Sayfa 268/637 İlkİlk ... 168218258266267268269270278318368 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,137 - 2,144 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. hocam marshall testi için size sormak istediğim hisseler var özellikle tskb gibi sürekli bedelsiz veren bir hisseden 100 bin lot alım yapsak ve yıllar yılı beklesek bizim yüzümüzü güldürür mü . hisse sayımız 1 milyona ulaşınca elimize geçen bedelsiz artı temettülerimizi bir güzel yesek nasıl olur ? tskb için sn dudu ve sn cau üstatlarımız ne der ?

2.  Alıntı Originally Posted by temettü2023 Yazıyı Oku
    hocam marshall testi için size sormak istediğim hisseler var özellikle tskb gibi sürekli bedelsiz veren bir hisseden 100 bin lot alım yapsak ve yıllar yılı beklesek bizim yüzümüzü güldürür mü . hisse sayımız 1 milyona ulaşınca elimize geçen bedelsiz artı temettülerimizi bir güzel yesek nasıl olur ? tskb için sn dudu ve sn cau üstatlarımız ne der ?
    Bildiğim ve ilgi duyduğum bir hisse değil. Ben yorum yapmayayım.

3.  Alıntı Originally Posted by Karşıyakalı Yazıyı Oku
    Hocam kitabıda mevcut. Tavsiye ederim okumak isteyenlere..

http://www.dr.com.tr/Kitap/Marshmall...=0000000722390

İki seçeneğin var:
    Bunu ister şimdi ye ister biraz bekle ve bir tane daha kazan!

Sizce bu teste tabi tutulan çocukların, verdikleri karara göre gelecekteki yaşamları nasıl olacak? Hazzı erteleyen mi başarılı olacak, yoksa arzusunu hemen yerine getiren mi?

Ünlü psikolog Walter Mischel'in çok ses getiren Marshmallow Testi, psikoloji tarihinin en meşhur deneylerinden biridir ve hazzı erteleme becerisinin tatmin edici bir yaşam için büyük önem taşıdığını ortaya koymuştur. Başka bir tabirle otokontrol, sadece okulda daha yüksek notlar almamızı, sosyal ve bilişsel işlevlerimizin daha iyi olmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda stresi yönetmemize, hedeflerimizin peşinden gitmemize ve bize acı veren duygularla daha iyi baş etmemize yardımcı olur. Peki irade gücü doğuştan mı gelir, yoksa sonradan da kazanılabilir mi?

Mischel bu çığır açan kitabında onlarca yıllık araştırmalarından ve kişisel tecrübelerinden yola çıkarak irade gücünün doğasını masaya yatırıyor. Bu gücü mümkün kılan bilişsel becerileri ve zihin mekanizmalarını tespit ediyor ve önemli kararlar alırken, kilo vermeye çalışırken, sigarayı bırakırken, ayrılık acısıyla savaşırken ya da emeklilik planları yaparken onlardan nasıl faydalanabileceğimizi gösteriyor. Marshmallow Testi, kişiliğinize ve potansiyelinize bakış açınızı kökünden değiştirecek.

"Bu kitap insanı öyle bir içine çekiyor ki okurken hiç otokontrol uygulayamadım, ta ki otokontrol becerilerimi geliştirebileceğimi öğrenene kadar… İşte o zaman şekerleme cennetine girdim. Merak uyandırıcı, eğlenceli, anlaşılır ve canlı. Üstelik kapsamlı araştırmalara dayanıyor. Gerçekten bayıldım." -Alan Alda-

"Çağımızın en önemli psikologlarından biri olan Walter Mischel bize otokontrolün güçlendirilebileceği mesajını veriyor ve bunu nasıl yapacağımızı anlatıyor."
    -Carol S. Dweck, Psikoloji Profesörü-

"Mischel sinir bilimi ile genetik bilimi bulgularını harmanlayarak insan doğasını açıklıyor. Amacımız ister bireysel emeklilik planı yapmak, ister alkolü azaltmak, ister şekerlemeleri hayatımızdan tamamen çıkarmak olsun, bu kitap bize işe nereden başlamamız gerektiğini gösteriyor."
    -Evening Standard-

"Konusu bilimsel bir çalışma olmasına rağmen sıcacık bir dille kaleme alınmış olan bu kitap meğer sadece küçük çocuklarla ilgili değilmiş, biz yetişkinlerin de hazzı erteleyemediği anlar oluyormuş. Marshmallow Testi insanı içine çekerek aydınlatan muazzam bir eser."
    -Daniel Goleman-

"Bu başyapıt, davranışlarımızı şekillendirmek için verdiğimiz mücadeleyi ve bu mücadelede nasıl daha başarılı olabileceğimizi mercek altına alıyor."
    -David Laibson-

"En önemli beş psikoloji kitabından biri."
    -Independent on Sunday-

"Marshmallow Testi sonucu yapılan keşifler üst üste eklendiğinde psikoloji tarihindeki en verimli araştırma hikâyelerinden biri ortaya çıkıyor."
    -Daniel Kahneman-

"İşte hepimizin uzun süredir beklediği kitap." -Angela Lee Duckworth, Pennsylvania Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi-

"Bu harika kitap hem çok farklı hem de baştan sona özenle kaleme alınmış. Walter Mischel'in değindiği konular bilişsel bilimden sinir bilimine kadar uzanıyor ve kitap bir solukta bitiveriyor. Bilim ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Bravo!" -Eric R. Kandel, Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü Sahibi-

"Walter Mischel yirminci yüzyılın en etkili psikologlarından biri, Marshmallow Testi sayesinde adı önümüzdeki yüzyılın en etkili psikologları arasında da anılacak."
    -Steven Pinker-

"Dâhi bir araştırmacının yaptığı çalışmalara dair sürükleyici bir hikâye ve insanın yaşamını değiştirmesi için gerekenlerin reçetesi."
    -Timothy Wilson-
    "Zihin açıcı... Burada anlatılan tüm anekdotlar -pratik uygulamalara ilişkin koca bir bölümü saymıyorum bile- bize irade gücümüzü, potansiyelimizi zorlamadan nasıl azami düzeye çıkarabileceğimizi gösteriyor. İnsan olmak, iradeyle bocalamak demektir. Bu sürükleyici kitapta bilinçli kararlar vermeye teşvik ediliyoruz."
    -Publishers Weekly-
    "Mischel hatırı sayılır deneyimlerini diğer araştırmacıların bulgularıyla birleştirip irade gücünün doğasını ve nasıl geliştirilebileceğini keşfe çıkıyor. Kendimizi kontrol etme becerimizi etkileyen karmaşık sinirsel ve bilişsel mekanizmaları basit bir dille aktarıyor."
    -Success-

"Sürükleyici ve tempolu… Bizi kendimizi kaybetmeye iten bütün unsurlara rağmen eylemin kontrolünün bireyde olduğunu ve zili çalıp çalmamaya bireyin karar verdiğini hatırlatan bir kitap. Sonuçta kontrol sizde."
    -Wall Street Journal-

"Bu bir başyapıt… Dileriz ki bu kitap sayesinde Mischel de evlerde en az şekerlemeler kadar popüler olur."
    -Times Higher Education-
    "Etkileyici bir kitap… Yapılan en son araştırmalar hem akıcı hem de net bir dille açıklanıyor. Bu da okurların, dönemin en meşhur psikoloji deneylerinden birinin şaşırtıcı sonuçlarını anlamasına yardımcı oluyor."
    -The Economist-
    "Bu neşeli ve iyimser kitap, rahatlatıcı bir okuma deneyimi vadediyor. Önemli ve büyük oranda acısız bir değişim için gereken içgörünün anahtarını okura sunuyor."
    -The Sunday Times-
    E şıkkı hiçbiri
    Başarı genlerden gelir
    Sonradan bunu tercih ettim şöyle erteledim safiyane uydurmadir
    Zamanın biri vezirle padişah iddialasir
    Vezir der eğitim
    Sultan der gen
    Bi test edek
    Kediyi süper yetistirirler
    Kedi elinde tepsi çayları süzülerektene sultana gotururken
    Sultan sağdan soldan birer fare salar
    Kırar tepsiyi kedi
    Dimekki bu tarz kitaplar fosarya
    Eskiden abiler derdi
    Çok aganigiylen çok velet çıkmaz deye bu da ikinci örnek
    Kitap okumaan forum yeterli

4. piyasada işler her geçen gün daha da kötüye gidiyor, çalışma şartları kötüleşiyor.

uzun süredir hantallığı ile nam samış bir Alman şirketinde çalışıyorum, son iki yılda işler o kadar değişti ki 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi.

örneğin bugün normalde mesai yok ama Skype a bakınca birkaç kişinin aktif olduğunu görüyorum (ben de dahil) bir de tabii aktif olmadan çalışanlar var.

olası tüm terfi pozisyonlarına, bekar olan bıraksan günde 15 saat çalışabilecek kişiler atanıyor (genellikle bekar kadın)

insanların bırakın hobileri, aileleri ile bile ilgilenebilecek vakti kalmıyor.

filmlerde gördüğümüz işkolik ruh hastası tipler birkaç yıla komple etrafımızı saracak.

amerikan filmlerinde gördüğümüz garip tipler maalesef artık gerçeğimiz olmak üzere.

bu noktada gelecek için yatırım her geçen gün daha hayati oluyor.

bizden geçti ama oğlumun bu saçmalıklar ile uğraşmasını istemiyorum.

ne gerekiyorsa yapacağım.

5.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    piyasada işler her geçen gün daha da kötüye gidiyor, çalışma şartları kötüleşiyor.

uzun süredir hantallığı ile nam samış bir Alman şirketinde çalışıyorum, son iki yılda işler o kadar değişti ki 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi.

örneğin bugün normalde mesai yok ama Skype a bakınca birkaç kişinin aktif olduğunu görüyorum (ben de dahil) bir de tabii aktif olmadan çalışanlar var.

olası tüm terfi pozisyonlarına, bekar olan bıraksan günde 15 saat çalışabilecek kişiler atanıyor (genellikle bekar kadın)

insanların bırakın hobileri, aileleri ile bile ilgilenebilecek vakti kalmıyor.

filmlerde gördüğümüz işkolik ruh hastası tipler birkaç yıla komple etrafımızı saracak.

amerikan filmlerinde gördüğümüz garip tipler maalesef artık gerçeğimiz olmak üzere.

bu noktada gelecek için yatırım her geçen gün daha hayati oluyor.

bizden geçti ama oğlumun bu saçmalıklar ile uğraşmasını istemiyorum.

ne gerekiyorsa yapacağım.
    Bunlar beyaz yakanın iyi günleri...Benzer kötüleşmeyi kendi çalıştığım dönemde de ben yaşadım..19 seneye yakın ayni firmada çalışınca bu değişimi çok daha net görüyorsun...Dediğin gibi, zeki-hırslı-bekar 40 ını geçen kadınlar kapitalist köle düzeni için biçilmiş kaftan...bir yaştan sonra bu kadınlar için hayat=iş oluyor...üstelik üst baş, makyaj vs tüketim için de biçilmiş kaftan oluyor.

Bir de kısır döngüye dikkat çekmek istiyorum...tüm dünyada parasal gevşeme adı altınımda sisteme beleş para enjekte ediliyor...ve bu para zenginin servetine servet eklemek dışında bir işe yaramıyor...çalışan kesimin gsmh den aldığı pay 1950 lerden bu yana en duşuk seviyelerde...üstelik bu durum sadece biz de değil başta Amerika olmak üzere kapitalist sistemin geçerli olduğu hemen her ülkede böyle.

İşin trajikomik kısmı şu...fed diyor ki enflasyon artsa bile önemli olan ücret enflasyonu, o artmadıkça bol parayı azaltmam...siz patron olsanız, çalışanınıza az zam yapmak için elinizden geleni yapmaz mısınız? Böylece köle düzeni devam eder gider...birileri servetlerine servet ekler bilgilerini emeklerini satanlar her geçen gün daha zor şartlarda yaşamaya çalışır.

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bunlar beyaz yakanın iyi günleri...Benzer kötüleşmeyi kendi çalıştığım dönemde de ben yaşadım..19 seneye yakın ayni firmada çalışınca bu değişimi çok daha net görüyorsun...Dediğin gibi, zeki-hırslı-bekar 40 ını geçen kadınlar kapitalist köle düzeni için biçilmiş kaftan...bir yaştan sonra bu kadınlar için hayat=iş oluyor...üstelik üst baş, makyaj vs tüketim için de biçilmiş kaftan oluyor.

Bir de kısır döngüye dikkat çekmek istiyorum...tüm dünyada parasal gevşeme adı altınımda sisteme beleş para enjekte ediliyor...ve bu para zenginin servetine servet eklemek dışında bir işe yaramıyor...çalışan kesimin gsmh den aldığı pay 1950 lerden bu yana en duşuk seviyelerde...üstelik bu durum sadece biz de değil başta Amerika olmak üzere kapitalist sistemin geçerli olduğu hemen her ülkede böyle.

İşin trajikomik kısmı şu...fed diyor ki enflasyon artsa bile önemli olan ücret enflasyonu, o artmadıkça bol parayı azaltmam...siz patron olsanız, çalışanınıza az zam yapmak için elinizden geleni yapmaz mısınız? Böylece köle düzeni devam eder gider...birileri servetlerine servet ekler bilgilerini emeklerini satanlar her geçen gün daha zor şartlarda yaşamaya çalışır.
    Şirketlerde kraldan çok kralcı orta kademe yöneticler var. Bir tanesi yakın arkadaşım..Dedim ki, çalışanlara bu kadar baskı yapıp hayatlarını zehir ediyorsunuz. Çoğunun da psikolojisi bozuk. Zaten beyaz yaka dediğin kesim, ailenin iyi huylu çocuğu, kavgayla gürültüyle işi olmaz...vergisini tam ve zamanında öder...kimseyle didişmez..çalışanın biri bir gün tırlatacak, şirkette salonun ortasında kafayı yöneticisine koyacak, sonra tekme tokat girişecek...tamam belki iş yerinde son günü olacak, ama kendiyle beraber bir yöneticiyi de pert edecek...o yönetici zaten o şirkette bir daha kolay kolay barınamaz, alay konusu olur...söyle yönetici arkadaşlarına, bu piyangonun çıktığı kişi olmamak için fazla eziyet etmesinler, kişilik haklarına tecavüz etmesinler.

Eskiden, şirket sahibi-patron vs olmadan da orta-üst seviye yönetici beyaz yaka kesim, patron gibi yaşardı...ben de biraz kıl olurdum, ama artık acıyorum bu kesime, bence çoğusu da acınacak durumda olduklarının farkındalar..bir tuzaktalar, farkındalar, ama kurtulamıyorlar.

7. Cevap alabilir miyim bilemiyorum ama bloomberg yada reuters terminal kullanan varsa bana ulaşabilir mi? Danışmak istediğim konuyu da yazayım belki konuya vakıf arkadaşlar vardır. Bovespa ve nikkei 225 endekslerine kote birkaç hissenin 1980'den günümüze veya 2000'den günümüze kadar temettü ve sermaye arttırımları eklenmiş olarak getiri grafiğine ihtiyacım var. Yardımcı olabilecek var ise çok makbule geçer.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by temettü2023 Yazıyı Oku
    hocam marshall testi için size sormak istediğim hisseler var özellikle tskb gibi sürekli bedelsiz veren bir hisseden 100 bin lot alım yapsak ve yıllar yılı beklesek bizim yüzümüzü güldürür mü . hisse sayımız 1 milyona ulaşınca elimize geçen bedelsiz artı temettülerimizi bir güzel yesek nasıl olur ? tskb için sn dudu ve sn cau üstatlarımız ne der ?
    Bir ara incelemistim ve is planini begenmistim.
    Proje finansmani alaninda iyi.
    Duzenli bedelsiz ve temettusu var.
    Sanirim banka alacak olsam tek alacagim banka olurdu.
    Tek kagit olmasi icin bir sey diyemem.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 268/637 İlkİlk ... 168218258266267268269270278318368 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •