Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
Yapmamış demek ki o kadar yükselmiş hisse fiyatı. :D

Zaten adamın şirketi bu yıl 50 mn dolar mı kazandı? Bi bakıyosun o paraya gitmiş 30 mn dolarına henüz küçük ama büyüme vaad eden bir sigorta şirketi, 20 mn dolarına da yine aynı şekilde küçük ama gelecek vaad eden 2.000 dekar alanda ananas ve kiwi üreten bir tarım işletmesi almış. (Örnekler uydurmadır)

Yani adam sürekli yeni yatırım arayışında. Memnun olmadığı şirketi satıp yerine başkasını alıyor falan filan.
Peki şimdi, Buffet temettü vermediği için temettü her şey değildir dediysek; kendisi bedelsiz de vermediği için bedelsiz de aslında o kadar önemli değildir ve hissenin fiyatının yüksek ve hisse sayısının az olmasını olumlu bir şey olarak görebilir miyiz?
 Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
Ek yapayım. Warren dede, şirketinin 1 lot hissesinin bu kadar yükselmesiyle ilgili olarak bir faydadan daha bahseder ve der ki, " Benim şirketime al sat yapacak, şurdan aldım şurdan sattım diyecek ortaklar, ky ler gelmesin. Cidden ortak olacak ve bu ortaklığı şirketin finasalları bozulmadığı sürece sonsuza kadar sürdürecek yatırımcı gelsin"

O yüzden 1 lotuna 300.000 dolar verecek kişi sayısı da zaten sınırlıdır ve muhtemelen uzun süreli ortak olmuştur o firmaya.
O zaman bu durum olumlu bir şeyse üstteki örnekteki Aselsan 850 lira olurdu kimse alamazdı ve 1 tane 350 TL'lik hissem olacağına 70 tane 5 liralık olsun örneği biraz boşa çıkmadı mı?

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.