-
Walt Disney Feature Animation’in Astrokediler’i (The AristoCats) 24 Aralik 1970’de tum Amerika’da vizyona girdi.

-
Porto Ricolu sarkici ve soz yazari Ricky Martin’in dogum gunu (24 Aralik 1971)

-
Alacakaranlik serisinin Amerikali yazari Stephenie Meyer’in dogum gunu (24 Aralik 1973)
"Bella, eger sana zarar verirsem yasayamam. Bunun bana nasil iskence ettigini tahmin edemezsin." Basini egdi, yine utanmisti. "Seni oyle hareketsiz, bembeyaz,soguk dusunmek... Bir daha kizarmayacagini bilmek... Benimle ilgili bir seyler hissettiginde gozlerindeki piriltiyi goremeyecek olmak... Buna dayanamazdim." Alacakaranlik

[IMG]"Bella, I couldn't live with myself if I ever hurt you. You don't know how it's tortured me." He looked down, ashamed again. "The thought of you, still, white, cold…to never see you blush scarlet again, to never see that flash of intuition in your eyes when you were though my pretenses...it would be unendurable.You are the most important thing to me now. The most important thing to me ever."[/IMG]
-
Kevin MccAllister, 24 Aralik 1990 Pazartesi aksami evin etrafindaki iki hirsiza bir suru tuzak kurarak evin soyulmasini engelliyor. (Evde Tek Basina - Home Alone) (Chicago)

https://www.youtube.com/watch?v=ddXUQu9RC4U
-
Ingiliz oyun yazari, senarist ve politik aktivist John Osborne’un olum yil donumu (24 Aralik 1994)
"Bir fikrim var. Nicin kucuk bir oyun oynamiyoruz? Insan taklidi yapalim, sozde insanmisiz da, canliymisiz da. Hic olmazsa bir sure icin. Ne dersiniz? Hadi insan taklidi yapalim. Ah, dostum, herhangi bir sey icin heyecanlanacak bir insanla karsilasmayali o kadar uzun zaman oldu ki." Ofke

“I've an idea. Why don't we have a little game? Let's pretend that we're human beings, and that we're actually alive. Just for a while. What do you say? Let's pretend we're human. Oh, brother, it's such a long time since I was with anyone who got enthusiastic about anything.”
-
Yedi Samuray’in (Seven Samurai, 1954) Kikuchiyo’su Japon aktor Toshirô Mifune’nin olum yil donumu (24 Aralik 1997)

-
Dedektif John McClane (Bruce Willis), 24 Aralik 1988 Cumartesi gunu uluslararasi terorist Hans Gruber ile Nakatomi Tower’da catismaya girer. (Zor Olum – Die Hard) (Los Angeles)

https://www.youtube.com/watch?v=TSdpRP_bVOM
-
2005 yilinda Nobel Edebiyat Odulunu kazanan Ingiliz oyun yazari Harold Pinter’in olum yildonumu (24 Aralik 2008)
“Her sey komik. En sahane ciddiyet bile komik, hatta trajedi bile komik. Galiba benim oyunlarimda yapmaya calistigim da butun yaptiklarimizda ,davranislarimizda , konusmalarımizda var olan o tanidik abukluklarin gercekligini yakalamak.”

“Everything is funny; the greatest earnestness is funny; even tragedy is funny. And I think what I try and do in my plays is to get this recognizable reality of the absurdity of what we do and how we behave and how we speak.”
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri