Sayfa 671/7020 İlkİlk ... 17157162166166967067167267368172177111711671 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 5,361 - 5,368 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. “Karsindakinin gercegi sana acikladiklarinda degil, aciklayamadiklarindadir. Bu yuzden onu anlamak istiyorsan, soylediklerine degil, soylemediklerine kulak ver. Bir gercek her zaman bilinmek, ama ara sira soylenmek icindir.”

2. “Ask seni kendimden dahi korumayi ogretti bana. Beni, seninle birlikte uzak diyarlara gitmekten alikoyan sey, atesle temizlenmis o asktir. Ask, senin ozgurce ve erdemli bir sekilde yasamana imkan vermek icin icimdeki arzuyu olduruyor. SINIRLI ask, sevdigini sahiplenmek, SINIRSIZ ask ise sadece kendini ister. Gencligin safligi ve uyanisi arasina dusen ask kendini sahiplenme ile tatmin eder ve sarilmalarla buyur. Ama gokkubbenin kucaginda dogan ve gecenin sirlariyla inen ask, edebiyat ve olumsuzlukten baska hicbir seyle huzurlu olamaz; Ilahi varlik disinda hicbir seyin onunde hurmetle egilemez.” Halil Cibran, Kirik Kanatlar

“Amore mi ha insegnato a proteggerti persino da me stessa. È Amore, purificato dal fuoco, che mi trattiene dal seguirti nella terra più lontana. Amore uccide i miei desideri perchè tu possa vivere libero e virtuoso. L'amore limitato chiede il possesso dell'essere amato, ma quello illimitato chiede soltanto se stesso. L'amore che viene tra l'innocenza e il risveglio della giovinezza si soddisfa col possesso, e cresce con gli abbracci. Ma l'amore che nasce nel grembo del firmamento e discende con i segreti della notte non si accontenta di nient'altro che dell'Eternità e dell'immortalità; non sta in venerazione dinanzi a nient'altro che alla divinità.”

3. “Bir ulus icin kadin, lambanin yagi gibidir. Lambadaki yag azalinca isik azalmaz mi ? / Una donna sta a una nazione come luce sta a una lampada. La luce non sarà forse fioca se l'olio della lampada scarseggia?” Halil Cibran, Kirik Kanatlar

4. Charles Chaplin'in yonetip oynadigi Sirk (The Circus), 90 yil once bugun New York'ta gosterime girdi.

5. Our House Films ve Head Gear Films, Alain Moussi, Christopher Lambert, Jean-Claude Van Damme, Mike Tyson'in rol aldigi Kickboxer: Retaliation'in yeni fragmanini yayinladi.

6. Flower Films ve Maven Pictures, komedi Freak Show'un posterini yayinladi.

7. Selamlar saygılar üstadım.

8.  Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Selamlar saygılar üstadım.
    Selamlar, saygilar bizden Sayin Oralet_Osman

Sayfa 671/7020 İlkİlk ... 17157162166166967067167267368172177111711671 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •