Originally Posted by
ctugrul
Benim eskiden gelen tüm birikimim %100 hissede.
Yeni para giriþim olduðunda, o günün koþullarýna göre deðerlendiriyorum. Dolar alýnmasý gerekiyorsa dolar, euro'ysa euro, tahvilse tahvil. Asla forex veya türev diðer piyasalar deðil. Çünkü birincisi anlamýyorum, ikincisi çok riskli buluyorum.
Ne zaman ki borsa istediðim seviyeye geliyorsa, mutlaka ama mutlaka BIST 30 hadi bilemedin 50 içindeki kendime göre saðlam, temettü verme alýþkanlýðý olan, mümkün mertebe þeffaf yönetilen, muteber gruplara ait þirketlerin hisselerine geçiriyorum parayý. Yani yine %100 hisseye dönüyorum.
Çok eskiden yaptýðým al-sat dönemlerimdeki hatalarý saymazsak, son 22-23 yýlda sadece bir kaç kere, çok aþýrý yükselmelerin cazibesine dayanamayýp hisse satmýþlýðým var. Satýp, dolara, yada faize koydum. Baktým bankadaki para adamý aþýrý harcamaya teþvik ediyor, ne zaman borsa düþtü hemen hepsini yine götürüp hisseye baðladým.
Farkettimki belli bir yaþtan sonra huzur ön plana çýkýyor, hýrslarýný törpülüyorsun. Huzurunda, kendi normlarýmda, düzenli gelirden geçtiðini gördüm. Baþkasý için farklý olabilir tabii. Eskiden dükkan ev yatýrýmým vardý, kötü kiracýlardan ve devletin yüksek vergilerinden býktým, sattým. Þimdi hanýmla alýyoruz temettülerimizi, ya çocuklara, torunlara harcýyoruz yada saðlýðýmýz el verdikçe geziyoruz.
Genclere ornek olacak bir yazi.
Tebrikler.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer Ýmleri