Artan

38,72 10 18:10
1,32 10 18:10
156,20 10 18:10
145,20 10 18:10
13.620,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 18:10
14,64 -9.96 18:10
585.100,00 -9.85 18:10
28,46 -8.19 18:10
2,79 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.407.378.932,25 18:10
8.790.086.131,88 18:10
6.391.210.512,19 18:10
6.249.460.477,35 18:10
5.938.404.533,40 18:10
Tüm Hisseler

Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Arama sonucu : 8108 madde; 1 - 8 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    emlak yatırımı için çok sıkıntılı bir yıl demek istemiyor yazı.. müteahhitler için sıkıntılı diyor, müteahhitler batacaksa bu emlak yatırımı açısından sıkıntı değil, yatırım fırsatı anlamına gelebilir

300 bin müteahhidin olduğu yerde 2-3 yıldır downtrend varsa, 1-2 yıl daha sürecek gibiyse elbette sıkıntı çıkacaktır..batan gemilerin malları piyasaya gelirse, %60-70 iskontolar doğabilir.. şu an 1 milyon istenen sıfır konut var diyelim, verilir mi bu para verilmez- ama o konut 350 bine satılacak olursa alınır mı ? alınmaz mı ?? soru bu..
    1 milyondan işlem görmüş...yani sanal değil reel olarak 1 milyondan alınıp satılmış bir konutu...üretici firma zorda kalıp 700 e indirdim dese, kapışılır...ben 2001 krizinde bile tl olarak konut fiyatlarının yarıya düştüğünü görmedim...olacak olan en fazla fiyatların ortalamada yerinde saymasıdır.

geberdi dediğimiz fiyatlar istanbul da son bir yılda %6-7 artmış ortalamada...bu demektir ki düşüş olan semtler de var...ama ortalamada en fazla %5-10 arası bir düşüş olmuştur...öyle batan geminin mallarını sana bana kalmaz, bir şekilde kapışılır....kaldı sandığında, büyük bir sorun vardır, ucuza aldım sanırsın, elinde patlar.

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    1 milyondan işlem görmüş...yani sanal değil reel olarak 1 milyondan alınıp satılmış bir konutu...üretici firma zorda kalıp 700 e indirdim dese, kapışılır...ben 2001 krizinde bile tl olarak konut fiyatlarının yarıya düştüğünü görmedim...olacak olan en fazla fiyatların ortalamada yerinde saymasıdır.

geberdi dediğimiz fiyatlar istanbul da son bir yılda %6-7 artmış ortalamada...bu demektir ki düşüş olan semtler de var...ama ortalamada en fazla %5-10 arası bir düşüş olmuştur...öyle batan geminin mallarını sana bana kalmaz, bir şekilde kapışılır....kaldı sandığında, büyük bir sorun vardır, ucuza aldım sanırsın, elinde patlar.
    %30 iskonto ile kapışılacak olsa bunu hemen vermeye razı tonla müteahhit var şu anda.. tabii, 200- 300 bin aralığında işlem görenlerde ciddi bir sıkıntı yok, istatistikleri domine edenler de bunlar- istanbul'daki satış işlemlerinin dörtte biri esenyurt ilçe sınırlarında gerçekleşmiş, sen hiç gittin mi esenyurt, ne menem bir yerdir ? mesela ben hiç görmedim

sorun a-sınıfı segmentte, bağdat caddesi civarındaki dönüşüm projeleri ve marka projeler.. reel fiyat artışları durduğu için üst sınıfın talebi kesildi, borsada olduğu gibi fiyatı yükselen mala talep gelir, fiyat durduğu yada gerilediği zaman talep gelmez.. para sahibi kesim yine gayrimenkul alıyor, mesela barcelona yada florida'ya bakıyorsun- en fazla alım yapan yabancılar türkler

ben mesela suadiye'de deniz manzaralı bir daireyi tercih ederim şu anki rayicin yarı fiyatına gelirse, ama dap yapının herhnagi bir projesinde %80 bile iskonto verseler dönüp bakmam..

3.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    ...l

ben mesela suadiye'de deniz manzaralı bir daireyi tercih ederim şu anki rayicin yarı fiyatına gelirse, ama dap yapının herhnagi bir projesinde %80 bile iskonto verseler dönüp bakmam..
    haha..dap yapı..normaşde batan birine sevinmem, ama bu adamlar batsa zil takıp oynarım.. o kadar insanın ahını aldılar ki...aidat meselesi, otel kandırmacası vs.

bir gün arkadaşın ısrarıyla bunların bir projesine gittik..arkadaş bir ofis aldı...ben de iş olsun diye satış temsilcisine ziya bey ile uzaktan arkadaş sayılırız, artık bize ilave bir indirim yapar dedim...adam, "abi, arkadaşlarına normalden daha az indirim yapıyor...arkadaştan kazanmayacağız da elin adamından mı kazanacağız diyor" demişti....böyle bir tüccar var karşımızda.

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    haha..dap yapı..normaşde batan birine sevinmem, ama bu adamlar batsa zil takıp oynarım.. o kadar insanın ahını aldılar ki...aidat meselesi, otel kandırmacası vs.

bir gün arkadaşın ısrarıyla bunların bir projesine gittik..arkadaş bir ofis aldı...ben de iş olsun diye satış temsilcisine ziya bey ile uzaktan arkadaş sayılırız, artık bize ilave bir indirim yapar dedim...adam, "abi, arkadaşlarına normalden daha az indirim yapıyor...arkadaştan kazanmayacağız da elin adamından mı kazanacağız diyor" demişti....böyle bir tüccar var karşımızda.

Bu malum şirket, Ankara da bizi de mağdur etmiştir. Geçen gün İzmir' e gittiğimde otogardan itibaren konak, Gaziemir, Bornova, çiğli heryerde ilan ve reklam panolarını gördüm. Temelden satış yapıyorlar. Yoğun ilgiden dolayı süreyi bile uzatmışlar. Gülmekten bittim. Kardeşime ''sakın ha dedim, tanıdıklarını dahi ikaz et uzak durun.'' dedim. Yoğun ilgiymiş, Bazen hakikaten Aziz Nesin' e haksızlık yapıldığını hatırlarım ve iç çekerim. Yahu biz bitmiş daireyi aldığımız halde , Halen kıçını toplayamazken bu devirde topraktan daire almak neyin nesi ? Bu insanlar sonra - nerede bu devlet nerede bu millet - diye bağırırsa haklı mı olurlar ?

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •