Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
29,70 10% 5,61 Mn 27,02 / 29,70
68,75 10% 865,28 Mn 68,75 / 68,75
103,40 10% 9,37 Mn 103,40 / 103,40
37,40 10% 75,39 Mn 32,86 / 37,40
47,36 9.99% 154,19 Mn 42,42 / 47,36
12,42 -10% 773,06 Mn 12,42 / 13,30
41,08 -9.99% 35,75 Mn 41,08 / 41,08
23,24 -9.99% 716,42 Mn 23,24 / 26,24
11,63 -9.98% 295,01 Mn 11,63 / 13,02
8,23 -9.96% 30,33 Mn 8,23 / 8,23
240,50 0.12% 19,58 Mr 234,00 / 241,50
294,00 0.17% 8,83 Mr 290,50 / 295,50
205,90 1.33% 7,87 Mr 196,50 / 207,30
13,18 0% 6,28 Mr 12,95 / 13,34
192,60 1.74% 5,42 Mr 189,00 / 192,60
16,73 -2.68% 538,85 Mn 16,56 / 17,34
66,90 -0.52% 5,27 Mr 66,10 / 68,30
330,75 -2.14% 4,96 Mr 328,00 / 341,00
205,90 1.33% 7,87 Mr 196,50 / 207,30
670,50 -0.37% 2,44 Mr 670,50 / 685,00
86,95 -1.02% 351,46 Mn 86,25 / 88,45
110,50 -0.72% 132,84 Mn 109,70 / 112,30
330,75 -2.14% 4,96 Mr 328,00 / 341,00
27,20 -0.8% 92,71 Mn 26,92 / 27,58
10,79 -4.09% 454,26 Mn 10,75 / 11,55
71,60 -4.15% 513,73 Mn 71,55 / 75,40

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 2/5 ÝlkÝlk 1234 ... SonSon
Arama sonucu : 35 madde; 9 - 16 arasý.

Konu: Hayat kalitesi nasil artirilir? Oneriler tecrubeler lutfen paylasalim!!!

1. Yaþam kalitesini arttýrmanýn en önemli koþulu hayatýn; (öncelikle kendi hayatýnýn) anlamý konusunda temel ve gerçekçi bir içgörü kazanmaktýr.
    Bu koþul; sadece sosyal-pskolojik deðil, ayný zamanda sosyo-ekonomik, kültürel, biyolojik geliþim ve gerekiyorsa iyileþme için gerek þart.
    Bu konuda yazýlmýþ çok kitap, çok teori ve bir o kadar da uygulama örneði var.
    Psikoloji bilim alanýnda bu konuda en derin içerik "Varoluþçu Psikoloji" baþlýðý altýnda toplanmýþ durumda. Günümüzde Varoluþçu Psikolojinin yaþayan efsanesi Irvin D. YALOM dur. (Bkz.Avatarým) Kitaplarýný okudukça elinizden býrakamazsýnýz.

Meslekten, basit ama hayatýn anlamýný sorgulamaya iten minik bir terapi uygulamasý da paylaþayým:
    Sakin, yanlýz ve kendinizle baþbaþa kaldýðýnýz bir zaman aralýðýnda, boþ bir kaðýdýn üzerine bir "A" noktasý, bunun 10-15 cm saðýna bir "B" noktasý iþaretleyin. "A" noktasý doðduðunuz, "B" noktasý da öleceðiniz günü temsil etsin ve bu iki noktayý düz bir çizgi ile birleþtirin. Son olarak bu düz çizgi üzerinde bugün bulunduðunuz noktayý iþaretleyin. Þimdi yapmanýz gereken tek þey gördüðünüz þekil üzerine sadece 5 dk. cidden düþünmek. Meslek hayatým boyunca bu deneyimin sarsýcý etkisi nedeniyle, tüm beþ dakikayý bu þekil üzerine ciddi olarak dolu dolu düþünebilen çok az insan gördüm. Çoðu þakaya vurur ya da sýkýldým deyip konuyu deðiþtirmeye çalýþýr Yapabilenlerin önemli kýsmýnýn da gözleri dolar.

"Ölüme yanmýþ ve yýkýlmýþ bir kaleden baþka hiçbirþey býrakmayýn" demiþ Nikos Kazancakis.

Bu konuda söylenecek, yazýlacak çok þey var. Topik canlý olursa paylaþýrýz ara ara
    Ýnsan iki þeyi bilmelidir:
    1.Haddini. 2.Hesabýný.

Ahmetg Guest
     Alýntý Originally Posted by TeTRa Yazýyý Oku
    Yaþam kalitesini arttýrmanýn en önemli koþulu hayatýn; (öncelikle kendi hayatýnýn) anlamý konusunda temel ve gerçekçi bir içgörü kazanmaktýr.
    Bu koþul; sadece sosyal-pskolojik deðil, ayný zamanda sosyo-ekonomik, kültürel, biyolojik geliþim ve gerekiyorsa iyileþme için gerek þart.
    Bu konuda yazýlmýþ çok kitap, çok teori ve bir o kadar da uygulama örneði var.
    Psikoloji bilim alanýnda bu konuda en derin içerik "Varoluþçu Psikoloji" baþlýðý altýnda toplanmýþ durumda. Günümüzde Varoluþçu Psikolojinin yaþayan efsanesi Irvin D. YALOM dur. (Bkz.Avatarým) Kitaplarýný okudukça elinizden býrakamazsýnýz.

Meslekten, basit ama hayatýn anlamýný sorgulamaya iten minik bir terapi uygulamasý da paylaþayým:
    Sakin, yanlýz ve kendinizle baþbaþa kaldýðýnýz bir zaman aralýðýnda, boþ bir kaðýdýn üzerine bir "A" noktasý, bunun 10-15 cm saðýna bir "B" noktasý iþaretleyin. "A" noktasý doðduðunuz, "B" noktasý da öleceðiniz günü temsil etsin ve bu iki noktayý düz bir çizgi ile birleþtirin. Son olarak bu düz çizgi üzerinde bugün bulunduðunuz noktayý iþaretleyin. Þimdi yapmanýz gereken tek þey gördüðünüz þekil üzerine sadece 5 dk. cidden düþünmek. Meslek hayatým boyunca bu deneyimin sarsýcý etkisi nedeniyle, tüm beþ dakikayý bu þekil üzerine ciddi olarak dolu dolu düþünebilen çok az insan gördüm. Çoðu þakaya vurur ya da sýkýldým deyip konuyu deðiþtirmeye çalýþýr Yapabilenlerin önemli kýsmýnýn da gözleri dolar.

"Ölüme yanmýþ ve yýkýlmýþ bir kaleden baþka hiçbirþey býrakmayýn" demiþ Nikos Kazancakis.

Bu konuda söylenecek, yazýlacak çok þey var. Topik canlý olursa paylaþýrýz ara ara
    100 de 100 anlamasam da bir sey eklemek istiyorum

Para mutsuzlugu alip goturuyor. PAran olunca huzur geliyor, iste istedigini alabiliyorsun esin varsa kadinlar cok mutlu cunku huzur var iste cocugunu ozel okula falan gonderiyorsun

Ama dikkat ettinizmi sizin 100 katiniz para kazanan insanlara bakiyorsun ama 100 kat daha mutlu degiller. Hatta bazilari sizden daha mutsuz bile olabilir

Cunku para mutsuzlugu yok ederken illaki mutluluk getirmiyor

Mutluluk istedigini yapabilmektir yaptigindan mutlu olmaktir. Ama insanlar kendilerini bilmedikleri icin kendilerini tanimadiklari icin yanlis kararlar aliyorlar.

Insan kendini nasil taniyacak bilecek? Vallahi hicbir fikrim yok. Yasim ilerledikce daha bazi seylerin yeni farkina variyorum buda beni uzuyor. Diyorumki kendi kendime neden bunu bana kimse soylemedi? Belki soylemistir de ben takmadim kim bilir

Kadinlari yeni taniyorum insanlari yeni taniyorum. Bunu bir arkadasa anlatmistim. Bana aynen soyle soyledi

Simdi anliyormusun neden peygamberler hep peygamberligini 40 yasini gecince ilan ederler

Yas ilerledikce daha zeki olmuyorsun ama akillaniyorsun. Hayat tecrubesi birikiyor yanlislar dogrular tanidigin insanlar

Dogru secim yapabilmek icin insanin kendini tanimasi gerekiyor. Bizi mutlu eden seyleri nasil kesfedecegiz? Esas mutluluk buradan geciyor

Bakin Las vegas taki adama. Adam dolar milyoneri ama 59 kisiyi oldurup intihar etti.Ekstrem bir ornek degil ABD de cok var boyle. Benim calistigim sirkette 85 yasinda insanlar var calisiyorlar hala. Cogu dolar milyoneri. Sordum kac defa yahu neden birakmiyorsun calismayi git gez dolas dunyayi. Ama hayattan ne istediklerini bilmiyorlar

3. en güzeli boþvermeyi öðrenebilmek, baþkalarýnýn umrunda olmadýðýný içselleþtirmek, kim ne der diye düþünüememek, ortalamanýn üstü gelir sahibi olmak, iyi bir hayat arkadaþý bulabilmek, spor yapmak

4. Guzel bir kahve,
    egitimli kaliteli bir çevre,

Eger yoksa bu tarz forumlara uyelik kaliteli insanlardan nasiplenmek ve feyz almak için,

Kalitesiz insanlardan uzaklasmak icin ekonomik seviyeyi de artirmak lazim.

Para mutluluk egrisinde de azalan marjinal fayda orani var 2010 yilinda yapilan calismaya gore 75.000 usdden sonra (6250usd) mutluluk oraninda azalma yapmakta.
    link

https://www.cnbc.com/2015/12/14/mone...o-a-point.html

Bulunabilirse iyi bir hayat arkadaþý,

Tum zorluklara ragmen son nefese kadar denemeye devam etmek arzusu.

Z988 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

kiþinin yaþam standardý ve mutluluk arasýndaki iliþki çoðunlukla psikolojiktir.

yani, insanýn bakýþ açýsý (paradigmasý), deðerleri, kültürü, inanýþý, hedefleri vb. gibi þeyler hayattan aldýðý mutluluðu doðrudan etkilerler.

iþte bu yüzden, her zengin mutlu olamayacaðý gibi, her yoksul da mutsuz deðildir.

ya da, Peygamberler ve Mevlana gibi þahýslar, mutluluklarýný dýþ dünyada maddi deðerlerden (para, statü, makam, þöhret vb.) baðýmsýz olarak yaþayabilmektedirler.

yine bu yüzden, insan çocukluðunda çok mutlu olduðu þeylerle, orta yaþlarýnda mutlu olamaz, ya da orta yaþýnda mutlu olduðu þeylerle yaþlýlýðýnda mutlu olamaz, ya da çok daha farklý þeylerle mutlu olur.

hatta, insan kendini hala tanýyamadýðýný, ya da yeni yeni tanýdýðýný düþünebilir.

çünkü, insan sürekli öðrenen, düþünceleri, duygularý, hayata bakýþ açýsý deðiþebilen bir varlýktýr.

daha bir sürü þey söylenebilir, ancak baþlýðýn sorusuna gelirsek; nasýl hayat kalitemizi artýracaðýz?

ben de diyorum ki; önce kendimizi tanýyalým, kiþisel olarak hayatta olmamýn amacý nedir? bu soruya cevap verirseniz, zaten neler yapmanýz gerektiðini de çýkarýrsýnýz. zevk için mi yaþýyorsunuz, sadece yaþadýðýnýz andan mutlu olmak mý (her an farklý bir þey sizi mutlu edebilir, dinlediðiniz bir müzik, bir manzara, daha önce sizi mutlu etmezken o an mutlu edebilir), cennete kavuþmak için mi, böyle sürer gider...

eðer hayattaki amacýnýzý belirleyemiyorsanýz þöyle bir yöntem kullanabilirsiniz: bugün hayatýnýzýn son günü olsa, dünyadan göçecek olsanýz, geriye kalan hayatýnýzdaki piþmanlýklarýnýzý ve mutluluklarýnýzýn bir listesini yapýn. iþte þu anki hayata bakýþ açýnýzdan sizin hayat kalitenizi artýracak türden þeyler, o mutluluk listesinde olanlar.

þu unutulmamalý: herkes ayný tür hayattan, yemekten, müzikten, eþten, manzaradan, iþten .... vb. ayný derecede duygular hissetmez.

herkes, kendi dünyasýný keþfetmek zorundadýr, aksi halde, baþkalarýnýn hayatlarýndan kopya çekip mutlu olmaya çalýþmak zorunda kalýrýz.

ideali, bir Mevlana, bir Nirvana felsefesiyle, dýþ dünyada mutluluk için baþvurmak zorunda olduðumuzu zannettiðimiz metalardan (para, sevilmek, sayýlmak, makam, gezmek tozmak, güzellik vb.) baðýmsýz olarak mutluluðu ve huzuru bularak hayat kalitemizi artýrmaktýr. ama, bu çok saðlam, uzun ve adanmýþ bir iç yolculuk gerektireceðinden yapabilen insan sayýsý fazla olamýyor maalesef.

illaki hayat kalitesini artýran somut bir cümle isteniyorsa; mümkün mertebe paraya dayalý mutluluklardan kaçýnýn derim. mümkün mertebe kendiniz üretin, her þeyi mümkün mertebe insanlardan destek almadan yapabilmeye çalýþýn, tüm canlýlarý, sýrf can taþýdýðý için sevmeye ve gerektiðinde yardým etmeye çalýþýn. o zaman iç dünyanýzda çok farklý güzellikler olacaktýr.

herkese güzelliklerle dolu bir 2018 yýlý diliyorum...
    Son düzenleme : mühendis ankara; 22-12-2017 saat: 17:36.

6.  Alýntý Originally Posted by mühendis ankara Yazýyý Oku
    kiþinin yaþam standardý ve mutluluk arasýndaki iliþki çoðunlukla psikolojiktir.

yani, insanýn bakýþ açýsý (paradigmasý), deðerleri, kültürü, inanýþý, hedefleri vb. gibi þeyler hayattan aldýðý mutluluðu doðrudan etkilerler.

iþte bu yüzden, her zengin mutlu olamayacaðý gibi, her yoksul da mutsuz deðildir.

ya da, Peygamberler ve Mevlana gibi þahýslar, mutluluklarýný dýþ dünyada maddi deðerlerden (para, statü, makam, þöhret vb.) baðýmsýz olarak yaþayabilmektedirler.

yine bu yüzden, insan çocukluðunda çok mutlu olduðu þeylerle, orta yaþlarýnda mutlu olamaz, ya da orta yaþýnda mutlu olduðu þeylerle yaþlýlýðýnda mutlu olamaz, ya da çok daha farklý þeylerle mutlu olur.

hatta, insan kendini hala tanýyamadýðýný, ya da yeni yeni tanýdýðýný düþünebilir.

çünkü, insan sürekli öðrenen, düþünceleri, duygularý, hayata bakýþ açýsý deðiþebilen bir varlýktýr.

daha bir sürü þey söylenebilir, ancak baþlýðýn sorusuna gelirsek; nasýl hayat kalitemizi artýracaðýz?

ben de diyorum ki; önce kendimizi tanýyalým, kiþisel olarak hayatta olmamýn amacý nedir? bu soruya cevap verirseniz, zaten neler yapmanýz gerektiðini de çýkarýrsýnýz. zevk için mi yaþýyorsunuz, sadece yaþadýðýnýz andan mutlu olmak mý (her an farklý bir þey sizi mutlu edebilir, dinlediðiniz bir müzik, bir manzara, daha önce sizi mutlu etmezken o an mutlu edebilir), cennete kavuþmak için mi, böyle sürer gider...

eðer hayattaki amacýnýzý belirleyemiyorsanýz þöyle bir yöntem kullanabilirsiniz: bugün hayatýnýzýn son günü olsa, dünyadan göçecek olsanýz, geriye kalan hayatýnýzdaki piþmanlýklarýnýzý ve mutluluklarýnýzýn bir listesini yapýn. iþte þu anki hayata bakýþ açýnýzdan sizin hayat kalitenizi artýracak türden þeyler, o mutluluk listesinde olanlar.

þu unutulmamalý: herkes ayný tür hayattan, yemekten, müzikten, eþten, manzaradan, iþten .... vb. ayný derecede duygular hissetmez.

herkes, kendi dünyasýný keþfetmek zorundadýr, aksi halde, baþkalarýnýn hayatlarýndan kopya çekip mutlu olmaya çalýþmak zorunda kalýrýz.

ideali, bir Mevlana, bir Nirvana felsefesiyle, dýþ dünyada mutluluk için baþvurmak zorunda olduðumuzu zannettiðimiz metalardan (para, sevilmek, sayýlmak, makam, gezmek tozmak, güzellik vb.) baðýmsýz olarak mutluluðu ve huzuru bularak hayat kalitemizi artýrmaktýr. ama, bu çok saðlam, uzun ve adanmýþ bir iç yolculuk gerektireceðinden yapabilen insan sayýsý fazla olamýyor maalesef.

illaki hayat kalitesini artýran somut bir cümle isteniyorsa; mümkün mertebe paraya dayalý mutluluklardan kaçýnýn derim. mümkün mertebe kendiniz üretin, her þeyi mümkün mertebe insanlardan destek almadan yapabilmeye çalýþýn, tüm canlýlarý, sýrf can taþýdýðý için sevmeye ve gerektiðinde yardým etmeye çalýþýn. o zaman iç dünyanýzda çok farklý güzellikler olacaktýr.

herkese güzelliklerle dolu bir 2018 yýlý diliyorum...
    Tesekkurler emeginize saglik.

Z988 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Ben de size teþekkür eder, her yönden iyi bir 2018 yýlý geçirmenizi dilerim Sayýn Rxpuhayrani.

mutluluk ile ilgili bir anekdotumu paylaþmak isterim.

mesleðimin ilk yýllarýnda görev gereði aþaðý yukarý beyaz ve mavi yaka çalýþaný 500 kiþiyi bulan fabrikada 20 günlük bir görevdi, beyaz yaka mesaisi 08:00-17:30 arasý servisleri 17:45 te hareket ediyor, mavi yaka ise 3 vardiya 08:00-16:00-24:00 þeklinde 16:00 vardiya bitiþi ise 16:10 servis hareketi, bende iþe fabrikanýn servisleri ile gelip gidiyorum, baþlarda beyaz yakanýn servisine binme gayretindeyim, belki birileriyle servis vasýtasýyla tanýþýrým sohbet muhabbet ederim malum meslek hayatýna yeni atýlmýþýz cin gibiyiz her þeyi görüp öðrenmek istiyoruz ama iþimin durumuna göre 16:10 servisini de kullanýyorum, gördüðüm olay þu beyaz yaka servisinde insanlar bitik, kimisi telefonun kulaklýðýndan müzik film takýlýyor, kimisi uyuyor, kimisi de bir kýyýda köþede 2 kiþi amirinin dedikodusunu yapýyor, ama iþçi servisi öyle mi, ortalýk yýkýlýyor sen hanýmýndan korkuyorsun da balýða gelemiyorsun, fb gs'ye böyle çaktý golleri, senin ben bilmem ne yapayým falan servis yýkýlýyor sanki akþama kadar bedenen çalýþan onlar deðil, iþçiler mutlu, iþçilerin kafa boþ.

mutluluk kalite dediðimiz þey herkes için ayný anlamý ifade etmiyormuþ demek ki kin ve nefret ile doldurmamak gerekiyor aklýmýzý kalbimizi huzurlu bir aile ya da arkadaþ ortamý bile bizi mutlu etmeye yeter.
    men dakka dukka

Sayfa 2/5 ÝlkÝlk 1234 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •