Sayfa 67/238 İlkİlk ... 1757656667686977117167 ... SonSon
Arama sonucu : 1899 madde; 529 - 536 arası.

Konu: Teknik merkezi

1. kapanışta msci ı hemen hemen aynı kurdan 150 puan vermişler bu da gap tahminimi artı 300-500 e çektirir

2. Merkezin kararını beklerken

Londra daki saat kulesini ağlama duvarı yaparlar bugün yine

Ama ama faiz ama , ama ya kur giderse ama

Ama ama mamaaaaaaa

Saat kulesi yok mu hiç , hemen arka fona resmini koyun ve bir *** fon yöneticisine baglanin çabuk

imdaattt ühüüü

aptallık aynı şeyleri yapıp hep farklı sonuçlar beklemektir ....A. Einstein

3. Ne oldu ?

Buldular mi bi saat kulesi

Bağlayın bana Londra yi bağlayın faizzzzzz

Saat kulesi yok mu onun da resmini koyun belki faiz artar döviz düşer

O da olmadı times nehrine maya calalim

4. Türkiye büyümesini sürdürdüğü sürece sorun yok

Sonraki iş büyümenin esas yüzdesinin hizmet sektöründen ÜRETİME ve İHRACATA kaydırılması olacaktır

Cezbedici olmayan faiz oranları ve ithalatı cezbedmeyen kur seviyesi bunun için OLMAZSA OLMAZ olandır

Herhangi gelişmiş bir ülkede Merkezin bağımsızlığından bahsetmek mümkün değildir

Hepsi devletin ekonomi politikasina göre kendini ayarlar ve bu politika doğrultusunda elindeki araçları kullanma şeklinde özgürdür

Yani özgürlükleri DEVLETİN EKONOMİ POLİTİKASİ DOGRULTUSUNDA MANEVRA YAPMA KABİLİYETİ VE CESİTLİLİGİNDEN İBARETTİR SADECE

Az gelişmiş ülkelerde ise mal değneği hamsolar genelde dingilterenin mal degnekligini yaptıklarından , sürekli saat kulesi resmi önünde bir hedge fon pic fon çalışanına bağlanıp oradan gelecek olan yorumlarin ekonomi yonetimini etkilemesinden medet umar

Eğer mal değneği merkez bankasına bağımsız değil diyorsa aslında merkezin , kendisinin mal degnekligini yaptığı ülkeden bağımsız hareket etmesinin vizildanmasini yapıyordur

Şu anda faiz noktasında sürdürülen kararlılık çok doğru

Dövizin ürkütücü olması da çok doğru

Bu ikisindeki kararlılık sürdüğü sürece ister istemez otomatikman büyümenin rengi üretime ve ihracata kayar

Enflasyonun kalıcı düşmesi için URETİM SARTTİR

URETİMİN OLABİLMESİ İCİN URETMENİN CAZİP OLMASİ GEREKİR

BUNUN OLABİLMESİ İCİN FAİZLERİN CAZİP OLMAKTAN CİKMASİ VE KURUN İTHALATİ CAZİP KİLMAYACAK SEVİYELERDE YANİ YUKSEK OLMASİ GEREKİR

Son düzenleme : viper; 15-12-2017 saat: 19:55.

5. Yüksek faiz mi enflasyonu doğurur

Yoksa

Yüksek enflasyon mu yüksek faiz seviyelerine yol açar

Tartışması tamamiyle HEDEF SAPTİRMA VE GERCEGİ GİZLEMEKTEN İBARETTİR

Enflasyonun kalıcı olarak düşük seyretmesinin tek şartı o ülkenin İTHALATA DAYALİ OLMAYAN (YADA MİNİMAL OLCEKTE DAYALİ OLAN) İHRACAT YAPMASİDİR

BU DA ESİTTİR URETİM

URETİM KELİMESİNİ BUNDAN SONRA SUREKLİ DUYMAYA BASLAYACAKSİNİZ

SU AKAR YOLUNU BULUR ...

6.  Alıntı Originally Posted by viper Yazıyı Oku
    Türkiye büyümesini sürdürdüğü sürece sorun yok

Bu ikisindeki kararlılık sürdüğü sürece ister istemez otomatikman büyümenin rengi üretime ve ihracata kayar

Enflasyonun kalıcı düşmesi için URETİM SARTTİR

URETİMİN OLABİLMESİ İCİN URETMENİN CAZİP OLMASİ GEREKİR

BUNUN OLABİLMESİ İCİN FAİZLERİN CAZİP OLMAKTAN CİKMASİ VE KURUN İTHALATİ CAZİP KİLMAYACAK SEVİYELERDE YANİ YUKSEK OLMASİ GEREKİR

Şimdi adama sorarlar arkadaş sen 15 yıldır ulkeyi yonetiyon samanı ithal ediyon. Uretmek yeni mi aklına geldi.

Dövizin yukselmekten baska çaresi yok paşamız yuksek kura kulp takir sanki hokumet politikası gibi. Yahu bol para dönemi bitti. Satılacak bir sey de kalmadı. Yoksa uretim falan bunlar size aşar. Siz beton avm beton konut uret. Uretimden anlayacagınız konut uretmek.
    O devirde bitti. Velhasıl kelam. Allak akıl fikir versin.

7.  Alıntı Originally Posted by dreamworld Yazıyı Oku
    Şimdi adama sorarlar arkadaş sen 15 yıldır ulkeyi yonetiyon samanı ithal ediyon. Uretmek yeni mi aklına geldi.

Dövizin yukselmekten baska çaresi yok paşamız yuksek kura kulp takir sanki hokumet politikası gibi. Yahu bol para dönemi bitti. Satılacak bir sey de kalmadı. Yoksa uretim falan bunlar size aşar. Siz beton avm beton konut uret. Uretimden anlayacagınız konut uretmek.
    O devirde bitti. Velhasıl kelam. Allak akıl fikir versin.
    Birincisi bu ülkede montajcı taşeron mal değneği bir kısım sermaye daha önce de yazdığım gibi 60 yıldır üretim ayağından montaj yapıp tesvikleri de finansal katakullilerden paradan para kazanmak için kullandı

15 yıldır demiyorum bak 60 yıldır diyorum

Bunların dedeleri de böyleydi yani

İkincisi bir ülkede üretim yapmak özel sektörün görevidir ama bizde hepsi saat kulesinin mal değneği olduğu için bu görev sanki devletin mis gibi algılanır

Üçüncüsü , bu üretim lafını duyunca huzursuz bağırsak sendromuna giren saat kulesi taseronu mal degnegi dıştan batılı özentisi gözüküp özde tam bir hamşo olan montajcilar üretimden sarımsak görmüş vampir gibi kaçtıkları için inşaat sektörü , katma değerli arge ye dayanan URETİM e geçiş döneminde ülkeye nefes aldırdı ve zaman kazandırdı

Ama tabi bu süreçte para , hamsolarin kasasında vadelide beklemediginden , onlar için üzücü bir sonuctu bu

Dördüncüsü

bu anlayışın sonucu olarak URETİM lafını duyar duymaz siyasi lakirdilar eşliğinde yırtık dondan çıkarmış gibi çıkan 47 kromozomlular türedi

Allah akıl fikir verirken 47 inci kromozomu gercek sahibinde saklı tutsun

Amin

Son düzenleme : viper; 16-12-2017 saat: 00:19.

8. Minik bir deney yapabilseydik

Mesela Almanya ciddi bir üretim üssü öyle değil mi

Şimdi bu saat kulesi severlerden bir grubu Almanya ya gonderseydik

Bunlarda faize şööööyle bir abansaydi

Ardından da Euro/dolar paritesinde Euro'ya iyice bir omuz verip babalar gibi degerlendirselerdi de bir gorseydik o koca üretim üssü Almanya nin üretim üssü sıfatı iki senede nasıl *** olurdu

Harbiden de mükemmel bir deney olurdu da denettirirler mi ki adama ???

Oranın merkez bankası bağımsız olsaydı kesin deneyebilirdik

Küresel topitop ve de lolipop ekonomi deneyi yapmaya geldik , ustelikte yanımızda fırından yeni çıkmış momentum fon , quantum fon , hedge fon ve de *** fon eşliğinde sıcak para da getirdik

Bak bak o kadar sıcak ki para el degmiyor sakın dokunma o paraya

Biz o parayla DAX ta da ucundan accik çarpıp gidicez hani deney amaçlı yaaaani derdik

onlar da biz bagimsiziz buyrun deneyin lafımı olur derlerdi

Ardından da sonuçları basınla paylasirdik

OPEN SOCIETY HESAAAABİ KESE KAGİDİ

Ne janjanli olurdu ama

Son düzenleme : viper; 16-12-2017 saat: 01:07.

Sayfa 67/238 İlkİlk ... 1757656667686977117167 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •