Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 830/1014 İlkİlk ... 330730780820828829830831832840880930 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 6,633 - 6,640 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Ya noterlik pek çok açıdan gerekli bir kurum. (Baska ülkelerde var mı, yoksa sistem nasıl çalışıyor bilmiyorum)
    Ama neden bu kadar cok para ve vergi alıyor neden bu kadar azlar ve neden sorumlulukları yok denetimleri az. Mesele bunlar...

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    tapu dolandırıcılıkları bile almış yürümüş ki en zoru odur, araba alım satım üçkağıtlarını saymıyorum. noterlik vs zerre kadar gerekli değil. nasıl muhtarlık zerre kadar gereği olmayan bir kurumsa, noterlikte lüzumsuz, halka yük olan bir kurum. bu ortadan kalkması anlamında değil sınırlarına çekilmesi anlamında. yoksa taksi dolmuş plakası, noterlik, muhtarlık, devlette çaycılık birbirinden farkı olmayan şeyler. bu ülkenin insanları ne zaman bunları anlar o zaman belki bir gram ilerler. burada sabah akşam saydırdığınız müteahhitlerin, normal esnafın toplum refahına katkısı bunlardan fersah fersah fazla. diğerleri bu ülkenin keneleridir. elektronik sisteme geç adam gibi yasa çıkar bu pisliklerin bir tanesi bile yaşayamaz zaten.

geçen gün haber açtım izliyorum tv açma ortalamam 3 günde 1dir, milyonlarca taşeron devlette kadro bekliyormuş, bilmem kaç yüz bin öğretmen bilmem kaç yüz bin tıbbi sekreter varmış, bilmem kaç yüz bin memur olmak için bekleyen varmış. fatih portakal diye bir adam çıkmış bunları alın mağdur etmeyin diye zırvalayıp esip gürlüyor. niyet belli iyice ekonomi çöksün dolar 6 tl olsun, niyet belli falan değil aslında adam tribüne oynuyor ki izleme alsın. hala adam olamamış standart bir tc vatandaşı, çözüm orada sanıyor. o kadar milyar lira şirket vergi borcu afedilmeden düşünecektin onu.

bunların hepsi olmayan ekonomidir, herkes pirana gibi ne parça koparırsam kardır diyen bir memleket. noter, memur, ağaoğlu, burada yazan üretmiyoruz deyip üretmeyen tipler vs vs.

not: rusyada bol miktarda türkiyedeki kadar "notariyut" bulunur.

2.  Alıntı Originally Posted by bitpire Yazıyı Oku
    tapu dolandırıcılıkları bile almış yürümüş ki en zoru odur, araba alım satım üçkağıtlarını saymıyorum. noterlik vs zerre kadar gerekli değil. nasıl muhtarlık zerre kadar gereği olmayan bir kurumsa, noterlikte lüzumsuz, halka yük olan bir kurum. bu ortadan kalkması anlamında değil sınırlarına çekilmesi anlamında. yoksa taksi dolmuş plakası, noterlik, muhtarlık, devlette çaycılık birbirinden farkı olmayan şeyler. bu ülkenin insanları ne zaman bunları anlar o zaman belki bir gram ilerler. burada sabah akşam saydırdığınız müteahhitlerin, normal esnafın toplum refahına katkısı bunlardan fersah fersah fazla. diğerleri bu ülkenin keneleridir. elektronik sisteme geç adam gibi yasa çıkar bu pisliklerin bir tanesi bile yaşayamaz zaten.

geçen gün haber açtım izliyorum tv açma ortalamam 3 günde 1dir, milyonlarca taşeron devlette kadro bekliyormuş, bilmem kaç yüz bin öğretmen bilmem kaç yüz bin tıbbi sekreter varmış, bilmem kaç yüz bin memur olmak için bekleyen varmış. fatih portakal diye bir adam çıkmış bunları alın mağdur etmeyin diye zırvalayıp esip gürlüyor. niyet belli iyice ekonomi çöksün dolar 6 tl olsun, niyet belli falan değil aslında adam tribüne oynuyor ki izleme alsın. hala adam olamamış standart bir tc vatandaşı, çözüm orada sanıyor. o kadar milyar lira şirket vergi borcu afedilmeden düşünecektin onu.

bunların hepsi olmayan ekonomidir, herkes pirana gibi ne parça koparırsam kardır diyen bir memleket. noter, memur, ağaoğlu, burada yazan üretmiyoruz deyip üretmeyen tipler vs vs.

not: rusyada bol miktarda türkiyedeki kadar "notariyut" bulunur.
    Evet bizim ülke çok ilginç. ABD ve Rusya nin %50 %50 karışımı çok garip bir ülkeyiz.

Moskovaya gitmiştim çok benzerlik görememiştim bize, sonra Minsk'e gittim ki aman Allahım kızların güzelliği hariç aynı biz.

Moskova aşırı metropol olmuş çok da rus lugu kalmamış artık.

Bu arada Moskova diyince geçen bir yazı okudum, emlakta sıkıntı biraz da global imiş. Norveç, Avusturya, Almanya da bile emlak fiyatları düşüyor hatta Oslo da düşüş %7 civarı olmuş, onlar için uçuk rakam.

Faizlerin artmasına bağlıyorlar.

3. Kuraklıkta son 44 yılın rekoru yaşanıyor

Yağış miktarının beklenenin altında olması nedeniyle yurt genelinde barajların doluluk oranlarında düşüş yaşanıyor. İSKİ verilerine göre İstanbul’daki 10 barajın doluluk oranı yüzde 65 düzeyindeyken, bu rakam Ankara’da yüzde 20, İzmir’de ise yüzde 34 olarak verilere yansıyor. Kuraklık Doğu’yu da vuruyor. Keban Barajı’nda doluluk oranı yüzde 30’a kadar indi

Bunların ne önemi var önemli olan ağacı kes bina yap.

Proje Adı : PARKMAVERA 3
    Toki nin güvencesiyle bundan tam 9 (yazıyla DOKUZ ) ay önce ileri zekalı , açık göz , `beton, beton, dibine kadar beton ` diye çığıran ama parası tam bir betona yetmediği için hiç olmazsa sertifikasını alayım diye balıklama atlayanlara 42.5 Tl den halka IRZ lanan sertifikalar bu aralar 35 TL civarında BIST de işlem görmekte. Bu iş ortaya çıktığında geçmişte `HALKALI TOPLU KONUTLAR` da benzer olayları ( ki o zaman yapılan iş buna göre çok daha iyiydi , sertifikaların fiyatları her 6 ayda bir enflasyona göre emlak bankası tarafından yeniden değerleniyordu) görmüş deneyimlemiş umutabi `yapmayın etmeyin bu tip sonu ne olacak belli olmayan işlere para yatırmayın` diye uyarmasına rağmen ilgili forumdaki bazı tipler ona saldırmış bu işin ne kadar KARLI ! bir iş olduğunu ballandıra ballandıra anlatıp durmuştu. Gelinen noktada bu işe soyunanlara beter olun, sürünün desem elime bir şey geçmez ama TECRÜBEYE kulak asmayanlara acımak gereksiz derim .
    Son düzenleme : umutabi; 09-01-2018 saat: 16:41.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Ya noterlik pek çok açıdan gerekli bir kurum. (Baska ülkelerde var mı, yoksa sistem nasıl çalışıyor bilmiyorum)
    Ama neden bu kadar cok para ve vergi alıyor neden bu kadar azlar ve neden sorumlulukları yok denetimleri az. Mesele bunlar...

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Amerikada noter TR deki gibi degil

Yani var ama herkes noter olabilir ve cok ciddi bir istir yaptirimlari cezalari buyuktur ve herkes 1-2 saatlik kursla alabilir

Noter ucretleri diye bir sey yoktur bedavadir mesela bizim sirkette 18 noter var. Lise mezunu kizlar 1-2 saat kursa gitmisler almislar. Ama isin ciddiyetini biliyorlar o yuzden yaptiklari herseyi kaydederler

ABD de herhangi bir bankada hesabiniz varsa herhangi bir subeye gidin orada nasil olsa onlarca noter vardir bedavaya noterlik isini yaparlar. Noterlik para ile yapilmaz ABD de

Diyeceksiniz ki TR ye oranla ABD de bu kadar lacka ise yani onune gelen noter olabiliyorsa nasil oluyorda sahtekarlikta patlama olmuyor?

Ilk sebebi insanlarin yasalardan olaganustu korkmasi. Hemde olaganustu. Filmlerde dizilerde subliminal mesajlarla kanunlara uyun vergi kacirmayin gibi cok ibare hep dikkat cekiyor. Insanlar yasalardan ve polislerden cok korkuyorlar ama bunun sebebi egitimli olmalarindan okumus olmalarindan degil tamamen sistemin onlari korkutmasindan. Yoksa egitim (ogretim degil) olaganustu geri bu ulkede

Ikinci sebebi hersey sosyal sigorta numarasina baglanmis. Plaka numaramdan evimin tapusuna okuldaki kayitlarimdan saglik sigortama herseye social security number uzerinden ulasilabilir. Hersey elektronik olarak birbirine yalnizca dokuz haneli bir rakamla bagli. Arabayla dolasan polislerin onunde laptop var bir keresinde polis arabasina binmistim orada gormustum adama meraktan benim sosyal numarayi girsen ne cikar falan dedim adam girdi ve havalimanindan ciktigim gunlerden saglik sigortam ne bilim hangi okuldan mezun olmusum hersey yaziyordu. Bu olay 10 sene once olmustu simdi daha da gelismistir.

3. sebebi cok ilginc. ABD de 18 yasinda islediginiz ufak bir suc sizin 65 yasinda bir ise girmenize engel olabilir cunku insanlarin sicili olene kadar tutulur ve onemsenir. TR de ise sicil yalnizca 5 sene tutulur ve sonra silinir. ABD yuksek mahkemesindeki bir yargic pozisyonu icin 60 yasinda bir yerel bir yargic ise basvurmus ama 16 yasindayken marijuana icerken yakalandigi kayitlarda cikti ve red edildi. TR de 5 sene sonra siliniyor bu sicil.

Daha cok sebep varda neyse

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Amerikada noter TR deki gibi degil

Yani var ama herkes noter olabilir ve cok ciddi bir istir yaptirimlari cezalari buyuktur ve herkes 1-2 saatlik kursla alabilir

Noter ucretleri diye bir sey yoktur bedavadir mesela bizim sirkette 18 noter var. Lise mezunu kizlar 1-2 saat kursa gitmisler almislar. Ama isin ciddiyetini biliyorlar o yuzden yaptiklari herseyi kaydederler

ABD de herhangi bir bankada hesabiniz varsa herhangi bir subeye gidin orada nasil olsa onlarca noter vardir bedavaya noterlik isini yaparlar. Noterlik para ile yapilmaz ABD de

Diyeceksiniz ki TR ye oranla ABD de bu kadar lacka ise yani onune gelen noter olabiliyorsa nasil oluyorda sahtekarlikta patlama olmuyor?

Ilk sebebi insanlarin yasalardan olaganustu korkmasi. Hemde olaganustu. Filmlerde dizilerde subliminal mesajlarla kanunlara uyun vergi kacirmayin gibi cok ibare hep dikkat cekiyor. Insanlar yasalardan ve polislerden cok korkuyorlar ama bunun sebebi egitimli olmalarindan okumus olmalarindan degil tamamen sistemin onlari korkutmasindan. Yoksa egitim (ogretim degil) olaganustu geri bu ulkede

Ikinci sebebi hersey sosyal sigorta numarasina baglanmis. Plaka numaramdan evimin tapusuna okuldaki kayitlarimdan saglik sigortama herseye social security number uzerinden ulasilabilir. Hersey elektronik olarak birbirine yalnizca dokuz haneli bir rakamla bagli. Arabayla dolasan polislerin onunde laptop var bir keresinde polis arabasina binmistim orada gormustum adama meraktan benim sosyal numarayi girsen ne cikar falan dedim adam girdi ve havalimanindan ciktigim gunlerden saglik sigortam ne bilim hangi okuldan mezun olmusum hersey yaziyordu. Bu olay 10 sene once olmustu simdi daha da gelismistir.

3. sebebi cok ilginc. ABD de 18 yasinda islediginiz ufak bir suc sizin 65 yasinda bir ise girmenize engel olabilir cunku insanlarin sicili olene kadar tutulur ve onemsenir. TR de ise sicil yalnizca 5 sene tutulur ve sonra silinir. ABD yuksek mahkemesindeki bir yargic pozisyonu icin 60 yasinda bir yerel bir yargic ise basvurmus ama 16 yasindayken marijuana icerken yakalandigi kayitlarda cikti ve red edildi. TR de 5 sene sonra siliniyor bu sicil.

Daha cok sebep varda neyse
    Valla ben amerika sistemine göre bizim sistem daha insani diyorum.O ne öyle bigbrother george orwell 1084 dünyası gibi dünya olur mu.Devlet neden herşeyimi bilsin, izlesin bence yanlış.Sonra sicilin silinmemesi de yanlış .Cezanı zaten çekiyorsun, ceza ıslah için vardır.E ıslah olan bireyi ömür boyu neden damgalayacaksın.Bence bizim sistem daha mantıklı.Kanunlardan korkmak ve kanunların uygulanmasında ciddiyet ise bak ona varım.Adam gibi kanun olacak ve herkes ama herkes uyacak.Uymayan da cezasını çekecek.Bak o mantıklı bence de

7.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Evet bizim ülke çok ilginç. ABD ve Rusya nin %50 %50 karışımı çok garip bir ülkeyiz.

Moskovaya gitmiştim çok benzerlik görememiştim bize, sonra Minsk'e gittim ki aman Allahım kızların güzelliği hariç aynı biz.

Moskova aşırı metropol olmuş çok da rus lugu kalmamış artık.

Bu arada Moskova diyince geçen bir yazı okudum, emlakta sıkıntı biraz da global imiş. Norveç, Avusturya, Almanya da bile emlak fiyatları düşüyor hatta Oslo da düşüş %7 civarı olmuş, onlar için uçuk rakam.

Faizlerin artmasına bağlıyorlar.
    rusya çok ağır bir dönüşümden geçtiği için biraz yıprandı.beyaz rusya aynı biz demek hata olur. adamlar uzaya ilk giden adamlar. teknoloji vs açısından üstündür. ayrıca mins belya rusiyada rusyada değil.

8. geçen bir akrabanın yatırım diye aldığı bir eve baktım
    yer bahçeşehir yıl 2009 170 bin tlye topraktan 1+1 konuta giriyor
    şimdi fiyatına baktım 210 bin tl olmuş pazalrık payı desen 190 a rahat gider
    demekki konut kazandırıyor bakın 8 yılda 20 bin tl artmış
    dolara yatırsa 450 bin tl ye aynı sitede şu an 3+1 rahat alabiliyordu üstünede bir araba alırdı

ama şimdi onuda geçtim gitse aselsan alsa şu an 5 tane 3+1 alırdı
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir!!

Sayfa 830/1014 İlkİlk ... 330730780820828829830831832840880930 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •