Sayfa 32/111 İlkİlk ... 2230313233344282 ... SonSon
Arama sonucu : 888 madde; 249 - 256 arası.

Konu: Ankara Çankaya Karataş , Mühye , Yakupabdal Proje ve İmar Bilgileri

  1. *Sayin Taylan rica ederim. Iyi gunler

  2.  Alıntı Originally Posted by tertip Yazıyı Oku
    *Sayin Taylan rica ederim. Gecikmenin nedeni su. Uzerinde calisilan imar sinirlari yakinlarindaki buyuk iki alan , m2 leri aklimda degil, daha onceleri koy merasi olarak degerlendiriliyordu. Buyuksehir belediyesinin girisimi ile mera nitelikli olarak gorunen bu alanlarinda plana dahil edilmesi ve Buyuksehir Belediyesi tasasurrufu altina alinmasi istendi. Bu alanlar hazine arazisi olarak belirtildiginden dolayi Maliye bakanligina ait. Maliye Bakanligindan alinip Buyuksehir Belediyesine devri icinde Bakanlar Kurulu karari gerekli. Revize alanin yeniden tumu ile ilgili kurum gorusleri alinmis olup Bakanlar Kuruluna sunulup, onay beklemektedir. Bundan sonrada Belediyeye sunmak icin onumuzde baska bir engel yoktur. Yani gecikmenin ana nedeni Maliye Bakanligina ait olan mera niteligindeki bayagi buyuk bir alanin yeniden plana dahil edilip Buyuksehir Belediyesine devir edilmesi icin gerekli olan burokratik surectir

    Sayın Tertip, yapmış olduğunuz önemli açıklamalara teşekkür ederiz. Dediğiniz gibi Maliye Bakanlığına ait mera alanlarının Belediye ye devri 2 yıldır Bakanlar kurulunun önünde bekletiliyor. Bence Melih GÖKÇEK in ipi 2 yıl önce çekildi ve önü kapatılarak hizmet alanı daraltıldı. Çünkü Büyükşehir Belediyesi çok büyük para sıkıntısı içinde olmasına rağmen 2 yıldır Bakanlar Kurulunun önünde bekleyen mera alanlarının belediye ye devri kararı onaylanmadı. Şimdi yeni başkanın seçilmesi ile birlikte bu kararların daha hızlı bir şekilde bakanlar kurulundan geçeceği ve borç batağında olan belediye yi rahatlatarak hizmetlerin daha hızlı yürüyeceği kanaatindeyim. Bürokratik süreçler daha hızlı ilerleyecek ve planlar daha güzel işleyecek.
    Benim öngörüm planın genişleyeceği ve yıl sonuna kadar protokollerin yapılıp 2018 yılının ortasında da imar tapularının dağıtılacağı yönünde.Bekleyip göreceğiz. Hayırlısı olacak inşallah. Ayrıca burada Plan Ankara ya büyük görev düşüyor.Tecrübeli bir plancı firması olarak işleri daha hızlı bir şekilde götürmesi gerektiği kanaatindeyim. Temennim odur ki inşallah yeni seçilecek başkan işleri yine tecrübeli, deneyimli Firma diye plan ANKARA ya verir ve mutlu sona yaklaşırız diyorum. Selamlar

  3. Sayın gülbay vadi ankara sözleşmesiyle ilgili son durum nedir.
    ihaleyi alan firmayla sözleşme imzalanacakmı.
    iyi çalışmalar.

  4.  Alıntı Originally Posted by kale. Yazıyı Oku
    Sayın gülbay vadi ankara sözleşmesiyle ilgili son durum nedir.
    ihaleyi alan firmayla sözleşme imzalanacakmı.
    iyi çalışmalar.
    Sayın kale, 10 günlük itiraz süresi 25/10/2017 tarihinde doldu. Her hangi bir itiraz olmadı. Firmalara yazı gönderilecekti o 10 günlük süre de 06/11/2017 tarihinde doluyor. O tarihte de yeni başkan belli olacak. İnşallah Sözleşme de yeni başkanla birlikte imzalanır.

  5. Sayın gülbay teşekkür ederim. Benim şahsi görüşüm bu bölgenin gelişmesinin ana faktörü vadı ankara projesi bu projede aksama olabilirmi.
    Üstteki açıklamanızda belediye borç batagında diyorsunuz gelen başkan erteleye bilirmi.

  6. Dediginiz gibi maliyeye bağlı iki büyük parsel büyük şehire devredilip imar planına dahil edilecekse bunun sonucu olarak bu iki parselin yakınındaki veya yanindaki ya da bu iki parselle imarı planlanan alanın arasındaki kalan parseller de bir şekilde dahil edilmesi sonucunu dogurmuyacak mi Ender bey.Bahsettiğim durum belirttiğiniz bu iki parselin imarı planlanan alana konumu ile alakalı diye düşünüyorum.Bu da ister istemez imarın genişleme sonucunu doğurmaz mi?

  7. * Maliyeye ait olan parsellerin proje icine alinmasi bu parsellerin yakininda olan veya aradaki parsellerin projeye dahili anlamina gelmez.
    Sadece bu parselleri ilgilendirir. Hatta daha ileri giderek denilebilirki zimbizlama usulu ile ilgisiz bir mesafedeki bir parseller grubuda aradaki parsellere dokunmadan projeye dahil edilebilir.
    Altin kural: Altin kimde ise kurallari o koyar

  8. tertip said:
    23-08-2017 23:16
    Alıntı Originally Posted by gülbay Yazıyı Oku
    Değerli forum üyeleri, bugün Büyükşehir Belediyesi İmar daire Başkanlığına giderek yetkililerden Karataş'ın askı süreciyle ilgili bilgi aldım. 21/07/2017 tarihinde Karataş'ın tamamı kentsel gelişim ve konut alani olarak 1 ay süre ile askıya çıkmıştı. 21/08/2017 tarihinde 1 aylık süresi dolmuş olup askıdan inmiştir. Hiçbir itiraz olmamış, buna göre Karataş'ın tamamı kentsel gelişim ve konut alanı olarak aşkı sürecinden geçmiştir. İsteyen forum üyeleri Büyükşehir Belediyesi İmar daire Başkanlığına giderek bilgi alabilirler. Tüm Karataş ve yatırımcılarına hayırlı olsun. Selamlar.
    *Sayin Gulbay, aydinlatici bilgiler icin cok tesekkurler. Boylece Karatasin tamami imara acilmistir. Bu cok buyuk bir gelismedir.Bundan sonraki asama cok kisa bir sure icinde uzerinde calisilan otoban ustu imar calismasinin Buyuksehir Belediyesine sunulmasidir. Belki buyuk bir surpriz yasanir ve uzerinde calisilan imar sinirlari biraz daha genisletilir.
    Su artik bir gercektir, bundan sonra yapilacak ikinci ve olursa ucuncu etap diger imar calismalarininda onu acilmistir, hic bir engel kalmamistir.Kurban Bayrami sonrasi Kanal ihalesinin belirlenmesi ile birlikte duragan seyreden fiatlarin %20 civarinda artmasi beklenmelidir. Tum Karatascilara hayirli olsun
    Ara sira geriye donuk yapilan yorumlari tekrardan gozden geciriyorum Sn.Tertip.Bu yorumunuzda buyuk bir supriz yasanir ve uzerinde calisilan imar sinirlari biraz daha genisletilebilir diye yazmissiniz.Bu firma ile yaptiginizi belirttiginiz tarihte ki gorusmeden once yapilmis bir yorum.Firma ile yaptiginiz gorusmeden sonra kesin olarak imar sinirlarinin genislemeyecegini yazdiniz.Imar sinirlarinin buyuk bir supriz ile genisleyecegini ya da genislemeyecegini zaman gosterecek ama plani yapacak firmanin uzun suredir imari bekleyenlerin beklentilerine kisa surede cevap verecegini umit ediyorum.Saygilar.

Sayfa 32/111 İlkİlk ... 2230313233344282 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •