Sayfa 136/181 İlkİlk ... 3686126134135136137138146 ... SonSon
Arama sonucu : 1447 madde; 1,081 - 1,088 arası.

Konu: Fotojenik Hisseler

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
     Alıntı Originally Posted by yunussss Yazıyı Oku
    ustad kurani kerim de Allah CC bana faizi haram kılmış. Bu hassasiyetle ben bu hisseler
    aracılığıyla ticaret yapmayı uygun gördüm sizlerde işin ehli oldugunuz için . işin ehli
    olarak gördüğüm kişilerin fikrine başvuruyorum. Diğer konulara girmeden tecrubelerinizi
    paylaşmak isterseniz engin tecrübelerinden faydalanmak isterim Teşekkürler ustadim
    Hassasiyetinizi anlıyor; size hak veriyorum.

Ancak kurucu bankalar kendi hisse senetlerini de Katılım 50 Endeksine dahil etmişler.
    Adı finansman desteği olarak değişse de katılım bankaları konut-taşıt-işyeri-arsa-
    eğitim-sağlık-düğün-tatil-hac-umre için ihtiyaç sahibi kişi ve şirketlere borç veya
    kredi kartı veriyor, karşılığında da faiz alıyor. Üstüne üstlük yabancılar için 0.75 olan
    aylık faiz oranı, yerlilere % 1.40 olarak uygulanıyor. Bize geri dönerken ad
    değiştirip kar payı ismini alsa da başkalarının ödediği faiz bizim cebimize giriyor.

Borsa İstanbul a kayıtlı her şirket ihtiyaç duyduğunda finansman kurumlarına gidip
    borç alıyor; faiz ödüyor. Eğer nakit fazlası varsa götürüp bankaya yatırıyor, elde
    ettiği faizi de gelir kaydedip ortaklarına kar payı olarak dağıtıyor. Verdikleri
    temettünün yüzde kaçının faiz gelirinden oluştuğunu sorma imkanımız olmadığından,
    bu durumda da sonuç değişmiyor.

Biz kişisel yaşantımızda titizlik gösterir, dini vecibelerimizi harfiyen yerine getirebiliriz.
    Ancak günümüz dünyasında herhangi bir kişi veya kurumla ticaret ilişkisine girdiğimiz
    anda haram-helal denetimi yapma imkanımız ortadan kalkıyor. Ulema sıfatım olsaydı
    günahtan kaçınalım, taksirattan Yaradan'a sığınalım derdim.
    https://twitter.com/DonKisot_BIST1
    Doğru olsam ok gibi yabana atarlar beni/Eğri olsam yay gibi elde tutarlar beni

2.  Alıntı Originally Posted by Don Kişot Yazıyı Oku
    Hassasiyetinizi anlıyor; size hak veriyorum.

Ancak kurucu bankalar kendi hisse senetlerini de Katılım 50 Endeksine dahil etmişler.
    Adı finansman desteği olarak değişse de katılım bankaları konut-taşıt-işyeri-arsa-
    eğitim-sağlık-düğün-tatil-hac-umre için ihtiyaç sahibi kişi ve şirketlere borç veya
    kredi kartı veriyor, karşılığında da faiz alıyor. Üstüne üstlük yabancılar için 0.75 olan
    aylık faiz oranı, yerlilere % 1.40 olarak uygulanıyor. Bize geri dönerken ad
    değiştirip kar payı ismini alsa da başkalarının ödediği faiz bizim cebimize giriyor.

Borsa İstanbul a kayıtlı her şirket ihtiyaç duyduğunda finansman kurumlarına gidip
    borç alıyor; faiz ödüyor. Eğer nakit fazlası varsa götürüp bankaya yatırıyor, elde
    ettiği faizi de gelir kaydedip ortaklarına kar payı olarak dağıtıyor. Verdikleri
    temettünün yüzde kaçının faiz gelirinden oluştuğunu sorma imkanımız olmadığından,
    bu durumda da sonuç değişmiyor.

Biz kişisel yaşantımızda titizlik gösterir, dini vecibelerimizi harfiyen yerine getirebiliriz.
    Ancak günümüz dünyasında herhangi bir kişi veya kurumla ticaret ilişkisine girdiğimiz
    anda haram-helal denetimi yapma imkanımız ortadan kalkıyor. Ulema sıfatım olsaydı
    günahtan kaçınalım, taksirattan Yaradan'a sığınalım derdim.
    Ustadim sizler bun işlerin inceliklerini eminim ki daha iyi biliyorsunuz . Lakin katılım endeksi ve içeriği ile ilgili fetva kurulundan çıkıp onay alınıyor. Belirli şartları sağlamayan hisseler alınmıyor malumunuz. Vebal üstlerine kalıyor Rabbim bu dünyadaki 2 kuruş için ebedi hayatını tehlikeye atanlardan eylemesin bizleri amin. Saygılarımı sunuyorum ustadim

GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
     Alıntı Originally Posted by yunussss Yazıyı Oku
    Ustadim sizler bun işlerin inceliklerini eminim ki daha iyi biliyorsunuz . Lakin katılım
    endeksi ve içeriği ile ilgili fetva kurulundan çıkıp onay alınıyor. Belirli şartları sağlamayan
    hisseler alınmıyor malumunuz. Vebal üstlerine kalıyor Rabbim bu dünyadaki 2 kuruş için
    ebedi hayatını tehlikeye atanlardan eylemesin bizleri amin. Saygılarımı sunuyorum ustadim
    Özür dilerim. Sorularınıza iyi niyetle karşılık vermeye çalışırken Hisse.Net in ekonomi
    ve borsa forumu olduğunu unuttum. Konu da ana hattından çıkıp tali yollara saptı.
    Bundan sonrası beni aşar. Cevabını merak ettiğiniz soruları inandığınız, güvendiğiniz
    insanlara sormanızda fayda var. Bu; benim bu konudaki son mesajım. Siz de artık
    yazmazsanız sevinirim.

Yanlışınız var. Halihazırda ülkede bahsettiğiniz anlamda resmi bir kurum yok. Katılım
    50 endeksi oluşturulurken de böyle bir onay alınmış değil. Ancak katılım bankacılığının
    sektörde % 5 payını % 15 e çıkarmak için KHK ile bir kurul oluşturma çalışması var.
    Bana göre bu girişim bile apaçık bir şekilde birilerine hak ve menfaat sağlamak için
    halkın dini duygularının istismar edilmek istendiğini gösteriyor.

Mevla; her kuluna kendi dininin kutsal kitabını kendi dilinde okumayı; haklarını ve
    ödevlerini öğrenmeyi nasip etsin. Kullarına iyi ile kötüyü, güzel ile çirkini, doğru ile
    yanlışı birbirinden ayırt edecek akıl ve fikri ihsan etsin. Dini duygularıyla oynayıp
    insanları yanlış yola sürüklemeye, kendine muhtaç hale getirmeye yeltenecek
    fitne-fesat takımını da azapla terbiye etsin.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
    Teknik Verilere Göre Günün Hisseleri

5.  Alıntı Originally Posted by Don Kişot Yazıyı Oku
    Özür dilerim. Sorularınıza iyi niyetle karşılık vermeye çalışırken Hisse.Net in ekonomi
    ve borsa forumu olduğunu unuttum. Konu da ana hattından çıkıp tali yollara saptı.
    Bundan sonrası beni aşar. Cevabını merak ettiğiniz soruları inandığınız, güvendiğiniz
    insanlara sormanızda fayda var. Bu; benim bu konudaki son mesajım. Siz de artık
    yazmazsanız sevinirim.

Yanlışınız var. Halihazırda ülkede bahsettiğiniz anlamda resmi bir kurum yok. Katılım
    50 endeksi oluşturulurken de böyle bir onay alınmış değil. Ancak katılım bankacılığının
    sektörde % 5 payını % 15 e çıkarmak için KHK ile bir kurul oluşturma çalışması var.
    Bana göre bu girişim bile apaçık bir şekilde birilerine hak ve menfaat sağlamak için
    halkın dini duygularının istismar edilmek istendiğini gösteriyor.

Mevla; her kuluna kendi dininin kutsal kitabını kendi dilinde okumayı; haklarını ve
    ödevlerini öğrenmeyi nasip etsin. Kullarına iyi ile kötüyü, güzel ile çirkini, doğru ile
    yanlışı birbirinden ayırt edecek akıl ve fikri ihsan etsin. Dini duygularıyla oynayıp
    insanları yanlış yola sürüklemeye, kendine muhtaç hale getirmeye yeltenecek
    fitne-fesat takımını da azapla terbiye etsin.
    AMİN diyor
    tekrar itibar veremediğim için çalışmalarınızda başarılar diliyorum

6. Sn. Don Kişot, haftalık hisse yarışması için linke yazmışsınız ama başlığa yazmamışsınız sanırım bizzat kendiniz yazmanız gerekiyor, orada arkadaşlar ikaz yazısı yazmış ama orada görmezsiniz diye ben buraya yazayım dedim, bol şanslar,

Ayrıca yukarıdaki yazınız on numara, bende bir kaç satır yazıp silmiştim başlıkta tartışma yaratıp kalabalık olur diye, siz kibarca olayı özetlemişsiniz, ellerinize sağlık.
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
    Haftalık Çetele 3/12

Alıntı Originally Posted by lutfu001 Yazıyı Oku
    Sn. Don Kişot, haftalık hisse yarışması için linke yazmışsınız ama başlığa yazmamışsınız
    sanırım bizzat kendiniz yazmanız gerekiyor, orada arkadaşlar ikaz yazısı yazmış ama
    orada görmezsiniz diye ben buraya yazayım dedim, bol şanslar,
    Dün akşam aniden dışarı çıkmak zorunda kalınca tercihleri Foruma yazamadım.
    İlgi ve hatırlatmanız için teşekkür ederim. Lakin Sevgili Cüneyt, Başkan ve
    2ileri1geri'yi aratmıyor. Sizden erken davranıp özel mesajla ihtarı çekmiş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
    Aracı Kurumların Haftalık Önerileri

ZİRAAT
    ARCLK/FROTO/ZOREN

YATIRIM FİNANSMAN
    BIMAS/KCHOL/PENGD

MEKSA
    YKBNK/KRDMD/ULUUN/TRCAS

TACİRLER
    ANACM/ARCLK/BANVT/CEMTS/KRDMD/MAVI

İNTEGRAL
    AKSEN/SODA/TTKOM/GUBRF/TAVHL/DGATE

Sayfa 136/181 İlkİlk ... 3686126134135136137138146 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •