Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
Şu anda Tüpraş, Froto, ve Brisa "grafik pahalı" kriterinizden geçer not alıyor değil mi? Ayrıca, mesela Soda'yı ele alırsak 2013 11. ayda yaklaşık 1,2 TL imiş ve şu anda 5,07. Bu kriteri değerlendirirken ufak bir sapma veriyor musunuz, yoksa 4,8'in altına gelmediği sürece kesinlikle alım yapmaz mısınız? Eğer hiç sapma payı vermiyorsanız kaliteli hisseler arasında "grafik pahalı" olmayan sayısı biraz az gibi duruyor, bu durumda ne önerirsiniz?

Ayrıca; short, hedging, negatif korelasyonlu hisseler vb biraz fazla teknik meselelere girmek istemeyen veya bilgisi olmayanlar için sizce altın nasıl bir hedging aracı?
Froto hiç grafik pahalı olmadı...Tüpraş son düşüşle grafik pahalı olmaktan çıktı..Brisa, pahalıyı geçtim, grafik ucuz (Gerçi grafik ucuz çok güzel bir şey değil, pahalı olmaması yeterli)

4 yıl ve 8 yıla bakıyorum..4 yıl sınırda ise, 8 yılı da kontrol ediyorum...4 yıl için sınırda, ama 8 yıl için net grafik pahalı.

Altın: gayet güzel bir araç...özellikle gram altın...çok işlem yapılmayan portföy bileşenlerinde tercih edilebilir...mesela BES fonum %100 gram altında 2 yıldır...%60 a yakın geriti var bu sürede..ağrısız başım, kaygısız aşım...100 tl civarıyken girdim gram altına.