Sayfa 440/712 İlkİlk ... 340390430438439440441442450490540 ... SonSon
Arama sonucu : 5695 madde; 3,513 - 3,520 arası.

Konu: MAKTK - Makina Takım

1. Citi, Türk varlıkları ile ilgili iyimser değerlendirmede bulundu.

Bankanın 6 Aralık tarihli notunda stratejistler, Türk Lirası'nda uzun pozisyon tavsiye etti.

Kurum, Endonezya Rupisi, Tayvan Doları ve Tayland Bahtı karşısında Türk Lirası, Güney Afrika Randı ve Kolombiya Pesosunda uzun pozisyon önerdi.

2.  Alıntı Originally Posted by Hitit Yazıyı Oku
    Citi, Türk varlıkları ile ilgili iyimser değerlendirmede bulundu.

Bankanın 6 Aralık tarihli notunda stratejistler, Türk Lirası'nda uzun pozisyon tavsiye etti.

Kurum, Endonezya Rupisi, Tayvan Doları ve Tayland Bahtı karşısında Türk Lirası, Güney Afrika Randı ve Kolombiya Pesosunda uzun pozisyon önerdi.
    Maktk faydası olurmu

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. HAyır piyasayla ilgili gösterge haber. Sadece hisseye odaklanmayın bakış açınızı genişletin. Yani borsa sadece hisse alıp satmaktan ibaret değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by Hitit Yazıyı Oku
    HAyır piyasayla ilgili gösterge haber. Sadece hisseye odaklanmayın bakış açınızı genişletin. Yani borsa sadece hisse alıp satmaktan ibaret değildir.
    Evet haklısın

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5. hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Zihin fukara olunca,akıl ukala olur..Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir...

6. Merhaba arkadaşlar. Çok yoğun bir haftaya daha giriyoruz.bu hafta özellikle merkez bankasının faiz kararı belirleyici olacak. Faiz arttorcakmı? Arttırmayacakmı? Yada arttırırsa ne kadar arttırcak? Merkez bankaları her zaman piyasaların önünden gitmek zorundadırlar. Yani kurun gelecekteki seviyesini, endlasyon tahminleri ve likidite oranlarının tahminini ve bütün bunların piyasalara olan etkisini kestirmek zorundadır. Özellikle son geçen 6 ay boyunca yaşadığımız dalgalanmalara merkez bankamız yeterince müdahil olamadı! Benim tahminim haftaya faiz arttırımı yapmasının bir anlamı yok.diyelimki faiz arttırımı yaptı. Bir puan. Sonucu doları bu seviyelerde tutar. Yine siyasi gelişmelere göre şekillenir. Diyelimki faiz artışı bir puanın üzerinde yapılır . O zaman dolar kuru 3,78 seviyelerine çekilir ve dalgalanma boyu kısalır. Ancak gelişmelere bağlı dalgalanma devam eder ve en güçlü silahı elinden alındığı için tehlikeli olur??? Peki faiz arttırmassa ne olur? Önce dolar kuru 3,97 seviyesini yeniden görülür ve ordan ileriye dönük beklentinin daha olumlu olduğu düşünülüp dolar kuru kendi kendine 3,85 seviyelerine geriler ve elindeki güçlü silah var olmaya devam eder. Ben faiz arttırılmasını istemiyorum. Yarın büyüme rakamı açıklanacak. Tahminim %9 ve üzeri bir rakam gelecek.siyasi yönden ise zarrab davası, kudüs, abd ilişkileri ve suriye şekillenmesi takip ediliyor olacak. Endeksin bu hafta 105500 ile 110.000 aralığında dalgalanmasını bekliyorum.piyasamızın en büyük şansı istanbul borsasının dolar bazında gelişmekte olan ülke borsaları içinde en ucuz olanı ve işlem gören şirketlerin büyüme, kar ve hikayelerinin çok yüksek seviyelerde olması. Özellikle önümüzdeki dönemde favori olacak sektörler; gıda parekendeciliği, gıda, tekstil, demir çelik ,girişim sermayesi şirketleri ve havayolu şirketleri. Dünyada da özellikle gıda parekende şirketleri revaçta. Türkiyede yaşamanın en büyük zorluğu borsaya yatırım yapıyorsanız siyaseti, dış sşyaseti, ekonımiyi, tüm gösterge rakamları takip etme zorunluluğu var. Ben kendi adıma ülkeme ve borsamıza güveniyorum. Dünyada hiç bir ülkede bu kadar canlı ekonomi, bu kadar tüketen genç nüfus, bu kadae teknolojiye ve yeniliklere hızlı adapte olan insanlar ve bu kadar dirençli bir topluluk yoktur.

7.  Alıntı Originally Posted by Hitit Yazıyı Oku
    Merhaba arkadaşlar. Çok yoğun bir haftaya daha giriyoruz.bu hafta özellikle merkez bankasının faiz kararı belirleyici olacak. Faiz arttorcakmı? Arttırmayacakmı? Yada arttırırsa ne kadar arttırcak? Merkez bankaları her zaman piyasaların önünden gitmek zorundadırlar. Yani kurun gelecekteki seviyesini, endlasyon tahminleri ve likidite oranlarının tahminini ve bütün bunların piyasalara olan etkisini kestirmek zorundadır. Özellikle son geçen 6 ay boyunca yaşadığımız dalgalanmalara merkez bankamız yeterince müdahil olamadı! Benim tahminim haftaya faiz arttırımı yapmasının bir anlamı yok.diyelimki faiz arttırımı yaptı. Bir puan. Sonucu doları bu seviyelerde tutar. Yine siyasi gelişmelere göre şekillenir. Diyelimki faiz artışı bir puanın üzerinde yapılır . O zaman dolar kuru 3,78 seviyelerine çekilir ve dalgalanma boyu kısalır. Ancak gelişmelere bağlı dalgalanma devam eder ve en güçlü silahı elinden alındığı için tehlikeli olur??? Peki faiz arttırmassa ne olur? Önce dolar kuru 3,97 seviyesini yeniden görülür ve ordan ileriye dönük beklentinin daha olumlu olduğu düşünülüp dolar kuru kendi kendine 3,85 seviyelerine geriler ve elindeki güçlü silah var olmaya devam eder. Ben faiz arttırılmasını istemiyorum. Yarın büyüme rakamı açıklanacak. Tahminim %9 ve üzeri bir rakam gelecek.siyasi yönden ise zarrab davası, kudüs, abd ilişkileri ve suriye şekillenmesi takip ediliyor olacak. Endeksin bu hafta 105500 ile 110.000 aralığında dalgalanmasını bekliyorum.piyasamızın en büyük şansı istanbul borsasının dolar bazında gelişmekte olan ülke borsaları içinde en ucuz olanı ve işlem gören şirketlerin büyüme, kar ve hikayelerinin çok yüksek seviyelerde olması. Özellikle önümüzdeki dönemde favori olacak sektörler; gıda parekendeciliği, gıda, tekstil, demir çelik ,girişim sermayesi şirketleri ve havayolu şirketleri. Dünyada da özellikle gıda parekende şirketleri revaçta. Türkiyede yaşamanın en büyük zorluğu borsaya yatırım yapıyorsanız siyaseti, dış sşyaseti, ekonımiyi, tüm gösterge rakamları takip etme zorunluluğu var. Ben kendi adıma ülkeme ve borsamıza güveniyorum. Dünyada hiç bir ülkede bu kadar canlı ekonomi, bu kadar tüketen genç nüfus, bu kadae teknolojiye ve yeniliklere hızlı adapte olan insanlar ve bu kadar dirençli bir topluluk yoktur.
    Ustadim sana katiliyorum, faizi artirmazsa kisa vade de kur en fazla onceki zirvesini revize eder. Sonrasinda buyume rakamlari yil sonundaki ihracat rakamlariyla oluşan guvenle gevşer. Ancak bildigim kadaryla MB faizi artiracak sadece tahmin edilemeyen ne kadar artiracagi 100 puan diyen var 25 puan diyen var. 25 yaparsa sirf piyasadaki bıdı bıdı eden lobileri susturmak adina yapacaktir ki ben boyle yapacagini dusunuyorum. Yili da iyi kapatmak adina ne şiş yansin ne kebap.
    Sarraf olayida saniyorum dava başlanana kadar piyasada fiyatlandi. Dava basladiktan sonra piyasaya pek bir etkisi olmadi. Piyasa da saniyorum hainlerin yine netice alamayacagini gorup ufak ufak alima gecti. Halk bankasinin bu haftaki hacim ve artışı bence önemli.
    Kudüsü piyasalar biraz pas gecti sanirim. Olumsuz bir hava almadim ben. Kudüs ü şerif islamindir. Dunyada hicbir isgalci guc barinamamiştır. Siyonistlerde barinamayacaktir. Zafer islamindir.

Lenovo K920 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Şimşek: En olumlu gelişme makine teçhizat yatırımlarındaki artış

Başbakan Yardımcısı Şimşek, 3. çeyrek büyümesine ilişkin, "Son bir yıldır negatif seyreden makine teçhizat yatırımlarının yüzde 15,3 oranında güçlü bir artış göstermesi en olumlu gelişme... Kapasite kullanım oranı yatırımların önümüzdeki dönemde de devam edeceğine işaret etmektedir" dedi.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Zihin fukara olunca,akıl ukala olur..Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir...

Sayfa 440/712 İlkİlk ... 340390430438439440441442450490540 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •