Bugün ne zamandır aradığım ve yapmayı düşündüğüm çalışmayı hazırlamayı başardım...
Fiyatlar
Temettü ve
Bedelli/Bedelsiz bölünmeleri ile düzeltiliyor. Bu düzeltme sonunda da fiyatlar düşüyor. Ben kendi açımdan sizlere ne zamandır bahseetiim bu durumu grafik olarak düzenlemek istiyordum. Çok şükür verileri bulup düzenlemeye yapmayı başardırm.
MRDIN için
2001 yılından bu yana düzeltilmemiş fiyat grafiğini sizlerle paylaşıyorum. Maalesef şimdilik daha eski verilere ulaşamadım...
Görüleceği gibi fiyatlar maksimum ve minimum belli seviyelerde dolanıyor. Ayrıca kendi içinde de
TREND oluşturuyor. Ben bunu görmek istiyordum ve haklı çıktığıma da sevindim. Yıllardır kâr dağıtmasına rağmen (sermayenin 3.5 kat = 350Milton TL) fiyat hâlen ancak yarı seviyesine kadar düşmüş. Bu hisseye uzun vade yatırım yapan bu durumda kârda mıdır? zararda mıdır? Ben kârda olduğunu düşünüyorum. Bilmem yanılıyor muyum?
Ayrıca şu anki durumu;
Bollinger Band olarak sıkışmış durumda. Dip oluşumu bitmiş durumda. Bir ihtimal düşse bile düşeceği seviye Trend Desteği olan
3.50 seviyesinde bulunuyor. Bunlar benim içimi rahatlatan durumlar. Kesinlikle tavsiye değildir. Gözden kaçan bazı gerçekleri gün yüzüne çıkartıp sizlerle paylaşmak adına bu paylaşımları yapıyorum...
Aynı çalışmayı başka hisseler için de yapabilirim. Hafta sonu için bu şekilde görmek istediğiniz hisse varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Bu verileri her yerde bulmak mümkün olmuyor. Her yerde düzeltilmiş veriler var. Çok aradım ama anck bunca uğraş sonunda 2001 yılına kadar olanları bulabildim!!!

Yer İmleri