Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 645/1014 İlkİlk ... 145545595635643644645646647655695745 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 5,153 - 5,160 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Öncelikle iskansızlık oranı %80 değildir ama %40-50 nin de altında değildir. Bankada denetçi olarak çalışırken konut kredi dosyalarında gördüğüm eksper raporlarına göre diyorum bunu...

Bir de başımdan gecen olay anlatayım...

3 yıl önce bu ev almaya niyetlendik. Öyle markalılardan değil. iskan yoktu Ancak sadece belediye harcı yatirilacak sonrasında iskan alınabiliyor dendi. Muteahhitin kendisinden değil başkasından. Muteahhit alacak söz verdi vs dedi. Ok dedik aldık. Elektrik ve gaz aboneliklerini aldık. Su için iskan şart şantiye kullanilacak dendi. Ok dedim.
    Sonra müteahhitin iflas açıkladığı iskanı alamayacağı bilgisi geldi. Ve iskan durumunun söylendiği gibi olmadığı bazı eksiklikler olduğu (asansör yangın kapıları, kapalı garaj havalandırma sisteminde vs. bazı minör eksiklikler) ortaya çıktı. tamam dedik ufak ufak başladık yaptırmaya.
    Çok şükür bitmek üzere almak üzereyiz.
    Ama bu arada şunu öğrendim.
    Bu müteahitin aynı belediye içinde iki farklı projesi varmış. Bizimki bitmek üzere iken diğerine başlıyor vs. Ve diğer proje için belediyeden bazı talepleri oluyor emsal vs sanırım.
    Belediye de göstereceği alana anaokuku yapmasi şartı ile talebi kabul ediyor. İzni veriyor bizim bina için o ufak eksikliklere rağmen iskanı da verme sözü veriyor ama bu arada müteahhit diğer onaylı projeye başlamadan olduğu gibi satıyor. Ve belediyeye verdiği anaokulu sözü kalıyor haliyle..
    Belediye de diyor ki bu iki proje için en ufak eksikliği dahi giderilmeden iskan yok!...

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    İlgi paraflarda bu kanun maddesine atıfta bulunursa 4/5 çoğunluk toplamadan yönetim planındaki hiçbir maddeyi virgülünü bile değiştiremezsin.

Yönetim Planı zekice ve haince yazılırsa diğer tüm minimum çoğunluk ile değişebilecek maddeleri işlevsiz hale getirir. Mutlaka 4/5 çoğunluğu toplamanız gerekir.
    Somut örnek var mı anlamında sormustum... yok elinizde sanırım.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Karadenizin yeşillikler diyarı..şehri İstanbul .
    Gönderi
    20,058
     Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    İş göstermelik betonda demirde ve yalıtımda bitmiyor. İskan yasasında çok katı Matematiksel ölçüm maddeleri var. Bunlar çalakalem denetleniyor. Gerçekten ölçülmüyor.

Mesela binanın 5 metre yakınından elektrik kablosu geçemez diyor. Bakıyorsun 2-3 metreden geçiyor sorun yok.

Mesela ısı koruma değerleri şu kadar olacak diyor. Terleme değeri şu kadar olacak diyor. Nem değeri şu kadar olacak diyor. Hepsi çok net yazılı. Ne kadar milimetrik uyuluyor emin değilim.

Neyse konu çok uzadı. Sorun yok Herşey güzel diyerek kapatalım.

Peygamberimizin (sav) dediği gibi ‘Hak ettiğimiz gibi yönetiliyoruz’!
    binanın 3 mt yakınında elektrik hattı var ise, imar alamazsın zaten.

imar durumu alamadığın bir binayı da yapamazsın...

ısı yalıtımında kaç cm lik mantoloma yapacağın yazılıdır, müteahhit onu uygulamak zorundadır.

konuya çok hakim olduğunuzdan emin olamadım...

bu işlerin içindeyim... yıllardan beri....

tüm emek harcadığımız binalar iskan almıştır.

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    ..

eğer birilerinin pastasından pay alınacaksa, toprak sahiplerinden alınsın...devlet daha çok mu pay almak istiyor, ya da belediye alt yapı için daha mı çok vergi alması gerekiyor...esas malı götüren bu toprak sahipleri, sıfırdan milyoner olan kendileri...üstelik %90 ı, zamanınında köy tapusu, gecekondu vs yok pahasına alınan arsalar.

..
    çok doğru.. emlak sektörüne vergi salınacaksa- salınmalıysa, vergilendirmek gereken hedef kesim toprak sahipleri olmalı.. oluşan emlak rantının esaslı kısmını kesinlikle toprak sahipleri yemiştir, müteahhitler değil.. müteahhit elini taşın altına sokan adamdır- inşaatın finansmanını üstlenir ve aldığı payı satabildiği zaman, ancak o zaman nakde dönebilecektir.. faaliyet kar marjı ayrı bir konu, ama müteahhit risk almış olandır.. oysa toprak sahibi çift okey boşa dönen oyuncudur, hiç bir riski yoktur- vaktinde bir şekilde elde ettiği toprak parçası, kat-be-kat değerlenmiştir.. taş atarken kolu yorulmayan kişidir..

mesela bizim ege kasabasında oran %25'tir, imarında 20 daire inşa edilebilen arsa sahibine 5 daire verilir.. istanbul'da %50, yani 10 daireden düşük bir oran yok.. bağdat caddesinin prima yerlerinde %75, yani inşa edilen 20 daireden 15'inin arsa sahibine verilmesi şeklinde bir orana kadar yükselmiştir- bunun matematik açıklaması şudur ki, inşa ettiği 20 daireden 5 tanesine kendine ayıran müteahhit bu %25 daireyi sattığında hem bütün inşa maliyetini çıkaracak, hem de üstüne kallavi bir kar elde edecektir.. bunun anlamı bütün inşa maliyeti %10-15 gibi komik bir orandır.. rantın kalan %80-90 kısmı toprak sahiplerine gitmiştir..

bir vergileme olacaksa kesinlikle hedef kitle toprak sahipleridir, kat-karşılığı edinilmiş mülk sayısı >5 olan kişilerdir.. bunları tanımak çok kolaydır, 4-5 adet ve üstü tapu sahibi olanlardır.. yatırım amaçlı almış olanlar alır 2-3 tane, en fazla 5 tane, başka almaz.. maaşından artırıp da 10 tane gayrimenkul satın almış kişiye pek rastlayamazsın, öbürü hasbelkader edindiği iki gecekonduya imar değişikliğiyle 30 daire isabet etmiş kişidir.. bunların servetinin yarısı alınsa, bir haksızlık çıkmaz..

5.  Alıntı Originally Posted by guneysu Yazıyı Oku
    binanın 3 mt yakınında elektrik hattı var ise, imar alamazsın zaten.

imar durumu alamadığın bir binayı da yapamazsın...

ısı yalıtımında kaç cm lik mantoloma yapacağın yazılıdır, müteahhit onu uygulamak zorundadır.

konuya çok hakim olduğunuzdan emin olamadım...

bu işlerin içindeyim... yıllardan beri....

tüm emek harcadığımız binalar iskan almıştır.
    kendim müstakil ev inşaa ettim geçici müteatlik belgesi ile, hem yapı ruhsatı hem iskan alırken rüşvet verdim çünkü belediyeden istediler. yapı denetim firması bir kamyon para aldı BİR kez gelip inşaata bakmadı bile... Projelerin çoğu copy/paste nası olsa bakan yok diye öyle çıkartıyorlar zaten belediyede o hazır projeleri onaylamaya alışmış farklı orjinal bişe gelse "bu ne lan" diye geri çevirirler muhtelemen. yani hiçbir projeye de uymadık yerinde değiştirdik hepsini mecbur.

uzun lafın kısası dışardan camlı güzel binalara bakıp güvenilir falan zannetmeyin, aynı tas aynı hamam herşey. muhtemelen kuvvetli bir depremde çoğu ayakta kalmaz. ben kendi inşaatım olduğu için sinir sistemim bozulması pahasına kavgalar ede ede evi düzgün yaptırdım. inşaat işindeki çoğu taşeron, usta, işçi diğer sektörlere göre inanılmaz derecede daha ahlaksız ve kaytarıkçı. Bana çok kızıyorlardı onlara zaten yapmaları gerekeni zorla yaptırıyorum diye, vede başka yerlerde müteaitlerin ne kadar uyduruk yaptığından benim ne kadar titiz olduğumdan söyleniyorlardı.

eğer o inşaat yapılırken başında durup tanık olmadı iseniz denilen hiçbirşeye güvenmeyin... hem malzemeden hem işçilikten çalmayı marifet sanıyorlar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    20,058
     Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    kendim müstakil ev inşaa ettim geçici müteatlik belgesi ile, hem yapı ruhsatı hem iskan alırken rüşvet verdim çünkü belediyeden istediler. yapı denetim firması bir kamyon para aldı BİR kez gelip inşaata bakmadı bile... Projelerin çoğu copy/paste nası olsa bakan yok diye öyle çıkartıyorlar zaten belediyede o hazır projeleri onaylamaya alışmış farklı orjinal bişe gelse "bu ne lan" diye geri çevirirler muhtelemen. yani hiçbir projeye de uymadık yerinde değiştirdik hepsini mecbur.

uzun lafın kısası dışardan camlı güzel binalara bakıp güvenilir falan zannetmeyin, aynı tas aynı hamam herşey. muhtemelen kuvvetli bir depremde çoğu ayakta kalmaz. ben kendi inşaatım olduğu için sinir sistemim bozulması pahasına kavgalar ede ede evi düzgün yaptırdım. inşaat işindeki çoğu taşeron, usta, işçi diğer sektörlere göre inanılmaz derecede daha ahlaksız ve kaytarıkçı. Bana çok kızıyorlardı onlara zaten yapmaları gerekeni zorla yaptırıyorum diye, vede başka yerlerde müteaitlerin ne kadar uyduruk yaptığından benim ne kadar titiz olduğumdan söyleniyorlardı.

eğer o inşaat yapılırken başında durup tanık olmadı iseniz denilen hiçbirşeye güvenmeyin... hem malzemeden hem işçilikten çalmayı marifet sanıyorlar.
    Sizi bilemem,

yapı denetim firmasını arayacaksınız, yarın beton var, gelip kontrol etmeye mecbur, demiri.!!!

kanuna aykırı bir şey yapmadı iseniz, rüşvet vermeye mecbur değilsiniz. !!!

size verilen ruhsat projesine uygun imalat yapmak ile zorunlusunuz müteahhit olarak.

uzun lafın kısası dışardan camlı güzel binalara bakıp güvenilir falan zannetmeyin, aynı tas aynı hamam herşey. muhtemelen kuvvetli bir depremde çoğu ayakta kalmaz.
    siz müteahhitlik değil gece kondu inşaatı yapmışsınız.

müteahhit olarak dökülen betondan ayrıca numune aldınız mı..? alınan numuneleri teknik laboratuvarda kırdırıp, yapı denetim sonuçları ile karşılaştırdınız mı..? fark var ise nedenini araştırdınız mı..

uygulamada ki statik proje ile, demircinin bağlayıp, size veya yetkili birisine teslim ettiği demiri kontrol ettiniz mi..

yok, bu saydıklarımı yapmadıysanız, gece kondu yapmışsınız...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    20,058
     Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    çok doğru.. emlak sektörüne vergi salınacaksa- salınmalıysa, vergilendirmek gereken hedef kesim toprak sahipleri olmalı..
    yanlış bir düşünce, katılmıyorum..

mevcut binada %95 herkesin 1 dairesi var,

yeni bina yapıldığı zaman, yine 1 daire alıyor...

inşa zamanında kira da oturuyor, anlaşmaya göre %90 bunu müteahhit karşılıyor.

bina bitince yine 1 dairesi oluyor, ve bunda ikamet ediyor...

daire sahibi bundan ne kazancı oldu...

eski daire 5oo bin tl idi... şimdi 1.000 bin tl...

daire sahibi için ne değişti... satıcı değil, alıcı değil,, sonuçta oturacağı bir daire...

m2 si küçüldü ( çoğunluka böyle oluyor )
    .................................................. ..........

bina yıkılmadan kentsel dönüşüme girmeden önce 150 m2 dairen var ikamet ediyorsun,

kentsel dönüşüm sonucu 120 m2 yeni daireye geçiyorsun... vs gibi...

bu işin ticaretini yapmıyor, ikamet ettiğin daire, % 95 böyle zaten ömründe alabildiği tek daire onlar için.

vergilendirme neden arsa sahibine çıksın..?
    Forum kurallarını okumak için tıklayınız

Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır..

Not: hisse başlıklarında dini ve siyasi ile futbol taraftarlığı yazıları kabul edilmiyor.

8.  Alıntı Originally Posted by guneysu Yazıyı Oku
    yanlış bir düşünce, katılmıyorum..

mevcut binada %95 herkesin 1 dairesi var,

yeni bina yapıldığı zaman, yine 1 daire alıyor...

inşa zamanında kira da oturuyor, anlaşmaya göre %90 bunu müteahhit karşılıyor.

bina bitince yine 1 dairesi oluyor, ve bunda ikamet ediyor...

daire sahibi bundan ne kazancı oldu...

eski daire 5oo bin tl idi... şimdi 1.000 bin tl...

daire sahibi için ne değişti... satıcı değil, alıcı değil,, sonuçta oturacağı bir daire...

m2 si küçüldü ( çoğunluka böyle oluyor )
    .................................................. ..........

bina yıkılmadan kentsel dönüşüme girmeden önce 150 m2 dairen var ikamet ediyorsun,

kentsel dönüşüm sonucu 120 m2 yeni daireye geçiyorsun... vs gibi...

bu işin ticaretini yapmıyor, ikamet ettiğin daire, % 95 böyle zaten ömründe alabildiği tek daire onlar için.

vergilendirme neden arsa sahibine çıksın..?
    Kastettiğimiz bu değil...adamın 200 m2 üzerinde dökülen bir gece kondusu var...30-40 sene önce ücra bir köşede koy tapusu vs ile yapmış yerini...zamanla şehir içinde kalmış kondusu...adam 200 m2 sine karşılık gelen 8 dairenin 4 ünü alıyor...iyi rant...bunu kastediyoruz ( 3 dönüm üzerine çıkan dönüşüm projelerinde emsal ciddi oranda artıyor diye biliyorum).

Sayfa 645/1014 İlkİlk ... 145545595635643644645646647655695745 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •