Bu mesajın altına imzamı atarım. Bir dönem ben de varant ile çok içli dışlı oldum. Bazen çok kazansam da, totalde ciddi zarar ettim. Ettiğim zararları bir hissede çıkardım çok şükür ama olan giden paralara oldu. Varantta ettiğim zararları incelediğimde hep yönü tutturduğumu fakat zaman erimesinden kaybettiğimi gördüm. Vade sonu gelip de paramın sıfırlandığı bir pozisyonun çok değil 2-3 gün sonra kar yazmaya başladığı çok olmuştur. O nedenle varantta para kazanmak çok zordur ve çekilen strese değmiyor.

Originally Posted by
cengizz
Arkadaşlar varant 2 li opsiyonlar gibi yanlış tercihtir. Varantta edilen TÜM ZARARLARI sineye çekip terketmenizi, başka şeylerde zamanınızı değerlendirmenizi şiddetle tavsiye ederim. 2 ayağı bir pabuca girmiş gibi zamanla yarışırcasına varantta iş yapılmaz. Dünyanın en sakat 2 enstrümanından biri. Viopta birçok yatırım aracı var varanta hemen hemen benzeyen ve hepsi TREND takibi için çok uygun. Açgözlülük yapmak çok yanlış. İstikrarlı kazanç ve yatırım yapmak dururken telaş ile iş yapılmaz.
Çok basit bir yorum yaparsak eğer;
"Bir PY veya spekülatörün tek hükmedemeyeceği şey zamandır, hiçbir spekülatör zamana hükmedemez"
Yazdığım mesajlar şahsi görüşlerim olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri