Bence tamamen size kalmis bi durum.
Ben de once iyi temettu veren, yatirimi bitmis, kendini kanitlamis olgunlasmis hisseler ile basladim.
Sonra hem cesit olsun diye hem de ileride daha da fazla temettu geliri elde etmek icin ilk aldiklarimin temettusu ile daha yatirimi bitmemis, temettusune ara vermis, gorece ucuz buldugum BRISA veya POLTK gibi hisseler topluyorum.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Beyaz yakalýlar merhaba hepimize güzel bir hafta dilerim
etab5 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Her fiyattan hisse biriktirmek yanlýþ. Karar verirken koskoca bir umudu, yatýrýmý bu þekil mal almayla icraat 10 yýl sonra keþke dedirtebilir. Ucuz almak bu iþin olmazsa olmazý. Gözü kapalý fiyt sormadan mal alýnýr mý? Çok yanlýþ bence.
Herkese selamlar,
Yýllardýr bu forumu okuyorum, ilk defa yazýyorum. Özellikle baþlýk sahibine ve sürekli bilgilerini paylaþan dudu'ya ve geri kalan herkese teþekkür ederim. Bu kadar bilgili olmanýzýn yanýnda zaman ayýrýp bu bilgileri paylaþmanýz gerçekten takdiri hak ediyor.
Ben de hikayemi anlatayým. Þu anda 32 yaþýndayým. Benim yatýrým konusundaki aydýnlanmam ,çalýþtýðým yerden emekli olamayacaðýmý düþünmemle baþladý. Biliyorsunuz emeklilik yaþý 60, 45-50 yaþýndan sonra eðer üst düzey yönetici seviyesine çýkamazsam o yaþtan sonra hala çalýþabileceðimi sanmýyorum maalesef. Onun için ben de vakit geç olmadan kurtuluþ yolu aramaya baþladým. Ailemde kimse ticaretle uðraþmýyor, dolayýsýyla ticaretten hiç anlamam, zaten ticaret yapacak sermayem de yok. Yapabileceðim, anladýðým tek þey borsada yatýrým yapmak. sayýn dudunun daha önce tavsiye ettiði "zengin baba, yoksul baba" kitabý ve bu forumdaki uzun vadeli yatýrým ile ilgili baþlýklar hem çok iyi motive kaynaðý, hem de çok iyi bilgi kaynaklarý oldu benim için.
Þu andaki portföyüm tüpraþ(%40), ereðli(%20), hektaþ(%20), boluc(%8), ttrak, egeen, crdfa ve son olarak 2 aydýr soda almaya baþladým. Egeen ve crdfa zamanýnda bir miktar almýþtým ancak doðru hisseler mi çok emin deðilim. Uzun zamandýr egeen ve crdfa ekleme yapmýyorum, þimdilik duruyor portföyde. Tüpraþ'ýn bu sene getirisi çok iyiydi, ancak bunun tersi olma olasýlýðý da var. Bundan sonra alýmlarda diðer hisselere aðýrlýk vererek dengeleyeceðim. Hektaþ dýþýndaki bütün hisseler bu seneki karlýlýklarýyla paralel hareket etti, ancak hektas bu sene neden bu kadar arttý anlamadým.
Evlilik, üstüne konut kredisi yüzünden bir kaç yýldýr portföye fazla ekleme yapamadým maalesef. (evi erken almak hataydý belki de) Kredi ödemesi devam etse de gelecek yýl yeniden bütçeme göre portföyümü büyütmeye devam etmeyi planlýyorum. Ben 40 yaþýndan sonra biraz ek gelirim olsun veya birikmiþ param olsun diye baþlamýþtým yatýrým yapmaya, ancak siz erken emeklilik fikriyle vizyonumu geniþlettiniz. Ancak ne yazýk ki büyük olasýlýkla sizin kadar baþarýlý olamayacaðým sayýn Cautionary. 40-45 yaþýma geldiðimde emeklilikten çok uzakta olacaðým muhtemelen.
Kredi ödemeleriniz sabitse enflasyona baðlý olarak yükünüz azalacaktýr. Olumlu bakýn.
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O egeli ben deðilim
Yer Ýmleri