Sayfa 22/320 İlkİlk ... 1220212223243272122 ... SonSon
Arama sonucu : 2559 madde; 169 - 176 arası.

Konu: RYSAS - Reysaş Holding

1. Açıklama göndermiş şimdi... Diğer işletmeler gayrimenkullerini maliyet bedeliyle değerlemiş olduğu için RYGYO ya ait gayrimenkulleride maliyet bedeline dönüştürerek konsolidasyona dahil ettik, diyor....

SPK ve maliyeyle konuşalım bakalım, örtülü kar kaçırma var mı yok mu.... Varsa burnundan fitil fitil getirtirim bilmiş ol....

2. Özel Durum Açıklaması
    Konsolidasyona tabi şirketlerimizden Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin 31 Aralık 2016 Yılsonu Mali Tabloları 22/02/2017 tarihinde kamuoyuna açıklamış olduğu üzere, Muhasebe Politikası Değişikliğine gidildiğinden, Yatırım Amaçlı Gayrimenkuller ve Maddi Duran Varlıklarını maliyet bedeli ile ölçmekten vazgeçmiş, gerçeğe uygun değer yöntemiyle değerlemiştir.
    TFRS 10 Konsolide Finansal Tablolar adlı muhasebe standardına göre;
    "-Ana ortaklık, konsolide finansal tablolarını hazırlarken, benzer koşullardaki benzer işlemler ve olaylar için yeknesak muhasebe politikaları kullanmak zorundadır.
    -Konsolide finansal tabloların hazırlanması sırasında gruba dahil olan şirketlerden birinin benzer işlemler ve olaylar için farklı muhasebe politikası uygulaması halinde; grubun muhasebe politikasıyla uyum sağlayabilmesi için söz konusu işletmenin mali tablolarında gerekli düzeltmeler yapılır."
    Bu hükümler uyarınca; Reysaş Taşımacılık ve Lojistik Tic. A.Ş.'nin konsolidasyonu sırasında gruba dahil diğer işletmeler gayrimenkullerini maliyet bedeli ile değerlemiş olduğu için bu ilkeyle uyumlaştırmak maksadıyla Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'ye ait gayrimenkuller de maliyet bedeline dönüştürülmek suretiyle konsolidasyona dahil edilmiştir.
    Kamuoyunun ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunulur.

çelişki yok mu yapılması gereken bu ama ben yapmadım mı diyor? yoksa ilk çeyrek te ki bilanço da mı gerçek değerine göre konsolidasyona dahil edecem diyor?...bi açıklamanız da düzgün olsun
    Yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir, sadece öngörü...

3. Beş yılda bir şey değişmemiş. Aman dikkat.

4. Azınlık haklarını yeterince savunabilecek güçte birinin tahtaya girmesine bakar.Tüm bilinen ticari mantığa aykırı bu yaptıkları açıklama.Hiç bir şirket değerini düşürmek için özellikle çaba sarfetmez.Kredibilitesi yükselsin diye herkes arda arda değerleme yaptırıyor.Bu da kaçabildiği kadar kaçmaya çalışıyor.Hala aracı kurumda çalışıyor olsaydım raporu yapar, bileği kuvvetli bir müşteride alırdım soluğu.Süpürelim bedava arsa veriyorlar hemde İstanbul da diye...Para takastan her zaman büyüktür,takas biter ama para bitmez.Artık para kazanıp kazanmamak umurumda değil sadece maymun olmanı istiyorum ,birgün elindekini kaptırman dileğiyle uzaylı…

Not:Yatırım tavsiyesi değildir çünkü Türk Halkının hepsi 12 yaşında çocuklardan oluşmaktadır.Okuduğu bir cümle ile kandırılabilir elindeki parayı her an kaybedebilir..Hele borsa ile uğraşanlar tümden salak derecesinde saftır.Kimse kimseyle hiçbir bilgi paylaşmasın piyasa yabancıların oyuncağı olsun diye çıkardığın yönetmeliği geri al SPK,dürüstsen imtiyazlı hisse uygulamasını kaldır.

5.  Alıntı Originally Posted by IQout Yazıyı Oku
    Özel Durum Açıklaması
    Konsolidasyona tabi şirketlerimizden Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin 31 Aralık 2016 Yılsonu Mali Tabloları 22/02/2017 tarihinde kamuoyuna açıklamış olduğu üzere, Muhasebe Politikası Değişikliğine gidildiğinden, Yatırım Amaçlı Gayrimenkuller ve Maddi Duran Varlıklarını maliyet bedeli ile ölçmekten vazgeçmiş, gerçeğe uygun değer yöntemiyle değerlemiştir.
    TFRS 10 Konsolide Finansal Tablolar adlı muhasebe standardına göre;
    "-Ana ortaklık, konsolide finansal tablolarını hazırlarken, benzer koşullardaki benzer işlemler ve olaylar için yeknesak muhasebe politikaları kullanmak zorundadır.
    -Konsolide finansal tabloların hazırlanması sırasında gruba dahil olan şirketlerden birinin benzer işlemler ve olaylar için farklı muhasebe politikası uygulaması halinde; grubun muhasebe politikasıyla uyum sağlayabilmesi için söz konusu işletmenin mali tablolarında gerekli düzeltmeler yapılır."
    Bu hükümler uyarınca; Reysaş Taşımacılık ve Lojistik Tic. A.Ş.'nin konsolidasyonu sırasında gruba dahil diğer işletmeler gayrimenkullerini maliyet bedeli ile değerlemiş olduğu için bu ilkeyle uyumlaştırmak maksadıyla Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'ye ait gayrimenkuller de maliyet bedeline dönüştürülmek suretiyle konsolidasyona dahil edilmiştir.
    Kamuoyunun ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunulur.

çelişki yok mu yapılması gereken bu ama ben yapmadım mı diyor? yoksa ilk çeyrek te ki bilanço da mı gerçek değerine göre konsolidasyona dahil edecem diyor?...bi açıklamanız da düzgün olsun
    Arkadaşlar bir şey anladiniz mi😡😡😡😡

LG-E986 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. UFAK ÇAPLI ORTAĞI OLDUĞUMUZ ŞİRKETİMİZ HAKKINDA..
    Bilmeyenler öğrensin, bilenler hafızasında canlandırsın istedim.
    Durmuş Döven Kimdir.. fazla detaya girmiyorum, vurgu önemli
    19 yıl önce otomotiv bayiliği yaparken kendi araçlarını İstanbul’dan Ankara’ya taşımak için başladığı lojistik işini bugün dev bir yapıya dönüştüren Döven’in büyüme ile ilgili planları da hazır. Bu tip hamleler içinse en çok “genlerinde taşıdığı ticari zekaya ve çalışkanlığına†güveniyor. “Babam Ankara Beypazarlı, annem Nevşehirli. Ben Türkiye’nin en akıllı ve en çalışkan iki şehrinden gelen bir anne-babanın çocuğuyum†diyor.
    Genlerinde taşıdığı ticari zeka ( şüphe yok ) varken neden şirketleri yıllardır zarar ediyor ve batmıyor.Ticari zeka şöyle düşünmeli ; zarar ediyorum kapatmalıyım.
    Ama kapatmıyor.... işte ticari zeka burada.
    Şimdi ufak beyin jimnastikleri yaparak ve ticari zeka olarak düşünerek bazı şeyler paylaşmak istedim.
    Burada yazdıklarım asla suçlama için değildir, sadece düşüncelerimi yazıyorum.
    Patronumuz DURMUŞ DÖVEN'nin bir açıklaması ;
    Reysaş Grubu olarak, gayrimenkul, enerji ve turizm alanlarında da hızlı bir büyüme dönemine girdiklerini ifade eden Durmuş, “Şu anda Reysaş Grubu’nun 13 milyon m2’ye yakın arsa stoku bulunuyor. Çok değerli arsalarımız mevcut. Metrekaresini 5-10 dolardan aldığımız arsalar bugün 600 dolar. 2016 yılı hedefimiz 60 milyon euro kira geliri sağlamak. Hiçbir yerde herhangi bir kiracılığımız yok" dedi. Yakın bir zamanda iki arsaları için görüşmeler yaptıklarını ve devam ettiğini belirten Döven, “Türkiye’nin en önemli konut üreten şirketlerine hasılat paylaşımız vereceğiz ki, buradaki gelirler Reysaşâ€™ın uzun yıllar elde edeceği kardan daha fazla†dedi.
    İŞTİRAKLERİMİZ

• Reysaş Demiryolu Taşımacılığı150.000 TL ( %100,00 )
    • (Yaklaşık 3000 Adet tren konteyneri var, bu çok önemli yasa biraz sıkıntıda, düzelirse yabancı ortaklık olacak )
    • Reysaş Demiryolu Yatırımları A1.000.000 TL ( %100,00 )
    • (Hedefinde bu var,lokomotif yapacak. Fransızlar ve Çinlilerle görüşmüştü.İstanbul- Adana, İstanbul-Antep, İstanbul- ve Samsun arasında hat kurmak gibi)
    • Reysaş Turizm Yatırımları ve T25.000.000 TL ( %65,79 )
    • (Erzincan ve Eskişehir açıldı- Kastamonu - Sinop - Erzurum sırada, Hilton garden in adı altında franchise olarak.Tüm otel arsaları kendilerine ait, 2018 de tamamı bitmiş olacak.Sonrasında İstanbul var )
    • Reysaş Yatırım Holding A.Ş.13.493.625 TL ( %89,96 )
    • Reysaş Taşıt muayene İstasyonları 11.418.800 TL ( %95,15 )
    • (Eskişehir, Sivrihisar, Kastamonu, Tosya, Karabük, Bartın, Zonguldak ve Ereğli’)
    • Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ort. 152.381.690 TL ( %61,47 )
    • Buraya sığmaz, yaklaşık 1milyon M2 kapalı depo alanı var, hedefi 1.2 milyon m2.. doymaz bu ..Bu arsa ve depo alanları zamanla çok kıymetleniyor ve konut olarak anlaşmalar yapılıyor .Örnek sancaktepe 1 - ve 2 metro ya yakın,Gebze-çayırova ya güç yetmez almaya.Depo çatılarından enerji üretiyoruz üstelik.
    • Reymar Tütün Mamülleri Dağıtım25.492.500 TL ( %99,00 )

Şimdi deli sorular ve cevaplar : ( tamamı hayal ürünü )
    *Patron arsa alacak, şu şekilde yapabilir mi ; Tanıdığı bir dostuna, Ahmet git şu arsayı atıyorum 1 liraya al, işte parası, sonra Ahmet arsayı bana (reysaş gyo ) 5 liraya sat.Arada 4 lira var.. bu para nerden çıkıyor kimin cebine giriyor.
    *Aynı şekilde reysaş depo kiralıyor Rygodan.. ????
    *Otel ve depo inşaatlarındaki maliyetler ???
    *Yılda 2-3 kez olumlu olumsuz haberlerle % 10 -12 marjla kazançlar..
    bunlar olabilir mi, bence olabilir..Bilançoda oyun yapılır mı ?evet..
    Bütün bu işlemlerden çok ciddi kazançlar elde edilir mi? evet..

Evet ortaklar, burası Türkiye, Spk falan hikaye...
    Zaten sıkıldım yazmaktan, dedim ya hayal ürünü bunlar..

7. RYSAS paydaşlarım,

Bu durumu SPK web sitesinden SPK ya şikayet ettim ve gerekli düzeltmenin yapılmasını talep ettim....

Birincisi RYGYO halka açık bir şirkettir, diğer iştirakleri halka açık değildir, bu nedenle yatırımcıları koruma adına, halka açık şirketin gerçeğe uygun verilerini konsolidasyona dahil etmeliydi...

İkincisi, RYGYO, Rysas ın en büyük iştirakidir, 57 adet gayrimenkulü vardır... yılda 100 milyon tl kira geliri elde etmektedir.Bu nedenle diğer kıytırık iştiraklerinede değerleme yapıp bunlarıda gerçek fiyatlarla konsolide etmeliydi.

Üçüncüsü, RYSAS ın bilançosuna gerçek değerlemeleri yansıtmayacağını, konsolide bilançoyu açıklamadan önce yapmalıydı, oysa 2 gün sonra 15 Mart da işi işten geçtikten ve RYsas %10 düşdükten sonra yapmıştır...

SPK dilekçemde bu hususları işledim. Sizlerinde bu hususta gerekli başvuruları yapmanız, haklarımızı koruma ve bilançoyu düzelttirmemiz bakımından olumlu olacaktır...

Buradan da daha iyi sonuç alabilirsiniz bence şikayettinizi bildirerek...
    Ankara'dan Maliye müffetişleri yollayabilirler en azından...

http://www.devlette.com/cumhurbaskan...yet-basvurusu/
    YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgisi ve yorumlar Kişiseldir. Yatırım Tavsiyesi Değildir...

Sayfa 22/320 İlkİlk ... 1220212223243272122 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •