Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 673/1014 İlkİlk ... 173573623663671672673674675683723773 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 5,377 - 5,384 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    kalite sıfır ama kabul etmek lazım ki, komiksin.. demek ödüm kopuyor millet uyanacak diye- o yüzden bir kaç kifayetsiz muhteris trol tarafından bloke edilmiş bir kaç yüz okunma ratingi olan bir forum köşesine vakit ayırıyorum.. burası alışkanlık oldu, o yüzden arada sırada bi şeyler karalıyorum

senin hisse de bu sene çok iyi gidiyo maşallah, endeksin %25 altında performans göstermiş, hani şu tüm zamanların en iyi yatırım enstrümanı diye pazarladığın yo.. endeks100 içinde herhangi bir hisse seçenin şu an 100 lirası var, isyat sahiplerinin 75 lirası

İsyat isyat diyen bu vatandaş değil mi hani şu kadar sene şu kadar kar getirdi bundan dolayı önümüzdeki senelerde de o kadar kar getirir diyen vatandaş

2 sene önce adel adel diyen bir twitter üstadı vardı..Dedim ki kağıdın kalemin devri bitti her sınıfa akıllı tahta koydular her ögrenciye tablet verdiler artık not tutmaya bile telefonumu kullanıyorum bu kağıttan hayır gelmez..Bana grafik gösterdi.Gecmişte şu kadar getirmiş gelecekte de o kadar getirir 6 ay sonra tekrar görüşelim dedi..Hala her 6 ayda bir selam gönderirim.)

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    hahhhaaha..
    son 15-20 sayfayı okumaya çalıştım, beynim su kaynattı vazgeçtim, 3-5 trol başlığı işgal altına almış, alakalı alakasız negatif yorum yağmuru..
     Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    İsyat isyat diyen bu vatandaş değil mi hani şu kadar sene şu kadar kar getirdi bundan dolayı önümüzdeki senelerde de o kadar kar getirir diyen vatandaş
    Aha yancisi da geldi.

Aciklardim ama degmezsin, nasil olsa anlayacagin bir mesele degil bu.

Bak yandasin nasil girmis konuya.

3.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Aha yancisi da geldi.

Aciklardim ama degmezsin, nasil olsa anlayacagin bir mesele degil bu.

Bak yandasin nasil girmis konuya.
    güzel abicim, biliyosunuz bir süredir konut fiyatlarda duraklama/gerileme dönemine girdi, 2011 gibi başlayan 2015 kadarki süreçte gayrimenkul fiyatları enflasyon/faiz üstü bir getiri sağladı- muhtelif istatistiki rapor ve genel kabul görmüş kamu fikri bunu teyit ediyor.. 2013 dönüşüm dinamiğiyle istanbul pozitif ayrışarak %28 yıllık fiyat artış temposuna kadar çıkmıştı (kfe-tcmb).. son iki senedir falan fiyat dinamiği zayıfladı, enf/faiz benchmark altına geriledi, doğal sonuç.. çünkü hem dönüşüm modeli başarısız oldu, hem arz fazla geldi, hem talep düştü vs, hem de istikrar algısını bozmak adına her tür makro risk realize oldu.. her hafta canlı bomba saldırıları yaşanan bir şehir, generallerin yarısının katıldığı kanlı bir askeri darbe girişimi yaşanan bir ülke, her sınır komşusuyla ayrı belalar içinde- rusya, ukrayna, yunanistan, suriye, ırak, iran hepsiyle ayrı hikaye, nato/military-industrial complex rest çekerek s-400 alımına cüret edilmesi, mass media eliyle yürütülen şeytanlaştırma operasyonu vs.. fed faiz artırımı, EM paralarına atak falan onları geçtim..

netice itibariyle son bir kaç yıldır gayrimenkul fiyatları eski temposunu kaybetti, özellikle üst segment marka projeler dikte ettiği fiyatı bulamaz oldu, geri çekilmeler oldu.. nihayetinde, ortalamada gayrimenkul fiyatları TL bazında durgunlaştı/ (kur hareketine bağlı olarak, dolar bazında geriledi).. genel olarak konuşulan/ gözlenen ampirik sonuç bu.. [ herhangi bir fire sale (batan geminin malları) tarzı bir arz yok.. gören var mı ?? satıcılar hala burunlarından kıl aldırmama tavrında.. yani on seneden fazladır bangır bangır temenni edilip durulan 'gayrimenkul balon'un patlaması' gibi bir şey realize olamadı maalesef.. yoksa patlama/çöküş oldu da ben mi kaçırdım ?? nedir bu tezvirat ..]

isyat dediğin şey, bist'te işlem gören bir hisse, tahtası var.. o tahtada hangi fiyat geçiyorsa o fiyattan nakite dönebilirsin.. diğer hisse senetleri (işlem gören azınlık payları) için geçerli olan her tür avantaj ve dezavantaj isyat için de aynen geçerli.. bu diğer hisse senetlerinin ortalamasını alarak xu100 diye bir endeks var.. bu hisse senedinin endekse kıyasla ne kazandırdığına bakmak için aşağıdaki grafiği verdim.. dediğim şu:
    bir hisse senedi olan isyat, diğer hisse senetlerinin ortalaması olan endekse kıyasla %25 daha kötü performans göstermiş son bir yıl içinde.. her tür temettü ödemesi yada sermaye artırımı dahil..

bu dediğime bir itirazın var mı ??

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku

4. Türkiye de asla konut patlaması filan olmaz.Olduğu olacağı budur.Bu fiyatlar da dip fiyatlardır.Nüfusun sürekli arttığı büyümenin olduğu bir ülkede konuta olan gereksinim asla azalmaz, gözden düşmez.Şehirler sürekli büyüyor küçülmüyor..

Vatandaş ev almayıp ne alacak? Borsaya mı girecek? Az parası varsa altın alacak daha fazlası varsa ev alacak tabii..Borsada 10 kisiden 9 unun para kazanmadığını herkes bilir..Zaten insanların çoğu riski sevmez.

Endeks 70 bin iken olduğundan daha düşük fiyatlı 20 hisse sayarım hiç düşünmeden yani aradan 1 yıl geçmiş endeks olmuş 115 bin kağıt hala 1 sene önceki seviyesinde..Ya da hala 5 sene öncesi fiyatlarında gezenler..Bu kağıtlar öyle c sınıfı dandirik hisseler de değil..Temettü veren düzenli satış yapıp kar eden firmalar..Örnek mi brisa adel armada arena doas ekgyo garan halkbank isctr tmsn deva aslan vestel vesbe fmizp tuclk sahol gubrf alctl escom tknsa zoren

Daha endeks tepede daha alt banda 80 binlere değecek..Bu fiyatlar coğu için pahalı kalacak belki de..Yahut tepeye gelen kağıtlar en az 4-5 sene düzeltmeye girecek...

Bunların arasından bir tane seçecen de o yükselmelere inişlere dayanıp satmadan uzun vade bekleyecen de..Aldığın kağıtta yukarıda örneklerini verdiklerimden olmayacak yanılıp adel gibi bir kağıt alirsan ve sabredip bekleyebilirsen 5 senede kanser olma ihtimalin de var..!

Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    Türkiye de asla konut patlaması filan olmaz.Olduğu olacağı budur.Bu fiyatlar da dip fiyatlardır.Nüfusun sürekli arttığı büyümenin olduğu bir ülkede konuta olan gereksinim asla azalmaz, gözden düşmez.Şehirler sürekli büyüyor küçülmüyor..

Vatandaş ev almayıp ne alacak? Borsaya mı girecek? Az parası varsa altın alacak daha fazlası varsa ev alacak tabii..Borsada 10 kisiden 9 unun para kazanmadığını herkes bilir..Zaten insanların çoğu riski sevmez.

Endeks 70 bin iken olduğundan daha düşük fiyatlı 20 hisse sayarım hiç düşünmeden yani aradan 1 yıl geçmiş endeks olmuş 115 bin kağıt hala 1 sene önceki seviyesinde..Ya da hala 5 sene öncesi fiyatlarında gezenler..Bu kağıtlar öyle c sınıfı dandirik hisseler de değil..Temettü veren düzenli satış yapıp kar eden firmalar..Örnek mi brisa adel armada arena doas ekgyo garan halkbank isctr tmsn deva aslan vestel vesbe fmizp tuclk sahol gubrf alctl escom tknsa zoren

Daha endeks tepede daha alt banda 80 binlere değecek..Bu fiyatlar coğu için pahalı kalacak belki de..Yahut tepeye gelen kağıtlar en az 4-5 sene düzeltmeye girecek...

Bunların arasından bir tane seçecen de o yükselmelere inişlere dayanıp satmadan uzun vade bekleyecen de..Aldığın kağıtta yukarıda örneklerini verdiklerimden olmayacak yanılıp adel gibi bir kağıt alirsan ve sabredip bekleyebilirsen 5 senede kanser olma ihtimalin de var..!

3 milyon suriyeli ile gelinen nokta bu, iş gücüne katılım oranı %53 ‘ün biraz üstünde olmasına rağmen ciddi işsizlik mevcut (%10). Genç nesil diplomalı ama yetkin değil

“Sosyal yardımlarda düzenli yardımlardan faydalanan hane sayısı 2 milyon 342 bin 946,” yıl 2016 kaynak takvim

Türkiye'de en yüksek gelire sahip yüzde 20'lik grubun toplam gelirden aldığı pay, bir önceki yıla göre 0,7 puan artarak yüzde 47,2'ye yükseldi. En düşük gelire sahip yüzde 20'lik grubun aldığı pay ise 0,1 puan artarak yüzde 6,2 oldu. Eylül 2017 kaynak takvim

Toparlarsak

Müteahitler ev yapmaya kar marjları düşesiye kadar devam edecekler o konudan eminim.
    Ama İnsanların geliri artmazsa konutların fiyatı reel olarak nasıl artabilir ki ?

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

6. Konut sektörünü gelecekte ne bekliyor? Bazı firmalar iflas mı edecek?

http://evdenhaberler.com/konut-sekto...su-nasil-olur/

7. İnşaat şirketleri sıkıntıda, seri iflas riski var - JCR Japon Derecelendirme Kuruluşu

http://sendika62.org/2017/11/insaat-...las-riski-var/

8. Adam resmen açıkça uyarmış. Yıl 2015. Rantiyeci RÜŞVET çi yapı adamı dinlememiş ve dikkate almamış,

sonuç? Yıl 2017 ve emlak sektörü ayvayı yedi!

Haber YeniŞafak tan alıntıdır... Emlak sektöründeki rantiyeci RÜŞVET çi sistem çökecek. Doğal seleksiyon. Arz talep kanunu.

Türkiye'deki müteahhit sayısı Avrupa'dan fazla
    Türkiye'de 300 bin müteahhit bulunduğu ve bunun 500'lere indirilmesi gerektiği belirtiliyor

http://www.yenisafak.com/politika/tu...n-fazla-180421

MESA Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, Türkiye'deki müteahhit sayısının Avrupa'daki müteahhit sayısından çok fazla olduğunu belirterek Türkiye'deki müteahhitlik hizmetlerinin yeniden tanımlanması gerektiğini söyledi.
    300 BİN MÜTEAHHİT VAR

Şimdiye kadar 50 bin konut yaptıkları bilgisini veren Erhan Boysanoğlu, şöyle devam etti: “Bugün ülkemizde, yap-sat'çı küçük müteahhitlerle birlikte, yaklaşık 300.000 müteahhit bulunmaktadır. Böyle bir durum bugün dünyanın hiçbir yerinde yok. AB ülkesi olmadığımızdan dolayı o ülkede kendi adımıza iş yapamıyorduk. Oradan bir müteahhit firma ile anlaşmamız gerekiyordu. Bu konuda yaptığımız araştırmada gördük ki, Polonya'da en fazla 4 adet müteahhit firma vardı. Bu yüzden gelişmiş ülke-lerde verilen teklif fiyatlarında büyük farklılıklar olmuyor. Çünkü artık sistem oturmuş. O ülkede 300.000 tane müteahhit olmadığından işveren de zor duruma düşmüyor. Ülkemizde ise müteahhit sayısının çokluğu nedeniyle örneğin TOKİ'nin ihalelerinde çok zor durumlara düştüğünü biliyorum. Çok düşük fiyatla iş alan müteahhit aldığı işi yapamıyor ve yapamadığı işten dolayı da kuruma çok büyük zararlar veriyor.

YENİ TANIMLAMA ŞART

Sektörde yeni tanımlamalar yapılması gerektiğini altını çizen Boysanoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Dolayısıyla birinci öncelik şudur; Ülkemizde müteahhitlik hizmetleri yeniden tanımlanmalıdır ve belirlenecek yeni koşullara göre müteahhit sayısı azaltılmalıdır. En azından 300-500'lere indirilebilir.

Sayfa 673/1014 İlkİlk ... 173573623663671672673674675683723773 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •