Sayfa 302/871 İlkİlk ... 202252292300301302303304312352402802 ... SonSon
Arama sonucu : 6961 madde; 2,409 - 2,416 arası.

Konu: BANVT - Banvit

1.  Alıntı Originally Posted by mterdemli Yazıyı Oku
    Kar etmemiş veya ettiği karları geçmiş dönem zararlarına mahsup etmiş olabilir mi? Bir ara bende bakmıştım geçmişine şuan + olması lazım..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    En son 2016 yılı karı geçmiş dönem zararlarından mahsup edildikten sonra 92*milyon geçmiş yıl zararları var bilançoda.. Yılsonu 300 milyon kar geleceğini düşünürsek 92*milyon mahsup edildikten sonra geriye 208 milyon net kar kalacak..

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. Bu gün dersime ihracat odaklı çalıştım.
    Banvitte uzun vadeli çok olumlu izlenimler gördüm.
    İhracatı her ay artıyor (dolar cinsinden)
    Artış oranıda giderek artıyor.
    Ülkemizin kanatlı et ve ürünleri ihracatı da aylık olarak artıyor ($ Olarak)
    Bunda da en büyük etken Banvittir.
    Banvitin kanatlı et ve ürünleri ihracatındaki %si her ay artıyor

2017 /1.Ç. te kanatlı et ve ürünleri ihracatındaki Banvitin % si 14.12 (yaklaşık 1/7 si)
    2017 /2.Ç. te kanatlı et ve ürünleri ihracatındaki Banvitin % si 16.71 (yaklaşık 1/6 si) 1.Ç. göre artış %si 18.34
    2017 /3.Ç. te kanatlı et ve ürünleri ihracatındaki Banvitin % si 19.92 (yaklaşık 1/5 si) 2.Ç. göre artış %si 19.21

Son çeyrekte aynı oranda artması halinde 19.92x1.1921= 23.75
    2017 /4.Ç. te kanatlı et ve ürünleri ihracatındaki Banvitin % si 23.75 (yaklaşık 1/4.2 si) 3.Ç. göre artış %si 19.21
    son çeyrek dolar kuru ortalaması 3.8055
    ihracat artşının devamı halinde Aralık ayı kanatlı et ve ürünleri ihracatı 52.05 milyon dolar
    Son çeyrek kanatlı et ve ürünleri ihracatı 151.2 milyon dolar. yani 151.20 x 3.8055= 575 390 000 tl
    Banvitin İhracattaki payı son çeyrekte %23.75 idi.
    Banvitin son çeyrek kanatlı et ve ürünleri ihracatı = 0.2375 x 575 390 000 = 136 655 000 tl.
    Banvitin 9 aylık toplam dış satışı 229 596 000 tl idi.
    Banvitin 12 aylık toplam dış satışı 136 655 000 + 229 596 000 = 366 251 000 tl olacak tahminen.( yaklaşık 100 milyon $)
    2016 yılında bu rakam 178 milyon tl idi. artış % 100 den fazla.
    Bakın alttaki haber de ne var

"6 Kas 2014 - Küresel oyuncu olma potansiyeline sahip olan sektörün 2025 yılı ihracat hedefi ise 2,6 milyar dolar."

Bu haberde pazarın büyüklüğünü görüyoruz.
    Sanırım o tarihten önce Brezilyalı ve katarlı ortaklarla çok daha önce bu hedef gerçekleşir ve artan oranlara bakıldığında 2020-2021 yıllarında bu rakamlara ulaşırız ve pazar lideri olarak kanatlı et ve ürünleri ihracatının % 50 üstünü Banvit olarak yaparız.
    Sonuç olarak
    önü açık
    satış sorunu olmayan
    büyüyen
    FAVÖK marjını artıran
    Vizyonu büyük patronları olan şirkete ortağız.
    Öyleyse Sasa gibi Petkim gibi her ay alınıp biriktirilmeyi hak eden bir hisse
    Kusura kalmayın sizleri çok yordum vaktinizi alıp başınızı ağrıttım.

ssss

3. Mardin kuş gribi görünmüş bizim kağıttan korkmaya başlıyorum balikkesirde görünme olasılığa olabilir mi

4. Kuş gribi ilk günlerde olumsuz etki eder ancak 5-10 gün sona Banvitin almış olduğu önlemler sayesinde bundan etkilenmeyeceği anlaşılacağı için olumlu etkilenmeye başlar. Zira vatandaş köy tavuğunu ve tanınmamış diğer markaları bırakıp en garantili Banvite döner.
    Eski yıllarda kuş gribi çok yaygınlaşmış tüm tavukçular bundan çok zarar görmüştü.
    Banvit yaptığı tanıtıcı tv yayınları ile vatandaşı bilinçlendirmiş ve satışlarını artırmıştı.
    Kendi tavuğunu yiyen ve satan köylü bile marketten tavuk almaya başlamıştı.
    Geçen yıl da ilk bahar da Ege bölgesinde görülmüş çok etkili olmamıştı.
    Bence artık vatandaş önceden deneyimli olduğundan total da olumlu yansır.
    Ama Allahım korusun köylü bir de tavuklarından olmasın.
    Banvit nasılsa satar.
    ssss

5.  Alıntı Originally Posted by reanimasyon Yazıyı Oku
    Mardin kuş gribi görünmüş bizim kağıttan korkmaya başlıyorum balikkesirde görünme olasılığa olabilir mi
    Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Büyük Boğaziye Mahallesi'nde, 2 kanatlı hayvanın ölümü üzerine yapılan araştırma sonucunda, hayvanların kuş gribinden öldüğü tespit edildi.*

Bunun üzerine İl Sağlık Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, mahalledeki 609 kanatlı hayvanı itlaf ederek, açılan çukura gömdü.*

Büyük Boğaziye Mahallesi Muhtarı Seyfettin Çiftçi, gazetecilere, bir mahalle sakinine ait tavuk ve hindinin ölmesinin ardından durumu yetkililere ilettiklerini belirterek, "Telef olan hayvanlar üzerinde Elazığ'da yapılan inceleme sonucunda kuş gribi tespit edildi. Ardından gelen ekipler, kanatlı hayvanların tamamını itlaf ettiler." dedi.*

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by syncelik Yazıyı Oku
    Kuş gribi ilk günlerde olumsuz etki eder ancak 5-10 gün sona Banvitin almış olduğu önlemler sayesinde bundan etkilenmeyeceği anlaşılacağı için olumlu etkilenmeye başlar. Zira vatandaş köy tavuğunu ve tanınmamış diğer markaları bırakıp en garantili Banvite döner.
    Eski yıllarda kuş gribi çok yaygınlaşmış tüm tavukçular bundan çok zarar görmüştü.
    Banvit yaptığı tanıtıcı tv yayınları ile vatandaşı bilinçlendirmiş ve satışlarını artırmıştı.
    Kendi tavuğunu yiyen ve satan köylü bile marketten tavuk almaya başlamıştı.
    Geçen yıl da ilk bahar da Ege bölgesinde görülmüş çok etkili olmamıştı.
    Bence artık vatandaş önceden deneyimli olduğundan total da olumlu yansır.
    Ama Allahım korusun köylü bir de tavuklarından olmasın.
    Banvit nasılsa satar.
    ssss
    Dediğiniz gibi kuş gribi hemen hemen her yıl münferit olarak belli bölgelerde görülür. Ancak sektörü derinden etkileyecek bir durum olacağına bende ihtimal vermiyorum. Tabi kuş gribi sebebiyle düşüş olsa da banvit alsak diyen de vardır [emoji3]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Ben söylediklerimden sorumluyum, anladıklarınızdan değil.
    Stefan Zweig

7.  Alıntı Originally Posted by syncelik Yazıyı Oku
    Bu gün dersime ihracat odaklı çalıştım.
    Banvitte uzun vadeli çok olumlu izlenimler gördüm.
    İhracatı her ay artıyor (dolar cinsinden)
    Ülkemizin kanatlı et ve ürünleri ihracatı da aylık olarak artıyor ($ Olarak)
    Bunda da en büyük etken Banvittir.
    Banvitin kanatlı et ve ürünleri ihracatındaki %si her ay artıyor

2017 /1.Ç. te kanatlı et ve ürünleri ihracatındaki Banvitin % si 14.12 (yaklaşık 1/7 si)
    2017 /2.Ç. te kanatlı et ve ürünleri ihracatındaki Banvitin % si 16.71 (yaklaşık 1/6 si) 1.Ç. göre artış %si 18.34
    2017 /3.Ç. te kanatlı et ve ürünleri ihracatındaki Banvitin % si 19.92 (yaklaşık 1/5 si) 2.Ç. göre artış %si 19.21

Son çeyrekte aynı oranda artması halinde 19.92x1.1921= 23.75
    2017 /4.Ç. te kanatlı et ve ürünleri ihracatındaki Banvitin % si 23.75 (yaklaşık 1/4.2 si) 3.Ç. göre artış %si 19.21
    son çeyrek dolar kuru ortalaması 3.8055
    ihracat artşının devamı halinde Aralık ayı kanatlı et ve ürünleri ihracatı 52.05 milyon dolar
    Son çeyrek kanatlı et ve ürünleri ihracatı 151.2 milyon dolar. yani 151.20 x 3.8055= 575 390 000 tl
    Banvitin İhracattaki payı son çeyrekte %23.75 idi.
    Banvitin son çeyrek kanatlı et ve ürünleri ihracatı = 0.2375 x 575 390 000 = 136 655 000 tl.
    Banvitin 9 aylık toplam dış satışı 229 596 000 tl idi.
    Banvitin 12 aylık toplam dış satışı 136 655 000 + 229 596 000 = 366 251 000 tl olacak tahminen.( yaklaşık 100 milyon $)
    2016 yılında bu rakam 178 milyon tl idi. artış % 100 den fazla.
    Bakın alttaki haber de ne var

"6 Kas 2014 - Küresel oyuncu olma potansiyeline sahip olan sektörün 2025 yılı ihracat hedefi ise 2,6 milyar dolar."

Bu haberde pazarın büyüklüğünü görüyoruz.
    Sanırım o tarihten önce Brezilyalı ve katarlı ortaklarla çok daha önce bu hedef gerçekleşir ve artan oranlara bakıldığında 2020-2021 yıllarında bu rakamlara ulaşırız ve pazar lideri olarak kanatlı et ve ürünleri ihracatının % 50 üstünü Banvit olarak yaparız.
    Sonuç olarak
    önü açık
    satış sorunu olmayan
    büyüyen
    FAVÖK marjını artıran
    Vizyonu büyük patronları olan şirkete ortağız.
    Öyleyse Sasa gibi Petkim gibi her ay alınıp biriktirilmeyi hak eden bir hisse
    Kusura kalmayın sizleri çok yordum vaktinizi alıp başınızı ağrıttım.

ssss
    Syncelik, guzel ve faydalı bilgiler için teşekkürler. Ellerinize sağlık. Çok guzel bir calişma olmuş.

Ama bence toplam satışlar içinde ihracat ın payı halen daha cok duşük. %35-40 lara çıkması lazim

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Syncelik, guzel ve faydalı bilgiler için teşekkürler. Ellerinize sağlık. Çok guzel bir calişma olmuş.

Ama bence toplam satışlar içinde ihracat ın payı halen daha cok duşük. %35-40 lara çıkması lazim

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bu çalışmaya başlamadan önce Banviti gözümde öyle büyütmüşüm ki ihracatın %50 si civarı tahmin ediyordum bana da sürpriz oldu. Ancak iyi de oldu bu orana rağmen bu blançolar geliyorsa % 50 olduğunda ne blançolar gelir.
    % 50 yi 1-2 yılda yakalayacağımıza inanıyorum.
    Sevindiğim şey her konuda artırarak yükselmesi oldu kar topu gibi.
    ssss

Sayfa 302/871 İlkİlk ... 202252292300301302303304312352402802 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •