Sayfa 263/1078 İlkİlk ... 163213253261262263264265273313363763 ... SonSon
Arama sonucu : 8620 madde; 2,097 - 2,104 arası.

Konu: Sistem Takibi...

Herkese Hayırlı bir gün diliyorum....

Dün gece "Açığa Satış" verilerinin hatalı gelmesi ve buna benzer durumların muhtemelen daha sonra da olabileceği için soruna kökten çözüm bulmak gerektiğinden sabah sabah sakin kafayla veri çektiğim programın veri işleme bölümünü değiştirdim.

Çok şükür hatasız çalışıyor ve bir daha "null" hücre gördüğünde sapıtmayacak!!!

Bundan böyle "Açığa Satış" verileri güncel ve doğrudur...

Yazılım işlerine bir süre ara veriyorum. Bu da son oldu. İnşaAllah hafta sonu yeniden başlarım. Biraz dinlenmem lâzım....

Bu arada sohbet edip istişare edelim...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

günaydın sayın T/A,

al sinyalinden sonra tut, sat sinyalinden sonra da alma sinyalini takip etmeye devam ediyoruz.

mesela sizin mardin uzun süre tut'da kalmış, devam da ediyor.

özellikle tut ve alma sinyallleriyle ilgili konuşursak, bunlar arasında iyi (tut açısından) ve kötü (alma açısından) sıralama yapabilecek hale getirebilir miyiz?

aslında bu sorduğum göstergeler (indikatörlerle) ilgili ve grafiklere bakılarak, bunlar arasında daha iyi ve daha kötü tespit edilebilir, ancak, grafik bak(a)mayanlar için tabloya bunlar arasında sıralama yapabilecek güvenilir bir gösterge yansıtabilir miyiz acaba?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
    Sn. T/A;

Günaydın, gününüz güzel geçsin.

Bakıyorum da gençler meydanı boş bulunca elbirliğiyle Don Kişot un tepesine
    çökelim, haddini bildirelim deyivermiş. Bereket siz gençlerin tahriklerine kapılmayıp
    her zaman ki mülayim tavrınızı korumuşsunuz. Yoksa ortalık yangın yerine
    dönecekmiş.

İşin aslı ben elinizde MRDIN dışında hisseler olduğunu itiraf ettirme derdine düşünce;
    grafikler üzerinde yapılan çalışmaların soru/cevap ve eğitim/öğretim görevi
    üstlendiğini unutmuşum. Düşüncesizliğimi hoş görün.

Mükemmeliyetçilik bazen hem kendimizi, hem çevremizi huzursuz ediyor. Şuradan
    şunu aldım, buradan bunu sattım denilen bir ortamda grafikler üzerine çizilen
    çizgilerin kusuruna bakılmamaması gerekir. Lütfen siz hak bildiğiniz yolda yürümeye
    devam edin.
    https://twitter.com/DonKisot_BIST1
    Doğru olsam ok gibi yabana atarlar beni/Eğri olsam yay gibi elde tutarlar beni

Alıntı Originally Posted by mühendis ankara Yazıyı Oku
    günaydın sayın T/A,

al sinyalinden sonra tut, sat sinyalinden sonra da alma sinyalini takip etmeye devam ediyoruz.

mesela sizin mardin uzun süre tut'da kalmış, devam da ediyor.

özellikle tut ve alma sinyallleriyle ilgili konuşursak, bunlar arasında iyi (tut açısından) ve kötü (alma açısından) sıralama yapabilecek hale getirebilir miyiz?

aslında bu sorduğum göstergeler (indikatörlerle) ilgili ve grafiklere bakılarak, bunlar arasında daha iyi ve daha kötü tespit edilebilir, ancak, grafik bak(a)mayanlar için tabloya bunlar arasında sıralama yapabilecek güvenilir bir gösterge yansıtabilir miyiz acaba?
    Günaydın...

Dediğinizi anladım ama nasıl yapabiliriz diye aklıma fikir gelmiyor?

Zannımca bunlara da kendi içerisinde puan vermek veya başka bir kıstasa göre derecelendirmek gerekiyor. Aslında güzel bir düşünce. Bunu bir kenara not aldım.

Sistem 'i geliştirme aşamalarında bu durumu da göz önüne alarak çalışmalar yapacağım...

Alıntı Originally Posted by Don Kişot Yazıyı Oku
    Sn. T/A;

Günaydın, gününüz güzel geçsin.

Bakıyorum da gençler meydanı boş bulunca elbirliğiyle Don Kişot un tepesine
    çökelim, haddini bildirelim deyivermiş. Bereket siz gençlerin tahriklerine kapılmayıp
    her zaman ki mülayim tavrınızı korumuşsunuz. Yoksa ortalık yangın yerine
    dönecekmiş.

İşin aslı ben elinizde MRDIN dışında hisseler olduğunu itiraf ettirme derdine düşünce;
    grafikler üzerinde yapılan çalışmaların soru/cevap ve eğitim/öğretim görevi
    üstlendiğini unutmuşum. Düşüncesizliğimi hoş görün.

Mükemmeliyetçilik bazen hem kendimizi, hem çevremizi huzursuz ediyor. Şuradan
    şunu aldım, buradan bunu sattım denilen bir ortamda grafikler üzerine çizilen
    çizgilerin kusuruna bakılmamaması gerekir. Lütfen siz hak bildiğiniz yolda yürümeye
    devam edin.
    Günaydın Üstadım...

Elimde şu anda tek hisse var. Dolaylı yoldan söyletmek istemişsiniz; eğer başka hissem olsaydı da başaracaktınız...

Üniversitede bir hocamız vardı. Bize devamlı olarak:

- Siz bir mühendissiniz. Mühendisin hata yapma lüksü olamaz. En ufak bir hata yaptığınız işi mahveder!

derdi. Ben de bunu kulağıma küpe ettim ve elimden geldiğince hata yapmamaya ve yaptığım hataları düzeltmeye özen gösteriyorum. Bu da bende zamanla mîzâç hâlini aldı elbette...

Sizden de olumlu görüş olduğuna göre aynı şekilde devam o halde...

Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Günaydın...

Dediğinizi anladım ama nasıl yapabiliriz diye aklıma fikir gelmiyor?

Zannımca bunlara da kendi içerisinde puan vermek veya başka bir kıstasa göre derecelendirmek gerekiyor. Aslında güzel bir düşünce. Bunu bir kenara not aldım.

Sistem 'i geliştirme aşamalarında bu durumu da göz önüne alarak çalışmalar yapacağım...
    sağolun var olun sayın T/A,

aslında sayın Don Kişot'un puanlama konusunda da bilgeliği olduğunu düşünüyorum. sayfasında puanlamanın inceliklerini seziyoruz.

bunlar arasında sıralama yapabilecek şekilde puanlama için en güvenilir olarak hangi göstergeden, nasıl faydalanabiliriz (tabloya yansıtmak için) hususunda sayın Don Kişot'un da değerli fikirlerini almak isteriz.

Alıntı Originally Posted by mühendis ankara Yazıyı Oku
    sağolun var olun sayın T/A,

aslında sayın Don Kişot'un puanlama konusunda da bilgeliği olduğunu düşünüyorum. sayfasında puanlamanın inceliklerini seziyoruz.

bunlar arasında sıralama yapabilecek şekilde puanlama için en güvenilir olarak hangi göstergeden, nasıl faydalanabiliriz (tabloya yansıtmak için) hususunda sayın Don Kişot'un da değerli fikirlerini almak isteriz.
    Engin bilgisinden her dâim her konuda faydalanmak bizleri çok memnun ediyor.

İnşaAllah bu konuda da bizlere ışık tutacaktır...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
     Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    ....
    Elimde şu anda tek hisse var. Dolaylı yoldan söyletmek istemişsiniz; eğer başka
    hissem olsaydı da başaracaktınız...
    ...
    Maksat hasıl oldu. Bize de beyana itibar etmek düştü.
    Gençler hemen parlayıveriyor, bu adam bunu söylediyse bir bildiği vardır diye
    düşünmüyor.
    O zaman sizin unuttuğunuz ama takip listenizde takılı kalan MRDIN dışındaki
    5 hisseyi (VERTU, IEYHO ... ) silseniz iyi olur.
    https://twitter.com/DonKisot_BIST1
    Doğru olsam ok gibi yabana atarlar beni/Eğri olsam yay gibi elde tutarlar beni

Sayfa 263/1078 İlkİlk ... 163213253261262263264265273313363763 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •