Ne gibi bir neden olabilir acaba Macaristan'a iltica etmek için? Türkiye İran mı, Kuzey Kore mi?
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
Ne gibi bir neden olabilir acaba Macaristan'a iltica etmek için? Türkiye İran mı, Kuzey Kore mi?
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.
yaptığım bırkac basıt hesapla.
100.000 tl ile 02.01.2014 tarihinde usd almış ve bugüne kadar aylık vadelı yapmış olsaydık yaklaşık değeri 47.000 usd tl karsılıgı 181420 TL - aynı ana paramızı yaklaşık 4 yıl aylık vadelı mevduatta tutsaydık 174.000 tl bileşik getırısı oluyor. usd tutan azda olsa karda ama kur asagı gelırse cokda fark kalmayacak.
01.01.2016 tarihinde usd almış ve bugüne kadar aylık vadelı yapmış olsaydık yaklaşık değeri 35000 usd tl karsılıgı 135100 TL - aynı ana paramızı yaklaşık 3 yıl aylık vadelı mevduatta tutsaydık 150.000 tl bileşik getırısı oluyor. usd tutan zararda. bilgi amaçlıdır
İstanbul da yolların asfalt yerine beton olması lazım. Ama rantiyeciler ve rüşvetçiler asfalt yoldan vazgeçmez. Yap yap boz tekrar yap boz tekrar yap!
Türkiye'nin İlk Beton Yolu 11 Yıldır Bozulmadı
Afyonkarahisar'da 2004 yılında deneme amacıyla yapılan Türkiye'nin ilk beton yolu, onarım ve bozulma olmaksızın 11'inci yılını tamamladı.
https://www.haberler.com/turkiye-nin...880625-haberi/
Asfalt yolu yapmayı beceremiyoruz. Beton yapsınlar daha iyi olur binanın yerini alır
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazdıklarım tamamen kendi düşüncelerimdir kimseye al tut sat yat gibi tavsiyeler değildir...
k.kore'den kaçtı iltica etti japonya'ya falan diye hiç haber duymadım.. aynı şekilde iran'dan kaçarak iltica etti' haberi de duymadım.. iranlılar kitlesel halde zaman zaman türkiye'ye geldi, şah devrilince ve sonra ırak-iran savaşı döneminde.. 1990 gibi istanbul nüfusu 7 milyon falanken istanbul'da 500.000 iranlı vardı.. bi ülkeden kaçanlar hiç bir zaman alt sınıf olmaz, üst sınıf kaçar, kaçmaya onun gücü vardır, kaybedecek bir şeyleri olması lazım ki- kaybetmemek için kaçar.. suriye giib nüfusun yarıdan fazlasının göç etmek zorunda kaldığı gibi ekstrem keyys değildi iran örneği
zaten sokakta karşıdan geldiğini gördüğüm herifin iranlı mı, erzurumlu mu, yoksa gürcü mü olduğunu ayırdetmek imkansızdı benim gibi bir egeli için.. iranlıların hemen hepsi mükemmel türkçe konuştuğu için, herhangi bir kürt aksanını hemen farkedebildiğim halde iranlıda böyle aksan farkı görmezdim..
bugüne dönersek, yurtdışına avrupa'ya falan turistik gezilerde şehrin kalabalığı içinde kimin türk olduğunu/olabileceğini %80-90 tahmin edebiliyorum uzaktan.. yurtdışına gitmek lazım- bu ülke yaşanmaz oldu' korosunun seslendirenleri de aynı güruh.. hepsi çift okey boşta rahatlığına erişmiş maddi olarak, ama asgari ücretle 4 kişilik aile geçindiren kitle adına duyduğu kaygıdan ölüyor nerdeyse![]()
bu ülkede yaşanmaz diyenler gitse, ülke rahatlar
İran yada Kuzek Kore nasıl ki?
Herkesin kendine göre nedeni var. Onlar da büyük ihtimal kalanlara nasıl bir nedenle kalıyorlar diyor olabilir😂😂
Şaka bir yana son 8-10 yılda pek çok arkadaşım gitti. Şikâyetçi olup geri dönen görmedim.
Bu 8-10 yılı siyasetle bağdaştırmayın yaş itibariyle çıkabilecek konuma gelme dönemidir bu.
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.ntv.com.tr/video/dunya/k...Ak-FcAW1yT1vdw
Iran'dan kaçmaya gerek yok sınır kapıları açık. Vize alabilen atlayıp uçağa abd, avrupa uçuyor. Alamayan TR yerleşiyor...
Dediğiniz gibi hep imkânı olan çıkıyor. Çünkü gariban adamın bir canı var onu da riske atmak istemiyor.
Ve bu ülkeyi 30 yıldır yönetenler ( daha öncesini yaşamadım bilmem) azıcık "bu ülkede yaşanmaz" diyenlere kulak verse bu ülke hem bunu diyenler hem de buna karşı çıkanlar için daha yaşanılabilir bir yer olurdu.
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ülkeden şikayetçi olup yurtdışına "taşınma" fırsatı kovalayanların hepsi gidebilse Türkiye'de kişi başına düşen GSMH Pakistan seviyesine iner. Kültür, eğitim ve bilgi erozyonunu hayal bile edemiyorum.
Bakın güzel de bir örnek var, ülkeden asla gitmeyecek birinin yazdığı doktora tezi...
https://eksisozluk.com/erzurumda-yaz...-tezi--5516468
Son düzenleme : efet; 06-12-2017 saat: 03:22.
Yer İmleri