Originally Posted by
ALCE
Okuyorum, öğreniyorum, verilen linklere bakıp geri dönüyorum. bilgilenme süreci yaşıyorum.
Benden çok daha önce başlayan yolcuların çok değerli tecrübelerini ilgiyle takip ediyorum.
Başlığı açana, başlığa yazanlara teşekkürler.
İşe 2000 de girince duyduklarımızdan dolayı borsa hep öcü oldu benim için.
Gençlere faydası olur belki diye kısaca hayat özetimi geçeyim bende sıkılmazsanız.
Yaşım 41, kamu çalışanıyım. 18 yıllık çalışma, 16 yıllık evlilik, 14 yıllık babalık hayatım var.
Tasarruf kültürüm iyidir. Paramı çarçur etmem. İhtiyaçlarımı alır fazlasını almam. İndirimleri takip ederim. Banka kampanyalarını affetmem. Tüm yakıtımı kampanyalı alırım. Kredi kartlarımın borcunu kapatmadığım olmamıstır. Babam bankacı olduğundan daha lisede cebime kredi kartı koydu. Nasıl kullanılır bilirim.
Her zaman kaliteyi ucuz alırım. Son yıllarda her türlü ihtiyacı çoğunlukla internetten (kesinlikle daha ucuz ve zahmetsiz) alırım. Kargocular evimize ezbere gelirler. Eşimde kamu çalışanıdır ve ailecek mütevazı yaşarız.
İki evladımız var. CAUTİ gibi bende orta karar bir özel okula yarı burslu (sağolsun) gönderiyorum büyüğü.
Ufaklık da kamu kreşinde.
lk günden beri tüm gelir giderim ay ay kuruşu kuruşuna kayıtlıdır.
Biri aile yazlığı olmak üzere yılda en az 2 uzun tatil yaparız. Çocuklar yaşasın, bilsin diye 5 yıldızlıya da gideriz pansiyona da. Kamu kampı da yaptık yurt dışı da. Her birinin tadı ayrıdır. Yılda 3-4 kez hafta sonları yakın yerlere de kaçarız.
Hayatımın her dönemi az ya da çok tasarruf ettim.
Gelirimin tamamını ya da fazlasını harcadığım bir dönemim olmamıştır diyebilirim.
Lojmandayız. Bir evimiz var (kirada) bir sıfır arabam, 100k tl lik dolarda param var, borcum yok.
Yaşıma göre fena değil.
Kısmet olursa erken emekli olmayı Egede kıyıda yaşamayı hayal ederim.
Sosyal çevremde tutumlu bilinirim, tavsiye almaya gelenler, ev, araba almaya götürenler çok olur.
Kendimi fırsat ve risklere karşı uyanık görürüm. Sevmediğim yönüm tez canlıyımdır. Hızlı karar verir ve hemen uygularım. Çabuk farkederim. Gözüm de karadır. Çok zarar görmesem de artık daha yavaş olmayı isterim.
İş yerimde, trafikte, evde kanım kaynar genelde. İş arkadaşlarım (personelim diyince bozuluyolar) mesaide biraz yavaşlayalım derler. Miskinlik yapamam. Çevrem öyle düşünmese de çok çalışkan diyemem kendime. İlla bişeylerle meşgul olurum.
Sırf bu aktif yönüm nedeniyle şu borsadan canım yanacak kaygısıyla uzak durdum.
Şimdilerde ise başarılı, büyük, namuslu patronları olan, dürüst profesyonellerin yönettiği şirketlere ortak olmak mantığıyla borsada yatırım yapmayı araştırıyorum.
Bu sizlerle tanışma vesilem oldu.
10 gün kadar Aselsan a ortak oldum.
Bu kadar kısa sürede böyle kazanmak ortaklık gibi gelmediğinden ve tecrübelilerin uyarı sinyallerini hissettiğimden %21 artıyla sattım.
Şimdi koç, oyak, sabancı, doğan doğuş gruplarından liste yaparak takibe başladım.
Temettü yatırımcılığını anlamaya keşfetmeye çalışıyorum.
Sizlerin analizlerini yapabilecek seviyede değilim.
Ama hisselerinizi ve yorumlarınızı kesip ayrı bi dosyada topluyorum.
Alım için harekete geçmedim. Ufak ufak deneme için alabilirim de. 5-10 hisse sayısına inemedim. Liste çok kalabalık şimdilik.
Sizler yazın bizler öğrenelim.
21 yaşındaki genç kardeşimden de DUDU gibi duayenlerden de öğrenilecek çok kıymetli bilgiler var burda.
Lafı çok uzattım pazar pazar.
Seviyeli bi forum olmuş. Emeği olanlara tekrar teşekkür edeyim.
Sevgiler.
Herkese sevgiler.
Yer İmleri