Sayfa 65/777 İlkİlk ... 1555636465666775115165565 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 513 - 520 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Burada esas konu Çin'in ABD bonolarını almamasından ziyade Çin'in Trump yönetiminin hazırlandığı ticaret kısıtlamalarına karşı ABD'ye yoklama çekiyor olması..yoksa Çin'in bu konuda yapabilecekleri o kadar fazla değil bence..

Önemli olan sen bana, ben sana derken global ticaretin yavaşlaması ve büyümenin düşmesi..Zaten enflasyon yaratmakta zorlanan dünyanın, bu kadar borçla büyümesinin düşmesi ciddi sonuçlar doğurur..ehh bu durumu en başta ciddiye alması gereken gelişmiş ülke borsaları, Çin'in yoklama çekmesini şimdilik ciddiye almadı diyebiliriz..

Ciddiye alanlar malum denizaşırı seyahate çıkanlar..

Ehhh katarın uzunluğu çok büyük olunca biryerlerden başlıyorlar böyle(riskli varlıklardan)..

İzleyelim bakalım, Trump ne kadarına cesaret edebilecek..ytd..
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Şimdi konu uzun ama basitçe diyelim Trump bu ay Çin'e ticaret kısıtlamaları getirdi..Çin'de dediki bende sana ticaret konusunda şu şu işlemleri yapacağım vede artık ABD bonolarını almıyorum ve azaltıyorum..

Ne olacak en başta global ticaret sekteye uğruyacak değil mi?

Ehh büyüme düşecek..peki ortada bir sürü borç..

Özellikle Çin'inde içinde bulunduğu, EM borç balonu..

haydaaaa, bu sefer bütün dünya koş koş ABD bonosu al..

Güvenli liman..

En basit, örnek..
    Ehhh söylemeye gerek varmıydı bilmiyorum; dolar güvenli limandır bu tür durumlarda..

Ne Euro'nun , ne Yen'in, nede Yuan'ın esamesi okunur!!..

Bugün Çin tarafından yalanlama geldi..kolay değildir hemencecik bir şeylere karar vermek..

En başta Yuan'ın henüz ''hard currency'' özelliği yok..Yuan'ın global ticaretteki payı %2 mi neydi..mecbur büyüklüğü nisbetinde dolar rezervi tutmaya..en basit Yuan'ın kontrolünü nasıl sağlıyacak..içerice bir sürü bankanın , firmanın dolar yükümlülükleri ne olacak?

Örneğin Yuan'ı stabil tutacağım derken geçen bir kaç senede 4 trilyon dolardan 3 trilyon dolara iniverdi rezervleri..SONRADA EL MECBUR SERMAYE KONTROLLERİ!!..yani Çin istemesede ABD bonosu bulundurmak zorunda bünyesinde!!

Ha ABD bonolarını azaltacağım diyebilir..azaltabilirde, fakat bu derin bono piyasasında çok fazla etki yapar mı, bilinmez..Normal şartlarda birileri bu bonoları alır/aldırılır..Geçmişte Belçika, Japonya örneklerinde olduğu gibi..

Esas konu bence Trump'ın ticaret kısıtlamalarına karşı(olursa) misilleme olarak Çin'in Yuan'da bir miktar devale gitme isteği sanırım..Bu tahminim doğruysa kemerleri bağlamakta fayda var, çünki en azından 2015 Ağustosunda Yuan'da %3-5'lik bir devalde global piyasaların nasıl sallandığını iyi biliyoruz..zaten geçen gün Çin'in Yuan'daki kontrol mekanizmasını değiştiriyorum demesinin sebebi de dolar ihtiyacını azaltmak içindi sanırım..yani Yuan'a fazla müdahil olmama isteği diyebiliriz..

Bu arada geçmişte ABD'nin kur konusunda suçlamalarına karşı Çin ihtiyacı olan devali erteliyordu sanırım..Trump yönetimi harekete geçerse bu konuda yani deval konusunda eli rahatlamış olacak..ancak her ne olursa olsun yapabileceği bir devalde kendi iç dengeleri açısından fazla aşırıya kaçmamak zorunda..

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "(KGF) Kullanıldırılan kredilerin geri dönme oranları yüzde 98. Normal bankacılık sistemi içerisindeki performanstan daha yüksek. Bu enstrümanı kalıcı hale getiriyoruz" dedi

................................

Yeni düzenlemeyle artık KOBİ'lerimizin bu kredileri kullanma mesafesini daha aşağı indiriyoruz. En küçük esnaf, usta seviyesindeki arkadaşlarımızın da kullanmasını daha uygun hale getiriyoruz.
    .....VERİMSİZ EKONOMİYE GEÇİŞ MODELİ.....

Ne güzel, yeni ekonomik modelimiz vatana millete hayırlı olsun..

Üzgünüm Gund dolarda yükseliş kaçınılmaz..

Ayrıca Sn Power'ı aylar öncesinden KGF'nın kalıcılığı konusundaki isabetli tahmininden dolayı kutluyorum..
    Son düzenleme : enki; 11-01-2018 saat: 12:31.

ECB tutanakları sonrası....hayırlı traşlar..

EUR/USD:

İtalyan 10 yıllıklar:

İspanya 10 yıllıklar:

4. Görülen o ki bir süre daha dansa devam edecekler..

eurusd de yukarı isteklerinin sonlandığında dair bir belirti yok
    öksürse birisi alıyorlar..

Aynen..daha geri sarmanın ucunu bağlıyamıyorlar, ama piyasalar 9 ay önceden keseceklermiş gibi tavır almak zorunda hissediyor kendini..

Geçen hafta FED tutanaklarından kademeli artışa devam çıktı..piyasalar bu kadar iplemedi..

Bakalım ne zamana kadar sürecek bu dans..

6.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Aynen..daha geri sarmanın ucunu bağlıyamıyorlar, ama piyasalar 9 ay önceden keseceklermiş gibi tavır almak zorunda hissediyor kendini..

Bakalım ne zamana kadar sürecek bu dans..
    enki

2008 krizinin hatırlarsın kokusu 2007 yazında çıkmaya başlamış idi..ABD ev piyasasında sıkışıklık var haberlerini ben 2007 de okumaya ve duymaya başladım idi..Birçok ları bişi olmazzz ABD bu falan modunda idi..

İlk ciddi gürültüler 2008 ilkbaharında çıktı..Sonradan öğrendiğimize ( ve fiyatında tasdik ettiği üzere) babalar o ara harıl harıl pozisyon almakla meşgülmüşler..

Pim , bilmeyenler için LEHMAN ın batışı ile çekildi..

Sonraki 3-6 ay aslında shortların kapatılıp LONG a geçildiği süreç idi..
    Biz ise hala yeni dip falan bekliyorduk.

Şimdiki süreçte ortada daha koku bile yok benim algılayabildiğim..
    Fısıltılar söylentiler dow da grafiğin boynunu bükmesi..
    vs..vs..

Bu iş öyle bugünden yarına dönmez..Unutmamak lazım..

7. 2008 krizi biraz da bilerek regulasyonların uygulanmak istenmemesi ısrarı yüzünden oldu..
    FED e çok sayıda piyasa adamı uyarılarda bulunmuşlar ama A.Greenspan reddetmiş hep..

Son anda softlanding yaptırmaya çalışırken HARD landing oldu..

Şimdi FED ve diğer MB ları yine soft landing yamaya çalışıyorlar tahvil bono piyasasında..

Daha kontrollüler sanki..

8. PPI 0.2 artış beklenirken aylık da 0.1 eksi geldi..

Sayfa 65/777 İlkİlk ... 1555636465666775115165565 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •