tapu dolandırıcılıkları bile almış yürümüş ki en zoru odur, araba alım satım üçkağıtlarını saymıyorum. noterlik vs zerre kadar gerekli değil. nasıl muhtarlık zerre kadar gereği olmayan bir kurumsa, noterlikte lüzumsuz, halka yük olan bir kurum. bu ortadan kalkması anlamında değil sınırlarına çekilmesi anlamında. yoksa taksi dolmuş plakası, noterlik, muhtarlık, devlette çaycılık birbirinden farkı olmayan şeyler. bu ülkenin insanları ne zaman bunları anlar o zaman belki bir gram ilerler. burada sabah akşam saydırdığınız müteahhitlerin, normal esnafın toplum refahına katkısı bunlardan fersah fersah fazla. diğerleri bu ülkenin keneleridir. elektronik sisteme geç adam gibi yasa çıkar bu pisliklerin bir tanesi bile yaşayamaz zaten.
geçen gün haber açtım izliyorum tv açma ortalamam 3 günde 1dir, milyonlarca taşeron devlette kadro bekliyormuş, bilmem kaç yüz bin öğretmen bilmem kaç yüz bin tıbbi sekreter varmış, bilmem kaç yüz bin memur olmak için bekleyen varmış. fatih portakal diye bir adam çıkmış bunları alın mağdur etmeyin diye zırvalayıp esip gürlüyor. niyet belli iyice ekonomi çöksün dolar 6 tl olsun, niyet belli falan değil aslında adam tribüne oynuyor ki izleme alsın. hala adam olamamış standart bir tc vatandaşı, çözüm orada sanıyor. o kadar milyar lira şirket vergi borcu afedilmeden düşünecektin onu.
bunların hepsi olmayan ekonomidir, herkes pirana gibi ne parça koparırsam kardır diyen bir memleket. noter, memur, ağaoğlu, burada yazan üretmiyoruz deyip üretmeyen tipler vs vs.
not: rusyada bol miktarda türkiyedeki kadar "notariyut" bulunur.
Yer İmleri