hikayeler karıştırılıyor.

Son haberler sanki yeni bir hareket getirmek için kasten servis edilmiş gibi diye düşünüyorum, BBHT Habertuk kardeş kuruluş bu işin borsayı hareketlendireceğini gayet iyi bilmeleri lazım, Reuters oradan alıntı yapıyor, belki Cumhuriyet Reuters yazmış ben de yazarım diyor v.s. BDDK ve SPK da bunları dikkate alıp tatil günü açıklama yapıp iyice ortalığı karıştırıyor. 1-2 yıldır var olan şey yeni bir şeymiş gibi ısıtılıp piyasaya sürülüyor.

3. Bazen kitlelere bir şey aşırı iyi bir şeymiş gibi sunulduğunda, birilerinin karşı durmasında fayda var.

Mesela ben Bitcoin, Blockchain ve bulut bilişime karşıyım. Çünkü bu işlere karşı çıkan çok az ve işin iyi yanı anlatılıp duruluyor olabilecek sakıncaları düşünen yok.

4. Bir telefon reklamı var, müşterinizin önce FINDEKS den kredi skorunu öğrenin diye.

Benim çocuğum yok.

Kız veya erkek fark etmez çocuğum olsa önce arkadaşının kredi skoruna bak derdim.
    Bu bilgiyi vermeyecek kişi ile ileri düzeyde arkadaşlık edilmez.

Daha önce de söylediğim gibi bu yüzyıl şeffaflık ve dürüstlük yüzyılı olur, yalanı ve sahtekarlığı uzun süre gizleyebilmek oldukça güç.

Not: Yakın zamanda yabancı kredi bilgisi sağlayan şirketlerden bilgiler çalınmış haberler vardı.

http://www.telegraph.co.uk/money/con...-do-hold-safe/

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Bazen kitlelere bir şey aşırı iyi bir şeymiş gibi sunulduğunda, birilerinin karşı durmasında fayda var.

Mesela ben Bitcoin, Blockchain ve bulut bilişime karşıyım. Çünkü bu işlere karşı çıkan çok az ve işin iyi yanı anlatılıp duruluyor olabilecek sakıncaları düşünen yok.
    bitcoin ve deepweb ilişkisi

ÖZET:
    Bu çalışmada Bitcoin ve Blockchain ağının ne olduğu, nasıl çalıştığı ve hangi esaslar üzerine inşa edildiğine, DeepWeb olarak adlandırılan ve siber suçlular tarafından yoğun olarak kullanılan internetin arka bahçesinde Bitcoinin kullanımına ilişkin veriler bulacaksınız. Bitcoinin DeepWebde kullanımına ilişkin son bölümde FBI ( Federal Bureau of Investigation ), NCA ( National Crime Agency ), Europol ve UNODC ( United Nations Office of Drug and Crime ) tarafından hazırlanmış raporlar ve örnek olaylardan ( case study ) yararlanılmıştı.

http://doczz.biz.tr/doc/11841/bitcoi...-ili%C5%9Fkisi

Üstat siz bu konuda bilgilisiniz benim gibi diğer üyelerin faydalanacağı link.

dünya çapında bir web sitesi yapmamız gerekli.

4 sene önce istanbuldaki bir arkadaşım ciddi destek aldı yurt dışından 1.5 m $ gibi. sadece fikir bazında idi üstelik uygulama geliştirmişti etkinlik ve yorum üzerine.

bende bu konu hakkında düşünüyorum ama sistemlerden zaman kalmadı aslında sn ikigozum ve ariston hoca fikir verse iyi olurdu

7.  Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    bitcoin ve deepweb ilişkisi

ÖZET:
    Bu çalışmada Bitcoin ve Blockchain ağının ne olduğu, nasıl çalıştığı ve hangi esaslar üzerine inşa edildiğine, DeepWeb olarak adlandırılan ve siber suçlular tarafından yoğun olarak kullanılan internetin arka bahçesinde Bitcoinin kullanımına ilişkin veriler bulacaksınız. Bitcoinin DeepWebde kullanımına ilişkin son bölümde FBI ( Federal Bureau of Investigation ), NCA ( National Crime Agency ), Europol ve UNODC ( United Nations Office of Drug and Crime ) tarafından hazırlanmış raporlar ve örnek olaylardan ( case study ) yararlanılmıştı.

http://doczz.biz.tr/doc/11841/bitcoi...-ili%C5%9Fkisi

Üstat siz bu konuda bilgilisiniz benim gibi diğer üyelerin faydalanacağı link.
    Yok bu konuda çok bilgili değilim.
    Öte yandan bir ara e-imza diye bir şey çıkmıştı, yerli bir kaç şirket kuruldı, tam olarak yaygınlaşamadı, SSL sertifika şirketleri de var bazen internette çıkıyor.

Bir yanda güvenlik ve güvenilirlik ihtiyacı var, öte yandan gizlenme, hız ve masrafların düşürülme ihtiyacı var.

Bilgi işlem işi dışarıdan gazel okunabilecek yer değil (gibi) o yüzden bu iş üzerine felsefik ve hukuksal konuşabilecekler biraz geri duruyor ortalık aç gözlülerin eline kalıyor.

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    dünya çapında bir web sitesi yapmamız gerekli.

4 sene önce istanbuldaki bir arkadaşım ciddi destek aldı yurt dışından 1.5 m $ gibi. sadece fikir bazında idi üstelik uygulama geliştirmişti etkinlik ve yorum üzerine.

bende bu konu hakkında düşünüyorum ama sistemlerden zaman kalmadı aslında sn ikigozum ve ariston hoca fikir verse iyi olurdu
     Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Yok bu konuda çok bilgili değilim.
    Öte yandan bir ara e-imza diye bir şey çıkmıştı, yerli bir kaç şirket kuruldı, tam olarak yaygınlaşamadı, SSL sertifika şirketleri de var bazen internette çıkıyor.

Bir yanda güvenlik ve güvenilirlik ihtiyacı var, öte yandan gizlenme, hız ve masrafların düşürülme ihtiyacı var.

Bilgi işlem işi dışarıdan gazel okunabilecek yer değil (gibi) o yüzden bu iş üzerine felsefik ve hukuksal konuşabilecekler biraz geri duruyor ortalık aç gözlülerin eline kalıyor.
    Bu işler benim boyumu aşar.Ben az biraz motordan anlarım.
    Ariston üstat yardımcı olabilir.

Sayfa 837/1006 İlkİlk ... 337737787827835836837838839847887937 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •