Sayfa 231/637 İlkİlk ... 131181221229230231232233241281331 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,841 - 1,848 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Bu arada, spesifik bir hisseden ziyade aklıma yatan bir stratejiyi size danışmak istiyorum; şu anda portföy yeni oluşmakta olduğu için ilk etapta 5 hisseyi 20%'şerden eşit dağıtmak yerine elde olan birikmiş ile fiyatı yüksek olan ve iyi temettü verecek hisselere ağırlık vermek ve bunlardan alınan temettü ve olarak artı birikecek olan miktar ile de fiyatı düşük olan hisseleri düzenli olarak alım yapmak daha mantıklı geldi.

Ne dersiniz?
    Şu sorum gözden mi kaçtı acaba? Ne dersiniz Sn Dudu ve Sn Cautionary ve tabiki yardımcı olabilecek herkes?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Şu sorum gözden mi kaçtı acaba? Ne dersiniz Sn Dudu ve Sn Cautionary ve tabiki yardımcı olabilecek herkes?
    Bence tamamen size kalmis bi durum.
    Ben de once iyi temettu veren, yatirimi bitmis, kendini kanitlamis olgunlasmis hisseler ile basladim.
    Sonra hem cesit olsun diye hem de ileride daha da fazla temettu geliri elde etmek icin ilk aldiklarimin temettusu ile daha yatirimi bitmemis, temettusune ara vermis, gorece ucuz buldugum BRISA veya POLTK gibi hisseler topluyorum.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bence tamamen size kalmis bi durum.
    Ben de once iyi temettu veren, yatirimi bitmis, kendini kanitlamis olgunlasmis hisseler ile basladim.
    Sonra hem cesit olsun diye hem de ileride daha da fazla temettu geliri elde etmek icin ilk aldiklarimin temettusu ile daha yatirimi bitmemis, temettusune ara vermis, gorece ucuz buldugum BRISA veya POLTK gibi hisseler topluyorum.
    Syg,
    Teşekkürler Sn.Dudu, ben de böyle mantıklı olacağını düşünüyorum. Huzurla temettüsünü bekleyeceğim iki şirkete büyük ağırlığı vereceğim ve treni kaçırmak istemediğim Brisa'yı da unutmayacağım.

4. Beyaz yakalılar merhaba hepimize güzel bir hafta dilerim

etab5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. Her fiyattan hisse biriktirmek yanlış. Karar verirken koskoca bir umudu, yatırımı bu şekil mal almayla icraat 10 yıl sonra keşke dedirtebilir. Ucuz almak bu işin olmazsa olmazı. Gözü kapalı fiyt sormadan mal alınır mı? Çok yanlış bence.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,037
     Alıntı Originally Posted by abekir Yazıyı Oku
    Her fiyattan hisse biriktirmek yanlış. Karar verirken koskoca bir umudu, yatırımı bu şekil mal almayla icraat 10 yıl sonra keşke dedirtebilir. Ucuz almak bu işin olmazsa olmazı. Gözü kapalı fiyt sormadan mal alınır mı? Çok yanlış bence.
    toplu para ile alım yapılırken tabiki mümkün olduğu kadar uygun fiyat kollanmalı..
    ancak bes mantığıyla yapılan uzun vadeli aylık kademeli alımlar fiyata bakmaksızın yapılsa dahi uzun vadede iyi bir ortalama maliyet oluşturmak mümkündür.
    ytd.

7. Herkese selamlar,
    Yıllardır bu forumu okuyorum, ilk defa yazıyorum. Özellikle başlık sahibine ve sürekli bilgilerini paylaşan dudu'ya ve geri kalan herkese teşekkür ederim. Bu kadar bilgili olmanızın yanında zaman ayırıp bu bilgileri paylaşmanız gerçekten takdiri hak ediyor.
    Ben de hikayemi anlatayım. Şu anda 32 yaşındayım. Benim yatırım konusundaki aydınlanmam ,çalıştığım yerden emekli olamayacağımı düşünmemle başladı. Biliyorsunuz emeklilik yaşı 60, 45-50 yaşından sonra eğer üst düzey yönetici seviyesine çıkamazsam o yaştan sonra hala çalışabileceğimi sanmıyorum maalesef. Onun için ben de vakit geç olmadan kurtuluş yolu aramaya başladım. Ailemde kimse ticaretle uğraşmıyor, dolayısıyla ticaretten hiç anlamam, zaten ticaret yapacak sermayem de yok. Yapabileceğim, anladığım tek şey borsada yatırım yapmak. sayın dudunun daha önce tavsiye ettiği "zengin baba, yoksul baba" kitabı ve bu forumdaki uzun vadeli yatırım ile ilgili başlıklar hem çok iyi motive kaynağı, hem de çok iyi bilgi kaynakları oldu benim için.
    Şu andaki portföyüm tüpraş(%40), ereğli(%20), hektaş(%20), boluc(%8), ttrak, egeen, crdfa ve son olarak 2 aydır soda almaya başladım. Egeen ve crdfa zamanında bir miktar almıştım ancak doğru hisseler mi çok emin değilim. Uzun zamandır egeen ve crdfa ekleme yapmıyorum, şimdilik duruyor portföyde. Tüpraş'ın bu sene getirisi çok iyiydi, ancak bunun tersi olma olasılığı da var. Bundan sonra alımlarda diğer hisselere ağırlık vererek dengeleyeceğim. Hektaş dışındaki bütün hisseler bu seneki karlılıklarıyla paralel hareket etti, ancak hektas bu sene neden bu kadar arttı anlamadım.
    Evlilik, üstüne konut kredisi yüzünden bir kaç yıldır portföye fazla ekleme yapamadım maalesef. (evi erken almak hataydı belki de) Kredi ödemesi devam etse de gelecek yıl yeniden bütçeme göre portföyümü büyütmeye devam etmeyi planlıyorum. Ben 40 yaşından sonra biraz ek gelirim olsun veya birikmiş param olsun diye başlamıştım yatırım yapmaya, ancak siz erken emeklilik fikriyle vizyonumu genişlettiniz. Ancak ne yazık ki büyük olasılıkla sizin kadar başarılı olamayacağım sayın Cautionary. 40-45 yaşıma geldiğimde emeklilikten çok uzakta olacağım muhtemelen.

Alıntı Originally Posted by copy-paste Yazıyı Oku
    Herkese selamlar,
    Yıllardır bu forumu okuyorum, ilk defa yazıyorum. Özellikle başlık sahibine ve sürekli bilgilerini paylaşan dudu'ya ve geri kalan herkese teşekkür ederim. Bu kadar bilgili olmanızın yanında zaman ayırıp bu bilgileri paylaşmanız gerçekten takdiri hak ediyor.
    Ben de hikayemi anlatayım. Şu anda 32 yaşındayım. Benim yatırım konusundaki aydınlanmam ,çalıştığım yerden emekli olamayacağımı düşünmemle başladı. Biliyorsunuz emeklilik yaşı 60, 45-50 yaşından sonra eğer üst düzey yönetici seviyesine çıkamazsam o yaştan sonra hala çalışabileceğimi sanmıyorum maalesef. Onun için ben de vakit geç olmadan kurtuluş yolu aramaya başladım. Ailemde kimse ticaretle uğraşmıyor, dolayısıyla ticaretten hiç anlamam, zaten ticaret yapacak sermayem de yok. Yapabileceğim, anladığım tek şey borsada yatırım yapmak. sayın dudunun daha önce tavsiye ettiği "zengin baba, yoksul baba" kitabı ve bu forumdaki uzun vadeli yatırım ile ilgili başlıklar hem çok iyi motive kaynağı, hem de çok iyi bilgi kaynakları oldu benim için.
    Şu andaki portföyüm tüpraş(%40), ereğli(%20), hektaş(%20), boluc(%8), ttrak, egeen, crdfa ve son olarak 2 aydır soda almaya başladım. Egeen ve crdfa zamanında bir miktar almıştım ancak doğru hisseler mi çok emin değilim. Uzun zamandır egeen ve crdfa ekleme yapmıyorum, şimdilik duruyor portföyde. Tüpraş'ın bu sene getirisi çok iyiydi, ancak bunun tersi olma olasılığı da var. Bundan sonra alımlarda diğer hisselere ağırlık vererek dengeleyeceğim. Hektaş dışındaki bütün hisseler bu seneki karlılıklarıyla paralel hareket etti, ancak hektas bu sene neden bu kadar arttı anlamadım.
    Evlilik, üstüne konut kredisi yüzünden bir kaç yıldır portföye fazla ekleme yapamadım maalesef. (evi erken almak hataydı belki de) Kredi ödemesi devam etse de gelecek yıl yeniden bütçeme göre portföyümü büyütmeye devam etmeyi planlıyorum. Ben 40 yaşından sonra biraz ek gelirim olsun veya birikmiş param olsun diye başlamıştım yatırım yapmaya, ancak siz erken emeklilik fikriyle vizyonumu genişlettiniz. Ancak ne yazık ki büyük olasılıkla sizin kadar başarılı olamayacağım sayın Cautionary. 40-45 yaşıma geldiğimde emeklilikten çok uzakta olacağım muhtemelen.
    Kredi ödemeleriniz sabitse enflasyona bağlı olarak yükünüz azalacaktır. Olumlu bakın.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

Sayfa 231/637 İlkİlk ... 131181221229230231232233241281331 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •