Tabi caným orasý öyle de
Hirslanmaya ne hacet
Nasi sa
Oyun bitince
Þah ta piyon da ayný kutuda
Mühim olan niyet
Analitiklik bi sonraki adým
O çok karmaþýk bi konu
Ona girmeyelim
Herkes kendi analitikligini yaþasýn dursun
Kendini aþýrý analitik gören capsizlarla kendini çok deðersiz gören analitik beyinleri ayný ortamda bir gördüm inan hocam ummadýðýn taþ baþ yarar yani fazla cesaret kötü fazla Analitiklik iyi. Ýnsanoðlunun girmediði tek sektör "Analitiklik hapý " bunu ilk pazarlayan iyi para yapar ha :-)
sosyal bir konu olduðu için söyleyeyim melih gidiyor gitmiyor ahmet geliyor gibi tartýþmalar yada bunlar üzerinde kurulan hayaller boþ çünkü Türkiye tarihinde görülmemiþ bir deðiþim 2019 da yaþanacak
sadece bu deðiþime ayak uyduranlar ayakta kalacak
bu kural muhalefet için de iktidar için de geçerlidir
tarihte deðiþeme direnip de kazanan olmamýþtýr.
Kapanan topikte en son son sözler ve ölüm konusunu tahlil ediyorduk buradan devam
Dönemin cumhurbaþkaný cemal abdunnasýr seyyit kutup þehit edilmeden önce kendisine þu teklifte bulunur "þimdiye kadarki söz ve hareketlerinde yanýldýðýný beyan ederek cumhurbaþkaný cemal abdunnasýrdan özür dilediðin taktirde idam hükmünü bozacak ve seni serbes býrakacaktýr "seyyit kutup bu teklif karþýsýnda þu cevabý verir
"Eðer idamý hak etmiþ olarak hakkýn emri ile ipe çekiliyorsam buna itiraz etmek haksýzlýktýr eðer batýlýn zulmune kurban gidiyorsam batýldan merhamet dileyecek kadar alçalamam"
Seyyit kutubun bu sözleri onu ebedileþtirdi ve tüm islam aleminde örnek ve önder bir mücahit olarak tanýnmasýna vesile oldu
Mahkeme heyeti onu idama mahkum ettiðinde Kutub'un aðzýndan þu sözler dökülmüþtü:
"Eðer Allah kanunu ile mahkûm edilmiþsem ben Hakk’ýn hükmüne razýyým. Eðer batýl kanunlarla mahkûm olmuþsam ondan çok daha üstün bir düþünceye sahip olduðum için batýldan ve münafýklardan merhamet dilemem. Allah’a þükürler olsun ki on beþ sene cihad ettikten sonra bu mertebeye ulaþtým. Ben Allah yolunda yaptýðým iþ için asla özür dilemem. Namazda Allah’ýn birliðine þehadet eden parmaðým asla bir taðutun hükmünü onaylayan tek bir harf bile yazmayacaktýr."
Bu nedenledir ki eserleri onlarca dile çevrildi tüm dünyada okunuyor
Ölüm baþkalarý içindir fikri bilinçaltýmýza yerleþmiþtir.Sözde farklý þeyler söyleriz ama bilinç altýmýzda ölümü kendimize yakýþtýrmayýz
Hayatýn çok kýsa olduðunu ölümsüz olmadýðýmýzý anlarsak yukarýdaki örnekteki gibi kimseye boyun eðmeyiz
Ýnsanýn ölümü eðer çoook iyice yaþlanýlip doku his kaybýna ugranilmadiysa tabi
Kendine çok kötü
Ýnsanda bilinç var
Yani nooldugunu bildiðin bi þekilde terk i diyar eyliyon
O yüzden islamiyet hoþuma gidiyo
Yani salt görselleri deðil icselligi
Ýslam emir koyar ihtiyaç fazlani ver gitsin diye
Yani nasýlsa götüren yok öte tarafa mal mülk
Genede son dk ya dek
Olum dosegine 5 kala bile
Ýnsan hep sahip olma ister
Arsa tarla villa araba Jip yat kat at :-)
Ýþte o bitmek tükenmek bilmeyen hýrs insanýn bilinçaltýndaki ben ölmem ölüm baþkalarý içindir vehminden kaynaklanýyor
ölümü kendisine yakýþtýranlar yani ölümü öldürenler
dünya hýrsý yapmazlar kimseyi kýrmazlar
deðerleri için yukarýdaki örnekte verdiðim gibi canlarýný verirler
Yer Ýmleri