kapanışta msci ı hemen hemen aynı kurdan 150 puan vermişler bu da gap tahminimi artı 300-500 e çektirir
kapanışta msci ı hemen hemen aynı kurdan 150 puan vermişler bu da gap tahminimi artı 300-500 e çektirir
Merkezin kararını beklerken
Londra daki saat kulesini ağlama duvarı yaparlar bugün yine
Ama ama faiz ama , ama ya kur giderse ama
Ama ama mamaaaaaaa![]()
Saat kulesi yok mu hiç , hemen arka fona resmini koyun ve bir *** fon yöneticisine baglanin çabuk
imdaattt ühüüü![]()
aptallık aynı şeyleri yapıp hep farklı sonuçlar beklemektir ....A. Einstein
Ne oldu ?
Buldular mi bi saat kulesi![]()
Bağlayın bana Londra yi bağlayın faizzzzzz
Saat kulesi yok mu onun da resmini koyun belki faiz artar döviz düşer
O da olmadı times nehrine maya calalim![]()
Türkiye büyümesini sürdürdüğü sürece sorun yok
Sonraki iş büyümenin esas yüzdesinin hizmet sektöründen ÜRETİME ve İHRACATA kaydırılması olacaktır
Cezbedici olmayan faiz oranları ve ithalatı cezbedmeyen kur seviyesi bunun için OLMAZSA OLMAZ olandır
Herhangi gelişmiş bir ülkede Merkezin bağımsızlığından bahsetmek mümkün değildir
Hepsi devletin ekonomi politikasina göre kendini ayarlar ve bu politika doğrultusunda elindeki araçları kullanma şeklinde özgürdür
Yani özgürlükleri DEVLETİN EKONOMİ POLİTİKASİ DOGRULTUSUNDA MANEVRA YAPMA KABİLİYETİ VE CESİTLİLİGİNDEN İBARETTİR SADECE![]()
Az gelişmiş ülkelerde ise mal değneği hamsolar genelde dingilterenin mal degnekligini yaptıklarından , sürekli saat kulesi resmi önünde bir hedge fon pic fon çalışanına bağlanıp oradan gelecek olan yorumlarin ekonomi yonetimini etkilemesinden medet umar
Eğer mal değneği merkez bankasına bağımsız değil diyorsa aslında merkezin , kendisinin mal degnekligini yaptığı ülkeden bağımsız hareket etmesinin vizildanmasini yapıyordur
Şu anda faiz noktasında sürdürülen kararlılık çok doğru
Dövizin ürkütücü olması da çok doğru
Bu ikisindeki kararlılık sürdüğü sürece ister istemez otomatikman büyümenin rengi üretime ve ihracata kayar
Enflasyonun kalıcı düşmesi için URETİM SARTTİR
URETİMİN OLABİLMESİ İCİN URETMENİN CAZİP OLMASİ GEREKİR
BUNUN OLABİLMESİ İCİN FAİZLERİN CAZİP OLMAKTAN CİKMASİ VE KURUN İTHALATİ CAZİP KİLMAYACAK SEVİYELERDE YANİ YUKSEK OLMASİ GEREKİR
Son düzenleme : viper; 15-12-2017 saat: 19:55.
Yüksek faiz mi enflasyonu doğurur
Yoksa
Yüksek enflasyon mu yüksek faiz seviyelerine yol açar
Tartışması tamamiyle HEDEF SAPTİRMA VE GERCEGİ GİZLEMEKTEN İBARETTİR
Enflasyonun kalıcı olarak düşük seyretmesinin tek şartı o ülkenin İTHALATA DAYALİ OLMAYAN (YADA MİNİMAL OLCEKTE DAYALİ OLAN) İHRACAT YAPMASİDİR
BU DA ESİTTİR URETİM
URETİM KELİMESİNİ BUNDAN SONRA SUREKLİ DUYMAYA BASLAYACAKSİNİZ
SU AKAR YOLUNU BULUR ...
Şimdi adama sorarlar arkadaş sen 15 yıldır ulkeyi yonetiyon samanı ithal ediyon. Uretmek yeni mi aklına geldi.
Dövizin yukselmekten baska çaresi yok paşamız yuksek kura kulp takir sanki hokumet politikası gibi. Yahu bol para dönemi bitti. Satılacak bir sey de kalmadı. Yoksa uretim falan bunlar size aşar. Siz beton avm beton konut uret. Uretimden anlayacagınız konut uretmek.
O devirde bitti. Velhasıl kelam. Allak akıl fikir versin.
Birincisi bu ülkede montajcı taşeron mal değneği bir kısım sermaye daha önce de yazdığım gibi 60 yıldır üretim ayağından montaj yapıp tesvikleri de finansal katakullilerden paradan para kazanmak için kullandı
15 yıldır demiyorum bak 60 yıldır diyorum
Bunların dedeleri de böyleydi yani
İkincisi bir ülkede üretim yapmak özel sektörün görevidir ama bizde hepsi saat kulesinin mal değneği olduğu için bu görev sanki devletin mis gibi algılanır
Üçüncüsü , bu üretim lafını duyunca huzursuz bağırsak sendromuna giren saat kulesi taseronu mal degnegi dıştan batılı özentisi gözüküp özde tam bir hamşo olan montajcilar üretimden sarımsak görmüş vampir gibi kaçtıkları için inşaat sektörü , katma değerli arge ye dayanan URETİM e geçiş döneminde ülkeye nefes aldırdı ve zaman kazandırdı
Ama tabi bu süreçte para , hamsolarin kasasında vadelide beklemediginden , onlar için üzücü bir sonuctu bu
Dördüncüsü
bu anlayışın sonucu olarak URETİM lafını duyar duymaz siyasi lakirdilar eşliğinde yırtık dondan çıkarmış gibi çıkan 47 kromozomlular türedi
Allah akıl fikir verirken 47 inci kromozomu gercek sahibinde saklı tutsun
Amin
Son düzenleme : viper; 16-12-2017 saat: 00:19.
Minik bir deney yapabilseydik
Mesela Almanya ciddi bir üretim üssü öyle değil mi
Şimdi bu saat kulesi severlerden bir grubu Almanya ya gonderseydik
Bunlarda faize şööööyle bir abansaydi
Ardından da Euro/dolar paritesinde Euro'ya iyice bir omuz verip babalar gibi degerlendirselerdi de bir gorseydik o koca üretim üssü Almanya nin üretim üssü sıfatı iki senede nasıl *** olurdu
Harbiden de mükemmel bir deney olurdu da denettirirler mi ki adama ???
Oranın merkez bankası bağımsız olsaydı kesin deneyebilirdik![]()
Küresel topitop ve de lolipop ekonomi deneyi yapmaya geldik , ustelikte yanımızda fırından yeni çıkmış momentum fon , quantum fon , hedge fon ve de *** fon eşliğinde sıcak para da getirdik
Bak bak o kadar sıcak ki para el degmiyor sakın dokunma o paraya
Biz o parayla DAX ta da ucundan accik çarpıp gidicez hani deney amaçlı yaaaani derdik
onlar da biz bagimsiziz buyrun deneyin lafımı olur derlerdi![]()
Ardından da sonuçları basınla paylasirdik
OPEN SOCIETY HESAAAABİ KESE KAGİDİ
Ne janjanli olurdu ama![]()
Son düzenleme : viper; 16-12-2017 saat: 01:07.
Yer İmleri