Sayfa 48/250 İlkİlk ... 3846474849505898148 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 377 - 384 arası.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Değerlendirmeler

1. Adamlar zaten Türkiye nin sahibi. Niye gitsinler?

En iyi yerde hangi oteller var?

Swiss Conrad RitzCarlton Hilton Marriott Sheraton HolidayInn Radisson... vs vs

Canları istesin seni mimlesinler kalacak merkezi otel bulamazsın kendi memleketinde!

Bunların hangisi yerli?

BIST teki bankaların %65 i yabancılarda. Ne çıkması? O kadar sattılar hala %65 ellerinde.

Bir AVM ye gir. Mağazalara bak. %95 i yabancı marka!

Her sokakta Starbucks var!

Mal zaten gavurların. Sen kendini avut!

RTE dediklerini son zamanlarda yapmamaya başladı. Ufak ufak tokat atıyorlar!

Olayların arka tarafını anlamakta gaflet içerisindeyiz.

Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    Mantıken böyle olması gerekmez mi? Dolar şimdi fırlamış olsa yabancılar içeride sıkışıp kalacak veya zarar yazacak.Ufak da olsa MB verdikleriyle sıvışıyorlarsa neden panik yaratsınlar ki? Aynı şekilde BIST de de düşüş var ama panik satış gelmiyor,satarken de mümkün olduğunca ürkütmemeye çalışıyorlardır.Hatta bir süre sonra bu davadan birşey çıkmaz diyerek dolarda gevşeme bile görülebilir.Ne zaman kartlar açılır asıl hareket o zaman belli olur.

2. Davutoğlu... Zarrabı gönderen... Rus uçağını düşürme emrini veren...

Bu iddiaya göre, 17/25 Aralık krizi sonrasında, yargılanma ve can güvenliği konusunda sıkıntıya düşen Zarrab, dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu’ndan güvence istedi. Ancak Davutoğlu hükümetinden böyle bir güvence verilmedi.
    http://m.hurriyet.com.tr/gidisine-go...ettir-40662737

3. Birçok yanlış var. Hata var. Gaflet var.. Sadece AKP değil; bu halkı fakir bırakıp Atatürk'ten sonra Sermayedarların karşısında ezdiren tüm siyasiler suçlu.

Başımıza ne geldi ise; siyasilerin Anadolu Halkını fakir bırakması ile gelmiştir. Fakir halk elindeki avucundaki hatta Milli sayabileceğiniz her şeyi sermayedara kaptırır gider..

Tüm bu başımıza gelen işlerden ben her tür siyasiyi suçlu buluyorum. Atatürk hariçtir...

Fetö ile yatıp Fetö ile kalkıyoruz. Fetö ile mücadelede samimi olalım diyoruz. FETÖ nün siyasi ayağı nerede? Diyoruz...

TIK YOK!

FETÖ elemanları subay, polis, general, amiral, savcı, vali, kaymakam, müfettiş olmuş.. Peki bunları buralara kim getirmiş? Kim koymuş?

TIK YOK!

Yahu allahaşkına, peygamber aşkına, din aşkına, iman aşkına, fakir fukara garip gureba, karnı aç yetimin aşkına

Bir insan kafadan Ordu komutanı olabilir mi?

Bir insan kafadan Vali olabilir mi?

Bir insan kafadan Emniyet Müdürü olabilir mi?

Bunları buralara kim tayin etmiş, bu makamlara bu koltuklara kim göndermiş, bu kararların altına kimler imza etmiş diyoruz?

TIK YOK!

Ama FETÖ ile mücadele TAM GAZ! deniyor...

Değerli arkadaşlarım 2 yıl önce Lüksemburg'a gidiyordum. Türkiye'de ödenmemiş park cezam bile yok. Gümrüğe geldim. Gümrük polisi pasaportumu inceledi.. İnceledi... İnceledi...

-I-ıhh geçemezsiniz, dedi... Şok olmuştum...

-Neden dedim?

-Pul yok dedi.. Ne pulu anlamadım dedim..

-Yurtdışı çıkış harç pulu yok. Alın, pasaportunuza yapıştırın; öyle gelin dedi...

Gittim, posta pulu gibi birşey aldım, pasaportuma yapıştırdım ve gümrükten anca geçebilmiştim....

Bu zarrab denilen adam ki Türkiye aleyhinde her şeyi bilen adam; yurt dışına özellikle de ABD ye giderken elini kolunu sallayarak 40 yaşında "Disney Land" e gidiyorum diyerek (sanki dalga geçiyor) gümrükten geçiyor ve başımıza bela oluyor..

MIT ne iş yapar?

Şimdi bir posta pulu yok diye gümrükten geri döndüren polis memuru; Türkiye aleyhine o kadar biligisi olan Zarrab'ı neden geri döndürmüyor?

Bana işleyen kanun; onda neden işlemiyor?

İşte tam da burası zurnanın zırt dediği yerdir..

Herşey de samimiyetsiz, mesnetsiz, inançsız, şuursuz, adamsendecilik yaparsak, bir iş ile samimi bir şekilde uğraşmaz isek başımıza daha çok iş gelirde gelecektir de...

Şurasını ortaya çıkar ama burasına elleme ha...

Ellemesen işte; olur böyle...

Şimdi bir 20 milyar USD ceza yersek bu millet nasıl öder bunu! Karar aşamasında piyasalar ne olur?

Dedim ya; FETÖ ile mücadele samimiyet gerektirir... Ve bu mücadelenin en önemli bacağı siyasi ayağıdır.. Bu ayak ortaya çıkmadıkça, çaycı ile, çorbacı ile mobilyacı ile olucak iş değidlir...

Başımıza daha bilmediğimiz çok işler gelir, benden demesi...

4.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Adamlar zaten Türkiye nin sahibi. Niye gitsinler?

En iyi yerde hangi oteller var?

Swiss Conrad RitzCarlton Hilton Marriott Sheraton HolidayInn Radisson... vs vs

Canları istesin seni mimlesinler kalacak merkezi otel bulamazsın kendi memleketinde!

Bunların hangisi yerli?

BIST teki bankaların %65 i yabancılarda. Ne çıkması? O kadar sattılar hala %65 ellerinde.

Bir AVM ye gir. Mağazalara bak. %95 i yabancı marka!

Her sokakta Starbucks var!

Mal zaten gavurların. Sen kendini avut!

RTE dediklerini son zamanlarda yapmamaya başladı. Ufak ufak tokat atıyorlar!

Olayların arka tarafını anlamakta gaflet içerisindeyiz.
    Sn.Sadecegrafik dedim ya.. Anadolu halkı aç, fukara, biçare, fakir... Nerde hangisi şirketin nesini alabilecek... BIST te tüm şirketlerin en az %65 i CITI ve Deutche nin elinde.. Karlarıda onların elinde, servetleride..

Milli, yerli dediğimiz şirketlerin en az %35 onların...

Batı sermayedar, zengin..

İngiltere'ye hiç gittiniz mi? Ben gittim... Zenginlik adamlarım paçalarından aşağıya akıyor... Sokaklarından, parklarından, kıyafetlerinden ve de evlerinde zengin oldukları belli..

Neden İngiltere zengin, Anadolu fakir... Hiç düşündünüz mü?

Ben düşündüm...

Çünkü o zaman ki cihan imparatorlukları olan Büyük Britanya İmparatorluğu ile Osmanlı İmparatorluğu arasındaki anlayış o denli farklı ki...

Anadolu'ya gidin; Yozgat'ın bir köyüne... Hatta ilçesine yok yada vilayetine Yozgat'a gidin...

Hiç 3 kıtada nam salmış bir imparatorluğun torunlarına benziyorlar mı?

I-ıh!

Ne Tüpraş'ı, Ne Akbank'ı, Ne de başka birşeyi alacak güçleri yok...

Nedenleri uzun arzu edilirse yazar çizer dilim yettiğince...

Bence bu işlerde Anadolu Halkının suçu yoktur, gayri...

Suçlu;

ister o taraftan, isterse bu taraftan olsun...

SİYASİLERDİR...

5.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn.Sadecegrafik dedim ya.. Anadolu halkı aç, fukara, biçare, fakir... Nerde hangisi şirketin nesini alabilecek... BIST te tüm şirketlerin en az %65 i CITI ve Deutche nin elinde.. Karlarıda onların elinde, servetleride..

Milli, yerli dediğimiz şirketlerin en az %35 onların...

Batı sermayedar, zengin..

İngiltere'ye hiç gittiniz mi? Ben gittim... Zenginlik adamlarım paçalarından aşağıya akıyor... Sokaklarından, parklarından, kıyafetlerinden ve de evlerinde zengin oldukları belli..

Neden İngiltere zengin, Anadolu fakir... Hiç düşündünüz mü?

Ben düşündüm...

Çünkü o zaman ki cihan imparatorlukları olan Büyük Britanya İmparatorluğu ile Osmanlı İmparatorluğu arasındaki anlayış o denli farklı ki...

Anadolu'ya gidin; Yozgat'ın bir köyüne... Hatta ilçesine yok yada vilayetine Yozgat'a gidin...

Hiç 3 kıtada nam salmış bir imparatorluğun torunlarına benziyorlar mı?

I-ıh!

Ne Tüpraş'ı, Ne Akbank'ı, Ne de başka birşeyi alacak güçleri yok...

Nedenleri uzun arzu edilirse yazar çizer dilim yettiğince...

Bence bu işlerde Anadolu Halkının suçu yoktur, gayri...

Suçlu;

ister o taraftan, isterse bu taraftan olsun...

SİYASİLERDİR...
    anadolu halkı yıllardır bol keseden kredi ile hovardalık yapma peşinde,başlarına ne geliyorsa hakediyorlar. üç kağıt, dalavere, aç gözlülük alayı bunlarda. çok net yazıyorum bunlar beyaz diye etiketledikleri kesimden 10 kat daha zengindir. fakat AVAM oldukları için ne kadar paraları olsada fukara gibi görünüyorlar. şu anlı şanlı betoncu tayfası milyar dolarları olmasına rağmen pazardaki ameleden farklı görünmüyor. zihniyet düşünce aynı.

6.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    anadolu halkı yıllardır bol keseden kredi ile hovardalık yapma peşinde,başlarına ne geliyorsa hakediyorlar. üç kağıt, dalavere, aç gözlülük alayı bunlarda. çok net yazıyorum bunlar beyaz diye etiketledikleri kesimden 10 kat daha zengindir. fakat AVAM oldukları için ne kadar paraları olsada fukara gibi görünüyorlar. şu anlı şanlı betoncu tayfası milyar dolarları olmasına rağmen pazardaki ameleden farklı görünmüyor. zihniyet düşünce aynı.
    Sn.Powerpc hoşgeldiniz, sefa getirdiniz...

7.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn.Powerpc hoşgeldiniz, sefa getirdiniz...
    bir süredir Londra daydım yeni döndüm. TR finans merkezi olacak diyenlere gülüyorum sadece,finans merkezinin hası Londradır. TR yide oradan öğütüyorlar,bunu yapanda yine bizim zeki çocuklar hepsi orada güzel bir yaşam kurmuş.

8.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    bir süredir Londra daydım yeni döndüm. TR finans merkezi olacak diyenlere gülüyorum sadece,finans merkezinin hası Londradır. TR yide oradan öğütüyorlar,bunu yapanda yine bizim zeki çocuklar hepsi orada güzel bir yaşam kurmuş.
    Bende aynı fikirdeyim. USD/TRY paritesi Londra'dan belirleniyor. Maalesef Türkiye'miz ve içinde bulunduğumuz sistem resmen yetenek öğütme makinası. Son derece becerikli ve akıllı çocukların hepsi İngiltere ve ABD'de...

Güya İstanbul finans merkezi olucaktı, olamadı...

Bu uğurda Tarım ve Hayvancılıktan da vazgeçtik...

İnşallah bir gün bu zincirleri kırabiliriz...

Sayfa 48/250 İlkİlk ... 3846474849505898148 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •