Bugün Ditaş Doğan'ın temelini inceledim.Fabrikasının yeri,sektörü,sermayesi,karı,temettü,borç.vs.ve tabi bir de borsa fiyatını...
Hasılat,kar,sektör kısacası CELHA her bakımdan Ditaş Doğan'a on basar.Üstelik CELHA çok geniş bir kullanım alanına hitap ediyor.Modası geçmez bir sektör.Ama Ditaş yalnızca otomotiv sektörüne hitabettiği için otomotivin durgun olduğu dönemlerde tökezleyebilir.
Öyle görünüyor ki,spekleri farklı anlayıştalar.Bizimki hangi kafadaysa senedi sürekli baskılıyor diğeri ise senedi normal fiyatlarda tutuyor.CELHA'nın ne kadar ucuz olduğunu çocuk görse farkeder.Kısır döngüye girip kaptırdığı malları geri almak için senedi daha da düşürüp korkutarak geri alacağını sanıyor.Yani ky'lere "höt" diyor.Sanıyor ki ky'ler de ona " al sana bi gö..!" diyecekler.
Oysa ky'ler ondan uyanık.O "höt" deyince ky'ler de "ver bana bi gö..!" diyorlar ve bu böyle sürüp gidiyor.
Bu sebeple spek'e sesleniyorum; böyle bir yere varamazsın.Gittiğin yol yanlış.Krizleri,borsa düşüşlerini fırsat görüp senedi düşürüp alırım diye boşuna mal kaptırma.Bak bu aklı sana parayla vermezler ama ben bedava akıl veriyorum sana...Yok canım teşekkür etmene gerek yok.Sen de sağol...
Yer İmleri