
Originally Posted by
ctugrul
Estaðfurullah Sayýn Miriel,
Yolunuz açýk olsun. Umarým istediðiniz hedefe ulaþýrsýnýz.
Amaç önemli. Amaç para kazanmaksa iþi zordur insanýn, amaç kazandýðý parayla olabildiðince güzel yaþamaksa ona ulaþmak daha kolaydýr. Birinin sýnýrý yoktur sen ona koþtukça o senden uzaklaþýr bir türlü ulaþamazsýn, ömrünü yer. Tatmin olamazsýn, mutlu olamazsýn.
Diðerinde, hayatýn güzelliklerini yaþama þansýn olur.
Bakýn Ömer Hayyam ne demiþ, ne güzel ne anlamlý demiþ;
Ben olmayýnca bu güller bu selviler yok,
Kýzýl dudaklar mis kokulu þaraplar yok,
Sabahlar, akþamlar, sevinçler, tasalar yok,
Ben düþündükçe var dünya, ben yok o da yok.
Ne adamlar gördüm, bankada parasý çoktu. Ama bankadaki parasýna dokunmamak için, çoluk çocuðunu alýp bir tatile götürmez, beraber bir yemek yemezdi. Üstüne baþýna bir þey almazdý, çocuklarýnýn eðitimine para ayýrmazdý. Tek hedefi, bankadaki parasýnýn çoðalmasýydý. Bir sene önce yakýn arkadaþlarýmdan birisini kaybettim, aðýr bir ve sancýlý süren bir sürecin ardýndan gitti. Bu tip bir adamdý. O sancýlý sürecinde sürekli konuþurduk. Bir gün sordum en büyük piþmanlýðýn ne Erdal diye.
"Kardeþim dedi, bende kendime sürekli soruyorum artýk bunu. Dönüp bakýyorum, hanýma ve çocuklara çok ayýp etmiþim. Ýçin boþ bir amaç tüm ömrümü almýþ. Biliyormusun dedi ben hiç yurtdýþýna gitmedim, hiç Karadeniz'i görmedim."
Amaç önemli amaç.
Yer Ýmleri