Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 718/1014 İlkİlk ... 218618668708716717718719720728768818 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 5,737 - 5,744 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Özyurt: İnşaatçıyı faiz değil, demir fiyatları batıracak
    "İnşaatçıyı faiz değil, demir fiyatları batıracak" diye konuşan Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özyurt, "Neredeyse ikiye katlanan demir maliyetleri, inşaatların yarım kalmasına sebep olacak seviyeye geldi" iddiasında bulundu.

https://www.dunya.com/ekonomi/ozyurt...-haberi-394228

2. Sn. Pert'ten alıntıdır,,

Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

3. 6 ya katılamıyorum. Adalet güçlülerin güçsüzleri ezmesini, akıllıların safları kandırmasını kendisi tesbit ettiği durumlarda olabildiğince otomatik engellemelidir.

O zaman yakalanmadan hırsızlık yapmak, usülsüzlük yapmak, hile yapmak, sınavda kopya çekmek vb hareketler mübah olur!

Değer yargıları yitik bir toplum olur çıkarsın.

Yamuk yapanı affetmeyeceksin. Sistem sistemdir. Kural kuraldır.

Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Cevaplar:
    1) yeterince rüşvet verirseniz delinmeyecek yasa yoktur. Deliniyor da zaten. Belediyeler en bilineni.
    2) güçlü olanın ( siyasi iradeye ulaşma ve lobi gücü diyelim) suistimal etmediği kanun var mı? Birilerinin kredisi takibe gitmesin diye bddk yönetmelik değiştirdi!
    3) önüne gelen herşey oluyor da kimse olduğu şeyin hesabını vermiyor. Önüne gelen bakkal, hastane acıyorsa muteahhit de olabilir sorun değil.. Mesele işini yaparken iyi denetleniyor mu mevzuata uyuyor mu.
    4) 1-2 ayı bırakın 1-2 yıl içinde çözülüp neticeye ulaşan kaç dava var?
    5) bunun cevabı 3 ile aynı. Mesele olması değil olduktan sonra kontrolü vs.
    6) sitelerde aidat toplama sorunu yok. Sorun toplanan aidatların yerinde, verimli kullanımı. Bu da ancak herkes verdiği paranın hesabını sorarsa düzelir. Adam her ay asgari ücretin yarısı kadar aidat verip de bu para nereye gidiyor diye sormuyorsa o onun sorunu. Arada kurunun yanında yaşlar da yanıyor o ayrı.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Bu arkadaşın durumu şu; zamanında herkes gidiyor, çok para kazanıyor diye Anadolu'nun en ücra köyünden kalkıp Almanyaya giden ama oranın kültürüne ayak uyduramayan para da tatlı geldiği için bırakıp gelmeyen, her fırsatta TR yi öven ama geri gelse en çok şikayetçi olacak olan gurbetçiler gibi.
    Bu yazdıklarının memleket sevdasi vs ile ilgisi yok. Sadece oraya ayak uyduramadığı, orda ot gibi yaşadığı için TR de herşey mükemmel sanan biri.
    TR ye gel dersin emekliliği bekliyorum vs der. Çünkü tr de iş yok bunu bilir. Ve ikinci olarak emekli adam demek devlet ile en az işi olan adamdır. En kötü iktidarda bile maaşını aldığı sürece mutlu olur.

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    İnşaat işleri berbat...abartmayı sever bizim insanımız...hele esnafın ağlamalarını hiç dikkate almam...devletten daha çok mama kopartma derdindedir çünkü..

Buyume rakamları açıklandı dün...inşaat %18 büyümüş...hadi baz etkisini duş, geçen yıl üçüncü çeyrekte darbe mevzusu nedeniyle buyume yoktu...ikiye böl buyumeyi, %9 eder...yine de çok iyi, ortalamanın %50 fazlası.

Müteahhit ve proje enflasyonu var, kaçınılmaz olarak bazı projeler ve bazı firmalar batacak...kaçarı yok bunun...ama günün sonunda yine de kayda değer bir buyume var gözüküyor.

Yani isler başlıkta iddia edildiği kadar kötü değil...sadece balon yavaş yavaş sönüyor bence...özellikle ist de enflasyonun yarısı kadar fiyat artışı bu argumani destekliyor.

Buyume rakamlarini telefonda bir arkadas soyleyince uzun bir sure sesli gulmustum. Ofistekiler de bana bakiyordu: "Balatayi yakti galiba" dercesine. Merak ediyordum bu rakamlara kim inanir, cars pazarin hali ortadayken diye. Demek ki o rakamlari da ciddiye alip inananlar varmis Turkiye'de. Ama disariyi sorarsaniz soyleyeyim, millet bi tarafiyla guluyor o buyume rakamlarina....Demedi demeyin, buyuyenler hep ayni grup ve kisiler.

6. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.

7. DİKKAT DİKKAT! Kimse yerinden kıpırdamasın! İstanbul'da trafik felç değil, durmuş. Neden mi? Tayyip Bey, İstanbul'da da ondan!
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.

8.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Gayet mantıklı. Adam ABD de kalsa kıçı kırık bi şirketin finans müdürü falan ancak olabilecekken TR'ye gelince koca koca holdinglerin ceo su bilmem nesi oluyor...

Bu adam tutup da orda kalsam böyle böyle olacaktı ben de döndüm mu diyecek. Tabii ki diyecek ki memleketti şuydu buydu...

Universite yillarindan tanidigim bir kiz vardi. OKulu bitirince gitti Amerika'ya "babysitter" oldu. Sonra bir sekilde Turkiye'ye dondu ve bir vakif universitesinde Ingilizce okutmanligina basladi. Bir cay muhabbetimizde kiz resmen agliyordu "Ben esegim, Amerika gibi bir yeri buirakip da buralara geldim" diye... Kendisi ulkemizin en fiyakali okulundan mezun. Ama Amerika'da cocuk bakmayi, Turkiye'deki Universite hocaligina tercih ediyordu....Ama is isten gecmisti bi kere..

Sen don Turkiye'ye Haci. Hakikaten don. Gel Istanbul'a, bedava bir hayat yasa. Guzelim ulkemizde hersey var, tertemiz, op-organik ve de neredeyse hersey bedavaya. Ne isin var elin gavur Amerikalarinda senin.......

Gel de gor ebenin bedava hayatini Istanbul'da. Bak bakalim adamlar bize en az 100 sene teknoloji, 200 sene medeniyet, en az 300 sene de hukuk farki bindirmisler mi, yoksa ayni cagda mi yasiyromusuz, birinci elden gor....

Sayfa 718/1014 İlkİlk ... 218618668708716717718719720728768818 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •